Asztrotitkok

Fényszögek - 2023.01.09.-10./Különcség és önszeretet

2023. január 08. - Jurancsik Eszter

Szellemi felfrissülést és remek megoldásokat hoz a Merkúr/Uránusz trigon. Ennek az aspektusnak az ereje leginkább ahhoz hasonlítható, mintha rákapcsolódnál az elektromos hálózatra: hihetetlen mennyiségű energia, és itt az elektromosság a a szellem metaforája. 

A nyitottság új megoldásokkal és eddig nem próbált, ám igen érdekes, alternatív utakkal találkozik, amelyek szinte a zsenialitással határos módon segíthetnek egy-egy probléma felszámolásában. Találkozhatunk hozzánk hasonló gondolkodású emberekkel, új ismertségekre tehetünk szert.

Bár a Merkúr még retrográd, a problémák megoldását így is meghozza, mégpedig úgy, hogy nem külső segítséggel fedezzük fel azokat, hanem a belső munka által. A korábban bevált módszerek most új köntöst kapnak, emígyen pedig jóval erőteljesebben tapasztalhatjuk ezek működőképességét. Mivel két földes jegy - Bika és Bak - érintett, ezek a gyakorlatban is remekül megállják a helyüket.

Remek időszak az asztrológia és okkultizmus tanulmányozására, az információgyűjtésre. Jóval könnyedebbé válik a kommunikáció, talán néhány lezáratlan dolog is a helyére kerül. Jó, ha minél több időt töltünk barátainkkal és olyan emberekkel, akik hozzánk hasonlóan gondolkodnak. Hatás: január 14.

Aktív már a Vénusz és a Mars trigonja, amelyről tudjuk, hogy feltüzeli a szerelmet, a vágyat, növeli a vonzerőt, a karizmát. Azonban most nemcsak erről van szó. A Mars, amely október vége óta retrográd, arra ösztökél, hogy ne csak szexuális szinten éljük meg ennek a bolygónak az erejét. A hátráló mozgás befelé irányul, a Mars esetén pedig, amely az Ikrek jelben tartózkodik, valami egészen különlegesre hívja fel a figyelmet. Az Ikrek nemcsak a kommunikáció és a tanulás jegye, hanem a kapcsolódásé is. Az elmúlt hónapok arról szóltak, hogy saját magunkhoz (is) kapcsolódjunk. Hogy tanuljunk magunkról, főként a szeretet áramoltatásának témájában. A Vénusszal kapcsolódva pedig az önszeretet témáját is felszínre hozza. Hogyan is tudnál szeretni valaki mást, ha saját magad nem szereted? Ha degradálod magad, hogy "hülye, béna, kövér, sovány, csúnya stb. vagyok?"

Nem mástól kell várnunk a visszaigazolást, hogy elég jók vagyunk. Erről nekünk kell meggyőződni! Ha a hiányosságaidra koncentrálsz, és nem veszed észre azt, ami teljessé tesz téged, egyenes út vezet a súlyos önértékelési gondokhoz, lelki problémákhoz, depresszióhoz, étkezési zavarokhoz. A Vénusz a Vízöntő jelben nemcsak a könnyebb ismerkedést segíti, de a Te saját különlegességedre is felhívja a figyelmet.

thumb-1920-936378.jpg

Minden ember egyedi, és ha folyamatosan másokhoz hasonlítod magad úgy mint például: "ő milyen szép, karcsú, nagyobb a melle, szebb a bőre, okosabb, stb.", szépen elindulsz a lejtőn. Vedd már észre, hogy Te is különleges vagy! És merd hangsúlyozni ezt a különlegességet! Így a gyengeségednek vélt tulajdonságod a szupererőddé változik...

A szerelemben most egy kicsit a bensőségességé lesz inkább a főszerep, nem annyira a szexualitásé, természetesen azé is, de a lelkiség, az egymás megértése kap teret. Kiváló alkalom a tisztázó beszélgetésekre, a feszültségek rendezésére is. Hatás: január 13. 

A Hold 9-én az Oroszlánban jár, kedvez a kreativitást igénylő dolgoknak. Érzékeny testrészek: szív, szívburok, aorta, a gerinc felső része. Délelőtt egy Uránusz-kvadrát feszültséget generálhat, ám meditációval és a probléma magasabb szintről történő szemlélésével segíthetünk ezen.

10-én, 02:52-kor egy Szaturnusz-szembenállást követően (karmikus dolgok és az idő megjelenése álmokban) üresjáratot kezd a Hold, amely 16:16-kor ér véget az égitest Szűzbe lépésével. A rendszerezés, az elemzés, a külső-belső takarítás témája kerül fókuszba. Érzékeny testrészek: hasüreg, vékonybél, funkcionálisan a tápanyagfelvétel. 

Amikor a dolgok a helyükre kerülnek - Rák-Telihold - 2023.01.07.

stars-in-blue-universe-vbe8lg0exsr7rbpe.jpg

Január 7-én, magyar idő szerint 00:07-kor Telihold lesz a Rák 16. fokán. A Nap fénye teljesen láttatni engedi a Holdat - az otthonra, a családra, szülőkre és az intim szférára helyezi a hangsúlyt az elkövetkező két hétben. A belső menedékre, szentélyre, ahol békét lelsz. Egymással szembe kerülhet a család/munka téma, azok ellentéte, vigyázzunk az ebből fakadó feszültségekkel. A szembenállásokban ott az egynesúlyteremtés lehetősége is!

A Teliholddal szemben lévő Merkúr feszültséget generálhat - a logikus gondolkodás és az intuíció párbajozhat bennünk. A Telihold előtti napokban már érezhető volt ez a zavarodottság, félelmek és bizonytalanság formájában. Talán nem tudtad, hogy egy ügy kapcsán merre indulj el vagy haladj tovább. Meetingek, tárgyalások, szerződéskötések esetén óvatosnak kell lennünk és kerülni az elhamarkodott döntéseket. Megnő az esély a nézeteltérésekre, személyes szinten különösen azon házakban, ahová a Rák jegy 16. foka került, és amelyeket a Merkúr ural (Ikrek és Szűz jegyében kezdődő házak). A legjobb, ha minden fontos döntést a Telihold utánra időzítünk, amennyiben van lehetőség elnapolni azokat. Bár a Merkúr retrográdsága január 18-ig eltart, de a Telihold rendkívüli érzékenységet előidéző energiái már nem "zavarnak be". 

A Rák-Hold napjait (január 6., 7., 8.) a legjobb meditálással, a belső otthonunk megtalálásával tölteni. Vonuljunk vissza, ha tehetjük, takarítsuk ki otthonunkat, teret adva a friss energiáknak. Készítsünk finom ételeket, süteményt, töltsünk minőségi időt a családunkkal.

radix_1_103.jpeg

A Telihold/Uránusz szextil viszont segítségünkre siet az esetlegesen tapasztalt fenti nehézségekben: remek ötletekkel érezteti a hatását, amelyeket mindenképp jegyezzünk meg vagy írjunk fel, később, a Telihold utáni napokban a lehetőségek is megérkeznek ahhoz, hogy megvalósíthassuk őket. Ajándéka még a könnyebb kapcsolatteremtés, a barátokkal való tartalmas programok, az új dolgok kipróbálása, az asztrológia mélyebb tanulmányozása. Jó alkalom a rossz szokásoktól való megszabadulásra, a problémák alternatív megoldására.

Ha az égboltot nézzük, az Ikrek csillagképben lesz Telihold, pontosan a két iker, Castor és Pollux között. Miközben a múló (Castor) és halhatatlan (Pollux) dolgokon gondolkodunk, eldönthetjük, hogy mely dolgok kerülnek az egyik, és melyek a másik oldalra. A Rák jegy által képviselt elengedő szeretettel pedig minden olyan minőséget felszámolhatunk, amely már nem szolgál minket. Így végül minden a helyére kerül.

Az indiai asztrológia szerint a Telihold a Punarvaszu nevű, Jupiter-típusú holdházat érinti. E terület a képességek tapasztalatok útján történő megszerzésével áll kapcsolatban, azaz minél többet tapasztalunk, annál többet tudunk. Maga a Punarvaszu a fény visszatérését jelenti, ami ez esetben utal a Telihold fényére, illetve a decemberi napfordulóra is, hiszen -ugyan egyelőre alig érezhetően- hosszabbodnak a világos órák. Megszületett tehát a valódi fény, ami maga az élet - ezt gyönyörűen megmutatja, hogy e ház istensége Ádití, az ősanya (aki az első képen is látható).

Fényszögek és Vízöntő-Vénusz - 2023.01.03.-05.

Bulikra, baráti összejövetelekre és szerelmi élvezetekre alkalmas hetet hoz a január 9-ig tartó Vénusz/Jupiter szextil. A szerencse is ott ólálkodik körülöttünk, vegyük észre és használjuk ki! Ha nem is lottózol, egy kaparós sorsjegyet érdemes venni. Lehet, hogy ajándékot kapunk vagy segítséget egy olyan dologban, amit egyedül nehezen oldunk meg. Ez is a szerencse egy formája. Bennünket is nagylelkűvé tesz ez az aspektus, de a túlköltekezéssel most is érdemes vigyázni. 

Ha utazást tervezel, különösen külföldre, most kezdd el tervezni, ha pedig egy új kultúra megismerésén gondokodsz, most vágj bele. Üzleti tekintetben is szerencsés együttműködésekre van kilátás.

3-án a Vénusz a levegős Vízöntőbe lép. A párkapcsolatokban nemcsak a szexuális kísérletezéseknek kedvez e bolygóhelyzet, hanem annak is, hogy rájöjjetek: nemcsak egymás kedvesei, de barátai is kell, hogy legyetek. Mivel a Vízöntő szellemi jegy, a tisztázó beszélgetéseket most érdemes megejteni, ahogyan azt is, hogy milyen jövőt képzeltek el együtt.

space-universe-stars-5829.jpg

A most induló kapcsolatok főleg a barátságon alapulnak, ami persze nem azt jelenti, hogy nem lehet érzelmes és szenvedélyes a viszony, hanem inkább arra mutat rá, hogy ti az átlagnál jobban fogjátok érezni ezt a barátom-e a szerelmem-című történetet. 

5-én aktiválódik a Nap/Uránusz trigon, amely felébreszti a bennünk lakozó kalandort, a zsenit. Kedvet kaphatunk kipróbálni új dolgokat, kísérletezni különböző alternatív megoldásokkal - hiszen az Uránusz igen szoros kapcsolatban áll mindennel, ami egy másik, alternatív utat jelent. Személyiségünk olyan oldalát ismerhetjük és mutathatjuk meg, amely nem mindennapi, kicsit furcsa, vagy akár extravagáns. De remek időszak például az asztrológia tanulmányozására is. Hatás: január 12.

A Hold 3-án, 03:44-kor lép az Ikrekbe. Előtérbe kerül a kommunikáció, az interakciók, a kapcsolódás, a mozgás, a szellemiség. Érzékeny testrészek: tüdő, karok, vállak, funkcionálisan a légzés, a mozgás. Hajnalban, nem sokkal a jegybe lépése után a Vénusz-trigon szerelmi álmokat hozhat, reggel szerencsés napkezdést biztosít a Jupiter-szextil. Este a Mars-együttállás növeli a tetterőt.

4-én jelentősebb fényszöge nincs, 5-én hajnalban a Szaturnusz-trigon álmokon világít rá sorsfeladatainkra. 01:07-kor egy Neptunusz-kvadrát következik, amely érdekes álmokat hozhat a hit témájában, majd üresjáratot kezd égi kísérőnk, ez pedig eltart 15:15-ig, amikor is a Hold a Rákba lép. A család, a külső-belső otthon lesznek a fő témák, nosztalgiázós hangulatba kerülhetünk. Érzékeny testrészek: gyomor, mellkas, mellhártya, nyelőcső, nőknél a mellek, a méh és a menstruációs ciklus. Este a Jupiter-kvadrát óva int a túlzott evés-ivástól, mértéktelenségtől, a gyomor és a máj érzékennyé válása miatt.

 

süti beállítások módosítása