Asztrotitkok

2020.05.25. - hétfő

2020. május 24. - Jurancsik Eszter

Holdunk hétfőn reggel az Ikrek jelben, a Tejúton töltekezik a magasabb szintű energiákkal, amelyekkel elárasztja a Földet. Délutánig találkozik a Merkúrral és a retrográd mozgású Vénusszal. Érzéseink, gondolataink könnyebben kifejezhetőek, szerelmi ügyeinkben is megkapjuk a támogatást. Utóbbi területen lehetséges egy olyan téma visszatérése, amely korábban már felmerült, most újra "levizsgázhatunk" a dologból.

Aktívan érezteti hatását a Halak-Mars és a Bika-Uránusz szextilje; zseniális ötletek előtörése, remek megoldások az életünkben jelen lévő problémákra. Energiát ad a sporthoz és az eddig szőnyeg alá söpört dolgok kiszanálásához is. A Mars alatt ott ragyog a Szobrász, a magunkról lefaragandó minőségek jelzője. Itt az idő megszabadulni mindattól, ami az ön-legyőzésben (Mars!) akadályoz minket. Szintén vörös bolygószomszédunk alatt látható a Fomalhaut, a Déli Hal legfényesebb csillaga, energiái merkúri/vénuszi jellegűek. Merd hát vállalni lelked ragyogó szépségét, az Igazi Énedet! Minden félelem életenergiává alakul és ezt a környezeted is észre fogja venni, belső ragyogásod mindenkire kiterjed. 

9fe7f59cc1fd18a68fad8d2791669d81.jpg

Az Uránusz ott jár a Kos csillagkép Sheratan csillaga alatt, amely a Kos szeme - ráláthatunk azon minőségeinkre, amelyek hasznosak vagy nem hasznosak számunkra - utóbbiaktól meg is szabadulhatunk.

Az Ikrek-Nap és a Halak-Mars közeledő kvadrátja arra figyelmeztet: az akadályok legyűrése frusztrált állapotban nem lehetséges. Zabolázzuk meg indulatainkat, gyakoroljunk türelmet.

Áldás!

Kép: Pinterest.

2020.05.23.-24./szombat, vasárnap

Hétvégi előrejelzés!

Szombaton hajnalban a Hold az Ikrek Zodiákusban jár, de a Bika szeménél, az Aldebaran csillagnál, amely a Tejútra néz - álmunkban kaphatunk jeleket arról, milyen dolgok válhatnak hasznunkra és melyek nem, megláthatjuk azt, amik valójában vagyunk, de vágyaink fizikai formában történő megjelenése is pontosan ez a terület. Az Ikrek jel továbbra is segíti a kommunkációt, a kapcsolódást, a kiegészülést. 

Reggelre égi kísérőnk Nimród (Orion) Bellatrix csillaga fölé érkezik, amely Nimród első válla. Ebben tartja az íjat, amellyel megcélozhatjuk álmainkat, és ezekhez most rengeteg segítség érkezik. Ezenkívül a váll a felVÁLLalást is jelenti.

A Halak-Mars/Bika-Uránusz közötti szextil kimagasló teljesítményre ösztönöz, amelyet kamatoztathatunk úgy a munkában, mint a háztartásbeli teendőkben és a sportban is. A Mars csillagképi értelemben immár a Vízöntő jövőt tisztító habjaiban fürdőzik, azaz most a legmélyebb őszinteséggel tisztázható, mit is várunk a jövőtől.

703b05d31620bd157ff60d5907a29ae4.jpg

Vasárnap reggelre a Hold eléri a Tejút kapuját, Nimród Betelgeuse csillaga felett járva, amelyből az Égi Vadász kinyújtott karja indul ki. Érzéseink kimutatása könnyebb, a beavató, ahogyan az emelő energiák befogadása is. A szívedbe kódolt érzések most nagy erővel törnek felszínre, szerencsére abszolút pozitív értelemben. A Betelgeuse a gazdagság csillaga, de ez nem az anyaghoz köthető, hanem a lélek útján szerzett tapasztalatokhoz, amelyek birtokában immár felületességtől és félelmektől mentesen tudsz tovább lépni. Felette a Szekeres csillagkép az önlegyőzésben is segít.

A Hold találkozik a Merkúrral és a retrográdban lévő Vénusszal is; mindez gondolatainkat, érzéseinket segíthet egy jövőt átformáló, sorsfordító eseménysorozattá változtatni, amennyiben merjük kimondani belső igazságainkat. Hogyan is léphetnénk az Istenek Útjára tiszta szívvel, ha ez nem történik meg...?

87d105e15ecd8d527e182be6891185fe.jpg

Az Ikrek-Nap és a Vízöntő-Szaturnusz trigonja továbbra is segíti a kitartást és az életképes dolgok jövőbe történő átmentését, valamint stabilizálni mindent, aminek erre van szüksége. Az Ikrek-Merkúr/Halak-Neptunusz kvadrát arra int, ha nagyobb volumenű döntéseket kell meghoznunk, legyünk alaposak. Egyúttal merüljünk el a spirituális irodalomban, hallgassunk zenét, engedjünk művészi ambícióinknak, este pedig egy kellemes, illatos fürdővel zárjuk a napot.

Áldás!

 

Képek: Pinterest.

 

Az intellektus újjászületése: Újhold az Ikrekben - 2020.05.22.

Pénteken, 19:38-kor születik meg az Újhold az Ikrek jel 02°04′-én, az égbolton pedig a Bikában, a Fiastyúk (Plejádok) csillaghalmaz alatt tartózkodik ekkor égi szomszédunk. Elindul tehát egy újabb ciklus, az Újhold a születés, az el-és újrakezdés szimbolikája. Az Ikrek kettős, változó minőségű jel. A változó jelek flexibilitást igényelnek a megoldandó feladatok kapcsán, az Ikrek-Újhold pedig a lelki erőt is biztosítja mindehhez! Az Ikrek a test-vériség, a kiegészülni vágyás jegye is, azaz a közvetítés, a másik megértése és a tiszta kommunikáció válik fontossá.

8ae7e9b2109c4f3df4540fadd202d5cb_1.jpg

Személyes szinten a Rákban kezdődő házad eseményeivel színezi az Ikrek-házad dolgait az Újhold.

Minden dolog, amibe most belekezdesz, rendkívül termékeny, hiszen a Fiastyúk pont ennek a szimbolikája - legyen az egy új projekt, új hobbi, a kreativitásnak nem leszel híján, csak használd a kapott energiát! A Hold alatt az Eridanus folyó kanyarulata látható, amely a sorsfordulatokat jelképezi. A most útjára indított dolgok tehát sorsfordítóak lehetnek.

A rá következő napokban pedig, amikor a növekedésnek indult Hold a Nimród (Orion) csillagkép felé halad, minden letisztul. Nimród beavató csillagkép, öve az égi egyenlítőn látható, ezért egyformán jelen van az alsó és a felső világban is. Egyik kezében látható az íj, a másikkal pedig a Tejúthoz ér. Az íj segítségével iktathatók ki a lehúzó minőségek, szabad kezünkkel pedig a felsőbb szférákból érkező energiákba kapaszkodhatunk – amelyeket álmokban, víziókban és intuícióinkban érzékelhetünk különösképpen. Lábával az Eridanus folyóra lép, amely visszafelé folydogál az égbolton, s a nagy sorsfordulatokat jelképezi. Azaz, a fentiek felismerése és az energiák tudatos alkalmazása sorsfordító eseményeket indíthat el! Az Eridanus a belső ösztönök megjelenítője, amelyeket most a szellem szintjére emelhetünk. Erről fognak szólni az Újhold utáni napok. 

A Hold Nappal való együttállása a tudat és a tudatalatti harmonikus szintézisét biztosítja. Ezen Újhold energiái végigkísérik a hétvégét, amelyet tölthetünk meditációval, jógával, spirituális irodalom tanulmányozásával. Hallgassunk megérzéseinkre, figyeljünk álmainkra.

Kép: Pinterest.

 

2020.05.21. - csütörtök

Csütörtökön hajnalban a Bikában találkozik a Hold és az Uránusz, amely hozhat ötletekkel, felismerésekkel teli álmokat - ezek segíthetnek meglelnünk a válaszokat kérdéseinkre. A hatás délelőtt is tart, tehát ha ez idő tájt dolgozol, zseniális ötletek pattanhatnak ki a fejedből, amolyan hamisítatlan uránuszi módon. Használd őket!

Az égbolton a Hold azonban a Cet fejénél látható, felette a Kos és annak Hamal csillaga ragyog, alatta az Eridánusz folyó egyik kanyarulata. Az ötletek, bevillanások most sorsfordítóak, a Kos bíztat arra, hogy lépd meg ezen ötleteket, a Hamal csilag pedig a Kos szeme - segít bepillantani a jövőbe és meglátni azt az utat, amely Neked a legmegfelelőbb.  Ennek megfelelően tudunk lépni.

space-stars-road.jpg

Az Ikrekben talákozik a Merkúr és a retrográdban lévő Vénusz. A retrográd mozgás a Világtengelyekével azonos mozgás, amely magában hordozza a korszakalkotó változások lehetőségét is. Könnyebb a gondolatok kifejezése mind szóban, mind írásban, partnerünkkel és közeli rokonainkkal a vitás helyzetek rendezésére. A Vénusz éppen most lép a Tejútra, hogy onnan még komolyabb rezgéseket, energiákat közvetítsen. A megrekedt ügyek új lendületet kapnak, elintézhetővé válik minden, ami eddig nem - láthatjuk, lazítottak a korlátozásokon is. Ráadásul a két égitest Nimród (Orion) kinyújtott karja felett látható, azaz érzéseink, gondolataink felvállalása igencsak időszerű lett.

A frissen Ikrekbe lépett Nap a Vízöntő-Szaturnusszal alkot trigont. Hatalmas lelkierőt kapunk ezáltal, valamint annak a lehetőségét, hogy most magunk mögött hagyjuk a megkopott, Fény nélküli dolgokat és csak az életképes minőségeket mentsük át a jövőbe. A Nap csillagképi értelemben továbbra is a Bikában, a Fiastyúk (Plejádok) csillaghalmaz alatt jár, termékennyé téve mindent, amibe belekezdünk.

Áldás!

Kép: Pinterest. 

Nap az Ikrekben - 2020.05.20.

Szerdán, 15:50-kor a Nap a levegős Ikrekbe lép, az égbolton pedig a Bika csillagképben látható életadó csillagunk, a Fiastyúk (Plejádok) alatt. Felette ragyog a Szekeres.

Előtérbe kerülnek a kapcsolatok, a testvériség, a polaritások megértése, a kisebb utazások és a kommunikáció. Személyes szinten az Oroszlánban kezdődő házad eseményeivel színezi az Ikrek-házadat, erőt és méltóságot szállítva oda. 

Az Ikrek-szakaszban a Lélek új dimenziók után fürkész. Az Ikrek-Nyilas tengely a Tudás tengelye, itt már tudható, hogy a Teljesség a bölcsesség által érhető el. A Nap a cselekvő ént jelöli, az Ikrek jelben pedig a szellemiség általi előrehaladást támogatja. A Fiastyúk alatt haladva feltöltődik termékeny erőkkel, amelyek biztosítják a szellemi gyarapodást, az ismeretek begyűjtését. A Szekeres csillagkép az önlegyőzés csillagképe, vagyis a Tudással, ami Benned van, Ön-Magadat, és a Téged nem szolgáló minőségeket tudod legyőzni.

redred.jpg

Az Ikrek jel a Testvériség jele is. A Testvéreiddel, közeli rokonaiddal, esetleg szomszédaiddal való nézeteltérések tisztázására is remek időszak jön el, a világos (Nap!) kommunikáció (Ikrek) segít megoldani a problémás helyzeteket. A Nap körül keringenek a bolygók, a Nap pedig a Szív, a Szer-etet – ergo mindennek a Szer-etet körül kell forognia! Az Ikrek jel pedig a Szer-etet közvetítésében, áramoltatásában segít. 

Áldás!

Kép: Pinterest.

2020.05.19. - kedd

Kedden a zodiakálisan Kosban járó Hold a Cet csillagképen belül látható, annak gyomrában. A belső megtisztulás folytatódik, legalábbis az energia, hogy ezt végigcsináljuk, rendelkezésünkre áll. Felette a Halak fonákja azt üzeni: ha a jövőbe akarsz látni, vissza kell lapoznod a múltba!

Ha van egy megoldhatatlannak tűnő problémád az életedben, tekerj kicsit vissza az időben! Minden, ami most jelen van az életedben, múltbéli gondolataid kivetülése. Ha visszapörgeted az időt, pontosan tudni fogod, mely gondolataid és milyen azokból fakadó eseménysorozatok vezettek idáig. Két dolgot is megtehetsz: képzeletben "átírod" a történéseket, megbocsátasz benne minden érintettnek, beleértve saját Magadat is. Majd következő lépésként úgy intézed a dolgaidat, hogy az a kép, amit elképzeltél, realizálódni tudjon. 

28d7b70ab3570118db577385684e019fce8e3c27c4e9a99ba00ed97555cd11a7-rimg-w1200-h746-gmir.jpg

A Kos energetikája megadja ehhez az erőt, a lendületességet. Kezdd el most a változást!

Délután a Hold szextilje a retrográd Vénusszal anyával, nőiséggel kapcsolatos problémák felszámolására adja meg a lehetőséget, a fenti technikával keresd meg, milyen minta idézte elő az esetleges gondokat édesanyáddal és/vagy nőiségeddel.

A Halak-Mars közeledő szextilbe kerül a Bika-Uránusszal, amely segít rászánni magunkat a kemény munkára,. legyen szó hivatásodról, akár háztartási dolgokról, de sportolni is erősen ajánlott.

Égi szomszédunk kvadrátja a Bak-Jupiterrel és Plútóval óva int attól, hogy érzéseinket hisztiig menően mutassuk, ellenben a higgadt megnyilvánulások eredményre vezetnek (Jupiter-kvadrát). Egyúttal e napon kerüljük a túlzásba vitt evést-ivást, könnyen gyomorrontás/macskajaj lehet a mértéktelenség vége. A Plútó-kvadrát üzenete pedig az, hogy a régi sérelmekben, rossz emlékekben ne most rendezzünk önmarcang-partyt, még ha a fent említett technika kapcsán vissza is mozizzuk a múlt történéseit, ne merüljünk bele a depresszív érzésekbe.

spiritual_development_graphic.jpg

Oké, megtörtént, írd át és/vagy engedd el szépen. Ha most elkezdünk dagonyázni a múlt negatív posványaiban, napokra egy saját magunk által kreált börtönbe kerülünk hangulatilag, aminek semmi értelme. Viszont vizualizáljuk bátran a vágyott sikert, az eredményt. A "hogyan" kérdésével most ne foglalkozz, csak képzeld el, mintha már megtörtént volna. Inkább ebben az érzésben fürdőzz, ne a visszahúzó mintáidban.

Áldás!

Képek: Pinterest.

 

 

süti beállítások módosítása