Asztrotitkok

Amikor a dolgok a helyükre kerülnek - Rák-Telihold - 2023.01.07.

2023. január 05. - Jurancsik Eszter

stars-in-blue-universe-vbe8lg0exsr7rbpe.jpg

Január 7-én, magyar idő szerint 00:07-kor Telihold lesz a Rák 16. fokán. A Nap fénye teljesen láttatni engedi a Holdat - az otthonra, a családra, szülőkre és az intim szférára helyezi a hangsúlyt az elkövetkező két hétben. A belső menedékre, szentélyre, ahol békét lelsz. Egymással szembe kerülhet a család/munka téma, azok ellentéte, vigyázzunk az ebből fakadó feszültségekkel. A szembenállásokban ott az egynesúlyteremtés lehetősége is!

A Teliholddal szemben lévő Merkúr feszültséget generálhat - a logikus gondolkodás és az intuíció párbajozhat bennünk. A Telihold előtti napokban már érezhető volt ez a zavarodottság, félelmek és bizonytalanság formájában. Talán nem tudtad, hogy egy ügy kapcsán merre indulj el vagy haladj tovább. Meetingek, tárgyalások, szerződéskötések esetén óvatosnak kell lennünk és kerülni az elhamarkodott döntéseket. Megnő az esély a nézeteltérésekre, személyes szinten különösen azon házakban, ahová a Rák jegy 16. foka került, és amelyeket a Merkúr ural (Ikrek és Szűz jegyében kezdődő házak). A legjobb, ha minden fontos döntést a Telihold utánra időzítünk, amennyiben van lehetőség elnapolni azokat. Bár a Merkúr retrográdsága január 18-ig eltart, de a Telihold rendkívüli érzékenységet előidéző energiái már nem "zavarnak be". 

A Rák-Hold napjait (január 6., 7., 8.) a legjobb meditálással, a belső otthonunk megtalálásával tölteni. Vonuljunk vissza, ha tehetjük, takarítsuk ki otthonunkat, teret adva a friss energiáknak. Készítsünk finom ételeket, süteményt, töltsünk minőségi időt a családunkkal.

radix_1_103.jpeg

A Telihold/Uránusz szextil viszont segítségünkre siet az esetlegesen tapasztalt fenti nehézségekben: remek ötletekkel érezteti a hatását, amelyeket mindenképp jegyezzünk meg vagy írjunk fel, később, a Telihold utáni napokban a lehetőségek is megérkeznek ahhoz, hogy megvalósíthassuk őket. Ajándéka még a könnyebb kapcsolatteremtés, a barátokkal való tartalmas programok, az új dolgok kipróbálása, az asztrológia mélyebb tanulmányozása. Jó alkalom a rossz szokásoktól való megszabadulásra, a problémák alternatív megoldására.

Ha az égboltot nézzük, az Ikrek csillagképben lesz Telihold, pontosan a két iker, Castor és Pollux között. Miközben a múló (Castor) és halhatatlan (Pollux) dolgokon gondolkodunk, eldönthetjük, hogy mely dolgok kerülnek az egyik, és melyek a másik oldalra. A Rák jegy által képviselt elengedő szeretettel pedig minden olyan minőséget felszámolhatunk, amely már nem szolgál minket. Így végül minden a helyére kerül.

Az indiai asztrológia szerint a Telihold a Punarvaszu nevű, Jupiter-típusú holdházat érinti. E terület a képességek tapasztalatok útján történő megszerzésével áll kapcsolatban, azaz minél többet tapasztalunk, annál többet tudunk. Maga a Punarvaszu a fény visszatérését jelenti, ami ez esetben utal a Telihold fényére, illetve a decemberi napfordulóra is, hiszen -ugyan egyelőre alig érezhetően- hosszabbodnak a világos órák. Megszületett tehát a valódi fény, ami maga az élet - ezt gyönyörűen megmutatja, hogy e ház istensége Ádití, az ősanya (aki az első képen is látható).

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr2218019088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása