Asztrotitkok

2020.04.08. - Telihold a Mérlegben

"Valamit valamiért..."

2020. április 07. - Jurancsik Eszter

Április 8-án, 04:35-kor pontosodik be a Kos-Nap/Mérleg-Hold szembenállása, azaz Teliholdunk lesz a jegy 18. fokán. Égbolti értelemben a Szűz angyali részénél, a Holló csillagkép felett ragyog teljes terjedelmében hűséges kísérőnk. 

libra-super-full-moon-by-jens-fine-art-1-scaled.jpg

A Kos-Nap erőteljes, teremtő, tüzes energiái látszólag nem férnek össze a Mérleg-Hold egyensúlyra törekvésével, ám mégis így hozható létre a teljesség, hiszen a polaritásban benne foglaltatik a kiegyensúlyozás lehetősége is! Ezért nem definiálható "rossz" aspektusként a szembenállás, hiszen a mérleghinta-elv alapján ez az egyensúly elérését szorgalmazza, amely most duplán érvényes a Mérleg jel érintettsége révén. 

A bennünk buzgó tettvágy és energia fordítható saját, személyes fejlődésünkre, éppúgy, mint a másokkal való együttműködésre, amit a mostani helyzet egyébként is megkíván. Csak akkor jöhet létre az egyensúly, ha nemcsak a magunk, hanem mások érdekeit is szem előtt tartjuk. 

A Nap csillagképileg a Visszaúszó Hal fonákján látható ekkor; elveszettnek hitt képességek, érzések, tehetségek bukkanhatnak fel újra, amelyek a fent említett feladatok teljesítésében is segíthetnek. Alatta a Cet a belső megtisztulásban segít továbbra is, felette pedig egy igen érdekes csillag látható ekkortájt, a Sirrah, amely az Androméda béta, a Pegazus csillagképnek pedig az alfa csillaga. Osztoznak tehát ezen a csillagon, és most nekünk is ezt kell tennünk: megosztani, amink van, ha tehetjük, segíteni másokat. Kell ennél egyértelműbb jel?! Ezt a csillagot emlegetik még Alpheratz néven is, amely az arab alfaras kifejezésből ered, és ez szó szerint lovat jelent. 

Az Androméda az önként hozott áldozat, a Pegazus pedig a szintlépés. Ezek után nem nehéz összerakni, hogy az önzetlen másokon történő segítés hozza el az ugrást magasabb szintekre és a boldogságot - mindenki számára. Így mindenki nyer, a Moonology kártyában nem véletlenül nevezte el az alkotó Yasmin Boland e lapot win-win-nek, ami nagyjából annyit jelent, hogy mindenki csak nyerhet ezzel a hozzáállással. 

nevtelen.jpg

A Hold alatt a Holló segít felszámolni a káros minőségeket, és ahogy a nap folyamán eléri a Szűz Spica (alpha Virginis) csillagát, amely kalászt jelent, mi is tovább arathatjuk munkánk, áldozatkészségünk gyümölcseit. 

szuzmerleghold.jpg

Az indiai rendszer szerint a Telihold a Csitra, Mars-jellegű holdházat érinti, amely terület az új energiák építését segíti - ez persze akkor lehetséges, ha a minket nem szolgáló minőségeknek már búcsút intettünk. Kapcsolódik az alázathoz is, ami pedig a Szűz csillagképhez társítható téma. Az itt uralkodó indiai istenség Tvastrí, az Univerzum építőmestere.

Áldás!

Képek: Pinterest (1, 3), saját (2, Stellarium program screenshot)

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr6315597324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása