Asztrotitkok

Bölcsesség, újjászületés és lehetőségek - 2020.08.30.

2020. augusztus 29. - Jurancsik Eszter

radix_1_3.jpeg

 

MERKÚR/JUPITER-TRIGON

Egzakt a Szűz-Merkúr és a Bak-Jupiter trigonja. A távlati terveinkben bátran tervezhetünk, jogi ügyekben jó tanács érkezhet és sok igazság most fedi fel magát. Ezek az igazségok fognak minket vezetni tovább az úton. Miközben a felesleget kipucoljuk az elménkből, a hasznos dolgokat elraktározzuk (Jupiter!), amely bölcsességé érik. A Merkúr még mindig az Oroszlán Zosma csillaga alatt jár égboltilag, a teremtő-kreatív energiákat a trigon fényszög mellett ez is segíti.

VÉNUSZ/PLÚTÓ-SZEMBENÁLLÁS

Nemrégiben a Jupiterrel került szembenállásba a Rák-Vénusz, most pedig a Bakban lévő Plútóval. A káros kötődések ideje lejárt, a drámai Plútó, amely gyökerestől tép ki dolgokat, megadja a terepet annak, hogy a lehúzó minőségek helyén új, sokkal inkább Téged szolgáló dolgok szülessenek. Ami megmarad, az örök és elpusztíthatatlan - erről mesél a Vénusz csillagképi helyzete, amely nem más, mint a halhatatlan iker, Pollux. 

MERKÚR/NEPTUNUSZ-SZEMBENÁLLÁS

Vasárnap pontosodik be a Szűz-Merkúr/Halak-Neptunusz szembenállása. Minden, ami miatt eddig agonizáltál, megoldást nyer - csak vedd észre a jeleket! Ott vannak előtted. Legfőképpen a saját erődben kell hinned, amellyel legyűrheted azokat az akadályokat, amelyek tulajdonképpen csak a fejedben léteznek. Meditálj minél többet, döntsd le ezeket a saját magad által épített, képzeletbeli falakat. Mögötte ott vannak a lehetőségek!

Vénusz/Neptunusz - és Merkúr/Jupiter-trigon - 2020.08.28.

VÉNUSZ/NEPTUNUSZ-TRIGON

Egzakttá vált a Rák-Vénusz és a Halak-Neptunusz trigonja. Az előző posztban tagalt Vénusz/Jupiter-szembenállásnál olvasható döntéshelyzeteket, kiegyensúlyozást jelentősen megkönnyíti ez a fényszög, hiszen a Neptunusz a Vénusz magasabb oktávjaként segít egy emelkedettebb lelkiállapotból szemlélni a helyzeteket párkapcsolati tekintetben. Ugyanakkor nemcsak erre a területre van hatással. Művészi énünk felébresztésére, szerelmi harmóniát megcélzó szertartások, érzelmi megtisztulásra irányuló meditációk végzésére is kiválóan alkalmas az elkövetkező néhány nap - az aspektus szeptember 2-ig aktív. Az égbolton a Vénusz még mindig a halhatatlanságot szimbolizáló iker, Pollux ölében látható, azaz, amit most létrehozunk, az örökre szól.

radix_1_2.jpeg

MERKÚR/JUPITER-TRIGON

A Szűz-Merkúr és a Bak-Jupiter között születő trigon segít a tanulásban, a gondolatok rendszerezésében és nagytakarításában is, amelyhez a Jupiter plusz löketet ad. A Szűz jel által képviselt rendszerezett gondolkodás, a tervezés végre a gyakorlatban is megvalósul, az eredmények pedig fizikai formát öltenek. Ha úgy érzed, túlgondolsz-túlagyalsz dolgokat, remek megoldás lehet erre a naplóvezetés, a blogírás. Így kiírod magadból a feszültséget, az egyik legjobb terápia túlpörgetett elmére. Ha zenével vagy más művészettel foglalkozol, vagy csak affinitást érzel ezek felé, dalszövegírással, versek költésével is megpróbálkozhatsz. A Merkúr az Oroszlán csillagkép alatt ragyog égbolti értelemben, a Zosma csillag alatt, amely a teremtő, létrehozó, kreatív energiákat képviseli.

Önlegyőzés, intellektus és érzelmek - 2020.08. 25.- 26.

radix_1.jpg

 

MARS/SZATURNUSZ-KVADRÁT

Szerdán válik egzakttá a Kos-Mars és a Bak-Szaturnusz kvadrátja. Égboltilag a Mars még mindig a Cetet érinti, valamint a Halak fonákját, a Szaturnusz pedig a Nyilas erőterét. Rajtunk múlik, hogy az akadályokat ledöntjük-e vagy újabbakat építünk...? Itt az önlegyőzés már egy jóval inkább távolba mutatóbb dolog, mint eddig, itt dől el, mit viszünk tovább a következő életszakaszokba (Szaturnusz - időtálló dolgok átmentése). A Kos-Mars a lehengerlő dinamikájával megadja az áttörés lehetőségét, a Bak-Szaturnusz pedig már lassan készül a jegyváltásra, amelyből márciusban ízelítőt kaphattunk. A Mars a Cet felett belsőleg is megadja a lehetőséget a tisztulásra.

MERKÚR/URÁNUSZ-TRIGON

Bizonyos dolgokban gyors döntéseket kell hoznunk, ami azért nem baj, mert egy kis segítséget ad a Mars/Szaturnusz-kvadrát kapcsán felmerülő önkorlátozó hiedelmek ledöntésében. Az Uránusz a Merkúr magasabb oktávja, és most, hogy trigont alkotnak, előhozza a bennünk szunnyadó zsenit. Mivel két földjegy érintett (Merkúr a Szűzben, Uránusz a Bikában), az eredmények fizikai síkon is megmutatkoznak. Gyors eredmény érkezik, ám ezt kezeljük kellő óvatossággal, dolgozzunk tovább kitartóan (Bika) és alázattal (Szűz). Szerződésekkel, papírokkal való foglalkozásra kiváló az elkövetkező 5 nap. A többi emberrel való kommunikáció is letisztultabbá válik, a haragosokkal való békülés ideje és a félreértések tisztázása is most kap aktualitást. Volt gombócérzés a torkodban? Torokfájás, légúti elváltozások? Esetleg karjaidat gyakran érte kisebb baleset? Ha igen, akkor itt az ideje, hogy áttörd a kommunikációs gátakat és minden olyan emberrel tisztázódjék a kapcsolat, akivel valaha bármilyen problémád adódott. Tedd meg az első lépést TE. A Merkúr az Oroszlánban látható csillagképileg - gondolataink uralására utal.

VÉNUSZ/JUPITER-SZEMBENÁLLÁS

A Rák-Vénusz és a Bak-Jupiter szintén kapcsolatba kerül egymással - egy szembenállás formájában. A szembenállás, azaz oppozíció a kiegyensúlyozás elvét hordozza magában. A Vénusz a halhatatlan iker, a Pollux csillagképben halad az égbolton, a Jupiter pedig a Nyilasban. Kapcsolatainkban kiegyensúlyozhatók az energiák, amelyek esetleg eddig zavarosnak tűntek, tisztázó beszélgetések formájában, de a szüleinktől hozott negatív kapcsolati mintáinkat is letehetjük. Egészségi tekintetben jó, ha visszafogjuk magunkat az evés-ivásban, a gyomor meglehetősen érzékennyé válik a napokban, különösen a Rák-jellegű embereknél, illetve ha a születési Vénuszod is a Rákban áll. 

süti beállítások módosítása