Asztrotitkok

Fényszögek és Bika-Vénusz - 2023.03.14.-16.

2023. március 14. - Jurancsik Eszter

Március 14. és 17. között együtt áll a Nap, a Merkúr és a Neptunusz, kvadráttal kapcsolódva a Marshoz.

A kvadrát feszültséget hordoz magában, a Mars kapcsolódik az erőhöz, küzdelemhez, de a háborúkhoz, konfliktusokhoz is. 

A Nap, a Merkúr és a Neptunusz együtt áll a Markab csillaggal, amely a Pegazus csillagképben látható, merkúri/marsikus természetű objektum, amely ezekkel az égitestekkel remek mentális képességeket biztosít, a dolgot nehezíti azonban ezen bolygók kvadrátja a Marssal. Ez különösen a világ eseményeire lehet hatással, gondoljunk például a több, mint egy éve tartó orosz-ukrán háborúra, vagy éppen az izraeli-arab konfliktusra.

A Mars az Al Hecka csillaggal áll együtt ekkor, amely természetében megegyezik a bolygóval, a Bika csillagképben található, annak déli szarvánál. E csillag erősen kötődik a katonákhoz, a fegyverekhez, a cselszövéshez, fű alatt folyó dolgokra. 

0314.jpg

Személyes szinten minden eddiginél nehezebbnek érezhetjük indulataink és éles nyelvünk féken tartását, és a ködös szituációk kezelését is. Lehet, hogy valaki megpróbál minket csőbe húzni, vagy éppen mi érezhetünk késztetést ugyanerre. Komoly éberségre van szükség, valamint önfegyelemre, noha éppen most ezt a legnehezebb gyakorolni. 

A Hold is beszáll a buliba egy kis időre, ugyanis ekkor szembekerül a Marssal, és kvadrátba a Nap/Merkúr/Neptunusz hármasával, tehát létrejön egy T-kvadrát is, amelynek gyűjtópontjai a fent említett égitestek. Ez a T-kvadrát 15-én, a kora hajnali óráktól egészen késő délutánig tart. Nehéz lehet ezt kezelni, de nem lehetetlen. 

16-án a Vénusz egyik uralt jegyébe, a Bikába lép. Itt igencsak otthonosan érzi magát, párkapcsolatokban az elkötelezettség érzése erősödik, egyedül élőknek színre léphet valaki, akivel akár komoly kapcsolat is kialakulhat. Az égboltot nézve a Vénusz ekkor a Halak csillagképben jár, tehát összegezhetjük, mit is várunk a kapcsolattól, amelyben vagyunk, akik egyedül vannak, egyértelműsítsék, milyen típusú partnerre vágynak.

0315.jpg

Az indiai asztrológia szerint a Vénusz jegyváltása pillanatában az Asvini nevű holdház vendégszeretetét élvezi, amely Déli Holdcsomópont jellegű terület. A személyes kisugárzás megnő, magabiztos fellépést biztosít.

A Hold 15-én, 09:49 és 13:06 között üresjáratos a Nyilasban, ekkor a Bakba lép. Komorabbá-komolyabbá válhatunk, céljaink kerülnek fókuszba, kitatásunk megnő. Érzékeny testrészek: bőr, csontok, fogak, térd, lép. Délután egy Szaturnusz-szextil segít, hogy bírjuk a gyűrődést. 16-án délután a Jupiter-kvadrát evés-ivás tekintetében óva int a túlzásoktól, később egy Uránusz-trigon remek ötletekkel állhat elő.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr7718071580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása