Asztrotitkok

2020.08.10. - Főszerepben a Merkúr, a Mars, az Uránusz és a Lilith

2020. augusztus 09. - Jurancsik Eszter
MARS-LILITH EGYÜTTÁLLÁS A KOSBAN
kep.jpg
Hétfőn lesz egy Mars-Lilith együttállás. A Kos jegy a létbetörés, az új kezdet, csillagképi értelemben a Visszaúszó Hal és a Cet átfedésében látható Mars és a Lilith. A Mars férfi energia, a Lilith női. Az érdekérvényesítés komoly erővel törhet most felszínre, de más is van itt. A Visszaúszó Hal világosan mutatja, hogy valamilyen múltból visszatérő dolog lesz, amely törődést és megoldást kíván. A Cet a belső megtisztulás. A nőiséggel kapcsolatos problémákkal - amelyek a múltból erednek, és talán édesanyánknak, más női felmenőnknek köze lehet hozzá - való szembenézés elkerülhetetlen, nagy eséllyel az ő mintáikkal fogjuk szembe találni magunkat. Ennek felszínre hozatala, újra-élése és magunkból való kitisztítása (Cet!) elhozza a gyógyulást. A Mars az önlegyőzés, a Lilith pedig az a nő, akit a judeo-keresztény Biblia bűnbaknak állít be. Valójában Lilith a női szexualitás felszabadítója, a női energiák megélését segíti elő, egyfajta "lelki újjászületés" által. Ha tudod, mi a gond, látod a káros mintát, fel tudod dolgozni, el tudod engedni. Lilith a feminin tudás hordozója. A női önbecsülés szimbóluma. Ezzel kell tehát dolgozni.
MERKÚR-CHIRON TRIGON
keplet2.jpg
Az Oroszlánban álló Merkúr és a Kos-Chiron trigonja alkalmat biztosít a karmikus sérülésekkel való foglalkozásra. A Merkúr segít kimondani azt, ami sérült - jelen esetben az öntudatunk, a Kos-Chiron pedig arra szólít fel, hogy vállaljuk magunkat minden erősségünkkel és gyengeségünkkel együtt. Az égbolton a Merkúr most halad el a Rák csillagkép szemei között, azaz jobban rálátunk erre a dologra. Alatta a Hydra, az Északi Vízikígyó feje látható, amely az ösztönvilág szimbóluma - azaz ösztönösen tudni fogjuk, mely méregfogak fertőzik sebeinket, így el tudjuk azokat távolítani. Használjuk ki ezt az energiát!
MERKÚR-URÁNUSZ KVADRÁT
keplet.jpg
Az Oroszlán-Merkúr tanító fényszöge a Bika-Uránusszal éles nyelvünk féken tartására figyelmeztet. Ezt az erőt invesztáljuk bele a felesleges dolgoktól való megszabadulásba. Az Uránusz a Merkúr magasabb oktávja, azaz egy magasabb szintre emelkedve kell szemlélnünk minden olyan dolgot, amelyet problémásnak érzünk, hiszen egyetlen probléma sem oldható meg azon a szinten, ahol keletkezett. Kiváló alkalom a meditálásra, olyan dolgokkal való időtöltésre, amelyben örömünket leljük. Az Uránusz a Kos csillagkép alatt halad égbolti értelemben, annak is a Sheratan csillaga alatt, amely a Kos feje - azaz a tiszta fejjel történő cselekvés a csípőből tüzelés helyett előrébb visz.
A Hold egész nap a Cet fej-részénél halad csillagképileg, amely a lélek tisztítását is elősegíti. Zodiakális értelemben hajnalban, 03:28-kor lép a földies Bika jelbe. Ha a Hold egy föld-jegyben halad, jobban hasznosulnak az ásványi anyagok, vitaminok, fogysszunk tehát bőségesen zöldséget, salátákat, gyümölcsöket, teljes értékű gabonákat, gyógyteákat, nem vegetáriánusoknak pedig a hal és a tojás is ajánlott.

Érzelmek: Vénusz a Rákban - 2020.08.07.

7-én, 17:21-kor a Vénusz a Rák jegyébe lép, az égbolton pedig Orion kinyújtott karjánál látható a bolygó, azaz a Tejúton. Ha egy föld-jellegű bolygó vizes jelben áll, az egyén számára a lelki, érzelmi biztonság megteremtése válik hangsúlyossá. A Rák-Vénusz felerősíti az egymáshoz tartozás érzését, felmerülhet összeköltözés, eljegyzés vagy házasságkötés, de akár a gyermekvállalás, szülővé válás lehetősége is.

c4d3dcebba5b707cbb6090781a027a22.jpg

A Tejúton járó Vénusz nemcsak a szerelemben, hanem a művészetekben és a pénzügyekben is bölcsességet sugároz, azaz a vénuszi területeken biztos megoldás érkezik, légy rá nyitott (Rák jel)! Komoly beavatásokat élhetsz meg, amelyeket Orion képvisel, valamint annak Bellatrix csillaga felett áll jegyváltása pillanatában a Vénusz, e csillag pedig Merkúr-Mars jellegű. Az őszinteség, a rendíthetetlen igazság és a becsület csillaga, ez pedig az érzelmek felvállalását is szükségessé teszi. Minden érzést, ami Benned van és valódi. A gyógyulás ekkor végbemegy lelkedben, most már nem akarsz féligazságokat, szembenézel a valódi Önmagaddal, noha ez szokatlan lehet. Már nem az vagy, aki voltál, végigszenvedtél egy hosszú időt, amely a javadat, a fejlődésedet szolgálta, erősítve lelkedet, megérzéseidet is.

img_8418.jpg

Az indiai rendszerben a Mrigasira, marsikus holdházban történik meg a jegyváltás, amely a nyílt és őszinte kommunikációt segíti; az arab rendszer az Al-Dhira holdházat említi, amely a múlt sebeit hivatott gyógyítani, a kínai rendszer pedig a Jing nevű területet mutatja - lehetőséget ad arra, hogy saját magunkon dolgozva jobban megértsük a másikat.

Áldás!

Képek: Pinterest (1), saját (2).

Gondolataink uralása: Merkúr az Oroszlánban - 2020.08.05.

Augusztus 5-én, szerdán, 05:32-kor vált jegyet a Merkúr és belép az Oroszlánba. Az égbolton a Rák befogadó ágánál látjuk a Napot leggyorsabban megkerülő égitestet, alatta a Hydra, az Északi Vízikígyó látható, felette Pollux, a halhatatlan iker és annak azonos nevű csillaga. 

A Merkúr a Fény megismerése, a hermetikus tudás és a szintézis szimbóluma. Az Oroszlán jegy a szeretet megszilárdulása, és ezt a megszilárdult szeretetet viszi tovább a Merkúr. E jegyben összegződnek az energiák, amelyeket eddigi utunkon (Kos-teremtés, Bika-az anyag megszentelése, Ikrek-megismerés, Rák-érzelmek felébresztése) megismertünk. 

img_8367.jpg

A lélek elérkezett az uralkodás idejébe. De nem kívül uralkodik, nem másokon! Belül uralkodik, saját, belső királyságán. Uralni tudja a gondolatait, ezáltal teremtő, kreatív irányba használva azok erejét. Egy levegős planéta tüzes jelben való jelenléte rendkívüli szellemi energiát biztosít, gyakori ez a helyzet feltalálók, tudósok horoszkópjában. Csak abba vág bele, amiben lát rációt. Vagyis, augusztus 20-ig, amiben egy kis realitást is látsz, vágj bátran bele. Bármi is legyen az új projekt, nem lősz mellé. 

Az Ikrek csillagkép Pollux csillaga pedig mindezt tartósítja, halhatatlanná teszi.

Az indiai rendszer szerint a jegyváltás a Pushya, szaturnuszi jellegű holdházat érinti, amely segít felfedezned a Benned rejlő tehetségeket; az arab rendszerben az Al-Dhira nevű területen látható ekkor a Merkúr - jó időszak olyan kapcsolatok kiépítésére, amelyek később a kölcsönösség elvén alapulnak; a kínai rendszer pedig a Jing holdházat említi - itt a Merkúr a befejezetlen dolgok elintézéséhez ad energiát.

 

süti beállítások módosítása