Asztrotitkok

Transzformáció: Telihold a Skorpióban - 2020.05.07.

2020. május 06. - Jurancsik Eszter

Csütörtökön, 12:45-kor egzakt a Bika-Nap és a Skorpió-Hold poláris fényszöge, azaz Teliholdunk lesz - a két jegy 17. foka érintett. Égbolti értelemben a Hold ekkor a Mérlegben jár, felette a Kígyó feje látható.

A Bika-Nap sugarai megvilágítják lelkünk összes kis zugát, és arra kényszerülünk, hogy bevalljuk magunknak azt, amit valóban érzünk. Minden más meghal. A Skorpióval szemben lévő jel, a Bika az anyag, a Skorpió pedig ennek a halála. Az anyag illúziója szétesik, a szellem pedig felemelkedik. Fel kell ismernünk, amire nincs szükségünk, s így uralhatóvá válik a Halál. És így már nem kell félnünk tőle! A felesleges dolgok levágásával következik be a transzformáció, amely egy teljesen új minőségben szül újjá minket. Mint amikor a skorpió levedli páncélzatát, hogy Főnixmadárként emelkedjen fel a földről, Így szimbolizálván az anyag feletti hatalmat és a halál legyőzését.

april-full-moon-astrology.jpg

Ez a legerősebb mágia, ami csak létezik! Ezt mutatja az is, hogy a Telihold felett a Kígyó feje ragyog, amely a kézzelfogható varázslatok és a szellem felé emelt ösztönerők mutatója! Itt a változások a Skorpióban már minőségileg mennek végbe, ahogyan uralkodója, a Plútó is teszi. Valamit el kell veszítenünk. Ám nem maradunk muníció nélkül: ami az elveszített dolgok helyébe érkezik, sokkal magasabb szintű lesz, és szolgálni fogja fejlődésünekt - ezért itt nincs helye a fél-elemnek. Hiszen csak azt veszítheted el, ami soha nem is volt a Tiéd, csak az anyag illúziója miatt ragaszkodtál hozzá. 

_-.jpg

Az indiai rendszer szerint a Telihold a Visakha, jupiteri jellegű holdházban látható. Törekednünk kell arra, hogy amit csinálunk, ne csak fél szívvel csináljuk, hanem teljes erőbedobással. Ha elhatároztuk magunkat valami mellett, ne hagyjuk veszni. A jupiteri jelleg egyrészt ezt felnagyítja, másrészt szerencsét biztosít, ha nem adjuk fel. E terület istensége Indra, a vihar, az éltető eső ereje, valamint Agni, az őstűz. A tisztító vihar után születhet meg a tűz, mint teremtő erő.

E napon pont azon tulajdonságokon kell úrrá lennünk, amelyek visszaesést okozhatnak fejlődésünkben: az irigységen és az agresszión. 

Áldás!

Képek: Pinterest.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr715664456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása