Asztrotitkok

Az asztrológiai újév dinamikus kezdete: Merkúr, Nap és Újhold a Kosban - 2023.03.19.-21.

2023. március 19. - Jurancsik Eszter

Március 21-én, 18:22-kor lesz Újhold a Kos 0. fokán, alig egy nappal azután, hogy a Nap is belép ebbe a jegybe, elindítva az asztrológiai újévet. A Kos a Zodiákus első jegyeként az új kezdeteket, a friss energiát, a teremtést testesíti meg, lendületet adva a következő hold-ciklushoz.

A Kos jelnek ezen dekádja a legtisztább Kos-energiákat képviseli. A tűz elem legnyersebb formája. Elég benne minden, ami már nem szolgál minket, megtisztulhatunk a betegségektől, rossz érzésektől és mindentől, ami blokkokat idéz elő az életünkben.

photo-1464802686167-b939a6910659_3.jpg

Az Újhold pillanatában a Hold nemcsak a Nappal, de a Merkúrral és a Neptunusszal is együtt áll, szextilben a Plútóval, a Marssal pedig kvadrátban. 

A Mars-kvadrát:

Saját, belső konfliktusaink, gyerekkori sérüléseink "kidolgozása" magunkból. Ha a napokban sokat járt az eszedben a gyerekkorod, az akkor szerzett sérülések, ennek az aspektusnak a közeledtét érezted, csakúgy, mint az Újholdét. A harag, amit esetlegesen a szüleid vagy a bántalmazóid irányába érzel, természetes, azonban az Újholdat követő napokban szépen engedd el. Meditálj, ebben a tudatállapotban pedig tisztítsd meg a lelked. Az esetleges agressziót fizikai munkába, sportba vagy szexbe irányítsd. Ha ezt az energiát nem kezeled, a felgyülemlett feszültség kisebb, főleg kezeket érintő baleseteket okozhat, láz jelentkezhet. Ha fáj a fejed vagy a végtagjaid, biztos jele annak, hogy ez a feszültség ott van benned. Ne vegyük fel a provokációt, felesleges erőpocsékolás kreténekkel vitázni, még ha nehéz is ignorálni őket, ne hagyjuk, hogy felidegesítsenek minket.

A Plútó-szextil:

Megadja az erőt ahhoz, hogy a fenti problémakörön túllépjünk, hogy az erőt a megfelelő dolgokba irányítsuk, előkészítve a terepet a metamorfózishoz. Segít feltárni az eltemetett érzéseket, amelyek kapcsolódhatnak a fent is említett gyerekkori dolgokhoz (is). Lehetőséget biztosít arra is, hogy azon dolgokat, amelyek nyugtalanítanak, megoldhassuk. Saját Magad segítőjévé válsz.

A Neptunusz-együttállás:

Felfokozza az érzékenységet, az intuíciót, és ez utóbbi különösen jól jön a fenti dolgok feltárásában. Fontos, hogy ne hagyd magad összezavarni olyan emberek tanácsa által, akiknek véleményét egyáltalán nem kérted. Csak a saját megérzéseidre hallgass! Kerüld az alkoholt 22-ig, ha nem muszáj, gyógyszert se vegyél be, étkezz tisztán, érdemes pár húsmentes napot beiktatni, de ha nem megy, akkor a könnyebb húsok, pl. hal, csirke javasoltak. 

A Merkúr-együttállás:

A lelki munka mellett nagyon jó, ha napló vagy blog formájában kiírod magadból az érzéseidet, gondolataidat, de akár verseket is papírra vethetsz. Jót tesz, ha találkozol vagy beszélgetsz a barátaiddal - még az is kiderülhet, hogy ők is hasonló érzésekkel küzdenek, és segíthettek egymásnak.

radix_1_105.jpeg

Mindeközben a Mars és a Plútó kvinkunxot hoz létre egymással. A vágyak megvalósítása kerül előtérbe, és a plusz bátorság is adott lesz ahhoz, hogy kivitelezzük őket. Ám ne tiporjunk el másokat, kerüljük a hatalmi harcokat. A nagy hevesség közepette figyelj arra, hogy az elhamarkodott döntések nem vezetnek jóra.

Ha az égboltot nézzük, az Újhold a Visszaúszó Hal és a Cet csillagképek között születik meg - a múlttól (Visszaúszó Hal) való megtisztulás (Cet) nyitja meg a kapukat a jövő (Kos) felé.

Az indiai rendszer szerint az Uttara Bhadra holdház érintett. E terület erősen kötődik a barátokhoz és közösségekhez - segítsetek egymásnak, ahogy fentebb is szó esett erről. 

 

Fényszögek - 2023.03.16.-17.

Párkapcsolatokban, házasságban destruktív viselkedésre, féltékenységre, hatalmi játszmákra hajlamosíthat a Vénusz/Plútó kvadrát, amely 16-án pontosodik be. Lehet, hogy nem érezzük magunkat eléggé szeretve, értékelve, amely félelmek oka talán egy múltban megélt minta felszínre bukkanása lehet. 

Azon kapcsolatok, amelyek stabil lábakon állnak, könnyebben vészelik át ezt a tranzitot, amely március 22-ig aktív, ahol azonban feszültségek vannak, több kompromisszumra lesz szükség. A Vénusz/Mars szextilje is 22-én oldódik ki, tehát a gondok megoldásához megadja at erőt és az őszinte belátás képességét. 

A Mars és a Neptunusz kvadrátja szintén 16-án aktív, amelynek hatására eluralkodhat rajtunk a gyengeség, a lehangoltság, a bűntudat és az önbüntető magatartás. Természetesen jó, ha belátjuk, hogy milyen hibákat követtünk el a múltban, de ezek nem szabad, hogy tartósan aláássák a hangulatunkat. Ha kell, kérjünk külső segítséget. 

0316.jpg

Amennyire lehet, próbáljunk meg következetesek és higgadtak maradni, mert a kapkodás most különösen nem jó, kerüljük a nem tiszta helyzeteket és azokat az embereket, akiknek szándékai megkérdőjelezhetőek. Aktivitás: március 28.

A Nap/Mars kvadrát plusz kihívást ad, ugyanis az önérvényesítés vágya nem mindennapi erővel törhet felszínre. Ez -ha nem kezeljük megfelelően - másokkal való felesleges konfliktusokhoz vezethet, amelynek sértődés, veszekedés lehet az eredménye. Elképzelhető, hogy az ártatlannak tűnő élcelődésre, poénnak szánt froclizásra is dühkitöréssel reagálunk. A legjobb, ha a felesleges energiát olyan tevékenységekben vezetjük le, mint a testmozgás, a kimerítő fizikai munka vagy éppen a szex. A fényszög aktivitása: április 1. 

A Merkúr is beleszól a dolgokba, ugyanis ez az égitest is kvadráttal kapcsolódik a Marshoz, 17-től egészen március 21-ig. Fokozódik a kapkodásra, ingerlékenységre való hajlam, másokkal való kommunikációnkban törekedjünk arra, hogy ne tüzeljünk csípőből, ha lehet, számoljunk el inkább 3-ig, vagy akár 100-ig is, mielőtt bármit automatikusan kimondunk. Hivatalos ügyekben, üzletkötéskor fokozott odafigyelés szükséges, kerüld a politikai vitákat. 

Szerelmi kérdésekben 17-én megérkezik a kellő bölcsességet biztosító Vénusz/Szaturnusz szextil, amely megadja a felelősségteljes döntésekhez a lehetőséget.

0316_1.jpg

A Vénusz/Plútó kvadrátját aképpen segít enyhíteni, hogy felkínálja a terepet a megértésre. Veszekedés helyett belátás, a másik meghallgatása, a józan ész megőrzése. Hatás: március 22.

A Hold 16-án a Bakban jár, fókuszba helyezve a célokat, a karriert. Érzékeny testrészek: bőr, térd, lép, csontok, fogak. Délután a Jupiter-kvadrát int óva az evésben-ivásban, később az Uránusz-trigon hozhat remek ötleteket. 17-én reggel a Neptunusz-szextil kellemes napkezdést biztosít, alkalmas meditációra is, a Merkúr-szextil kedvez a szellemi munkának, a Nap-szextil pedig segít egyértelműen kifejezni magunkat. 15:13 és 15:25 között egy rövid üresjárat következik, ekkor a Hold a Vízöntőbe lép. Kiemelt fontosságúvá válnak a barátságot érintő kérdések, a támogatók, a vágyak. Érzékeny testrészek: lábszár, boka, idegek. Délután egy Vénusz-kvadrát előtérbe helyezheti a szerelmi kérdéseket.

Fényszögek és Bika-Vénusz - 2023.03.14.-16.

Március 14. és 17. között együtt áll a Nap, a Merkúr és a Neptunusz, kvadráttal kapcsolódva a Marshoz.

A kvadrát feszültséget hordoz magában, a Mars kapcsolódik az erőhöz, küzdelemhez, de a háborúkhoz, konfliktusokhoz is. 

A Nap, a Merkúr és a Neptunusz együtt áll a Markab csillaggal, amely a Pegazus csillagképben látható, merkúri/marsikus természetű objektum, amely ezekkel az égitestekkel remek mentális képességeket biztosít, a dolgot nehezíti azonban ezen bolygók kvadrátja a Marssal. Ez különösen a világ eseményeire lehet hatással, gondoljunk például a több, mint egy éve tartó orosz-ukrán háborúra, vagy éppen az izraeli-arab konfliktusra.

A Mars az Al Hecka csillaggal áll együtt ekkor, amely természetében megegyezik a bolygóval, a Bika csillagképben található, annak déli szarvánál. E csillag erősen kötődik a katonákhoz, a fegyverekhez, a cselszövéshez, fű alatt folyó dolgokra. 

0314.jpg

Személyes szinten minden eddiginél nehezebbnek érezhetjük indulataink és éles nyelvünk féken tartását, és a ködös szituációk kezelését is. Lehet, hogy valaki megpróbál minket csőbe húzni, vagy éppen mi érezhetünk késztetést ugyanerre. Komoly éberségre van szükség, valamint önfegyelemre, noha éppen most ezt a legnehezebb gyakorolni. 

A Hold is beszáll a buliba egy kis időre, ugyanis ekkor szembekerül a Marssal, és kvadrátba a Nap/Merkúr/Neptunusz hármasával, tehát létrejön egy T-kvadrát is, amelynek gyűjtópontjai a fent említett égitestek. Ez a T-kvadrát 15-én, a kora hajnali óráktól egészen késő délutánig tart. Nehéz lehet ezt kezelni, de nem lehetetlen. 

16-án a Vénusz egyik uralt jegyébe, a Bikába lép. Itt igencsak otthonosan érzi magát, párkapcsolatokban az elkötelezettség érzése erősödik, egyedül élőknek színre léphet valaki, akivel akár komoly kapcsolat is kialakulhat. Az égboltot nézve a Vénusz ekkor a Halak csillagképben jár, tehát összegezhetjük, mit is várunk a kapcsolattól, amelyben vagyunk, akik egyedül vannak, egyértelműsítsék, milyen típusú partnerre vágynak.

0315.jpg

Az indiai asztrológia szerint a Vénusz jegyváltása pillanatában az Asvini nevű holdház vendégszeretetét élvezi, amely Déli Holdcsomópont jellegű terület. A személyes kisugárzás megnő, magabiztos fellépést biztosít.

A Hold 15-én, 09:49 és 13:06 között üresjáratos a Nyilasban, ekkor a Bakba lép. Komorabbá-komolyabbá válhatunk, céljaink kerülnek fókuszba, kitatásunk megnő. Érzékeny testrészek: bőr, csontok, fogak, térd, lép. Délután egy Szaturnusz-szextil segít, hogy bírjuk a gyűrődést. 16-án délután a Jupiter-kvadrát evés-ivás tekintetében óva int a túlzásoktól, később egy Uránusz-trigon remek ötletekkel állhat elő.

 

süti beállítások módosítása