Asztrotitkok

Karmikus sebek Teliholdja a Kosban - 2020.10.01.

2020. szeptember 30. - Jurancsik Eszter

Október első napján, 23:05-kor, a Kos jel 9. fokán, a Cet csillagképben ragyog a Telihold. Asztrológiai értelemben a Tudatos Én segít megérteni a Tudattalan működését, azáltal, hogy megvilágítja lelkünk legeldugottabb zugait is. 

A Kos-Hold a lélek születése, a dinamika és a gyors reakciók jelképe - e marsikus jelben komolyabb fokozatra kapcsolja az önlegyőzést, a gyógyulást, s tettvágyat. E marsikus témák azért is fognak erőteljesebben megmutatkozni a Telihold napján és az azt követő napokban, mert a Mars éppen retrográd. Visszadobja azokat a dolgokat, amelyek még nem teljesen tiszták, és foglalkozni kell velük. Ha legyőzöd Magad, meggyógyul a lelked és megnő a tettvágy. 

radix_1_12.jpeg

De más miatt is érdekes ez a Telihold, hiszen nemcsak a Nappal kerül szembe, hanem találkozik a Chironnal is. A Chiron a karmikus sebek és azok gyógyítása. A Kos-Chiron az átlagnál jobban vágyakozik arra, hogy megértesse Önmagát, a személyiségét, működését. Bátor és céltudatos, olykor vakmerő lépéseket tehet önérvényesítése érdekében. Gyakran sérül az önbizalma már gyerekként. Lehetséges korábban elszenvedett erőszak, igazságtalanság-élmény felszínre kerülése, és ezáltal újra-élése, hiszen feltépi a sebeket. Ám lehet, hogy azért nem tudott e seb begyógyulni, mert elnyomtad, nem "fájtad ki". 

E Telihold erre is megadja a lehetőséget. A sebek megtisztítása indíthat csak el a gyógyulás útján. Így kiegyensúlyozódik a tudat és a tudattalan, amelyet a Nap és a Hold szembenállása szimbolizál,  Mérleg-Nap pedig plusz tölteted ad az egyensúly megteremtésére. A Cet csillagkép a belső megtisztulásban segít, az Uttara Bhadra nevű indiai holdház, ahol a Telihold látható, szaturnuszi jellegével véglegesen lezár egy korszakot. Ez a gyógyító erő pedig a külvilággal (Mérleg!) is kölcsönhatásba lép.

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr9316222352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása