Asztrotitkok

Fényszögek és Halak-Vénusz - 2023.01.27.-29.

2023. január 26. - Jurancsik Eszter

Január 27-én, hajnalban a Vénusz a vizes Halakba lép. A Vénusz itt egzaltált, azaz erős helyzetben van, a Neptunusz pedig a Vénusz magasabb oktávja - a romantikát jelképező bolygó itt hatalmas érzelmi töltetet kap. A meglévő kapcsolatokban felerősödik a romantikus-gyengéd vonal, szóba kerülhet a kapcsolat magasabb szintre emelése is, például összeköltözés, házasságkötés formájában. Ha egy kapcsolat most kerül lezárásra, az most dráma nélkül mehet végbe. 

Személyes szinten a Bikában és a Mérlegben kezdődő házaid eseményei összefonódhatnak a Halak jegyében kezdődő házad témáival. Amennyiben nem ismered a képleted, a Regiomontanus ingyenes asztrológiai program vagy a Placidus demo verziójával könnyen kiderítheted.

universe-theme-fe9.jpg

Az indiai rendszerben a Vénusz jegyváltása a Dhanista nevű holdházat érinti. Ez a terület a struktúrák feloldását jelképezi, a feloldódás pedig egy nagyon neptunuszi dolog. A megengedő szeretet most gyakorolható leginkább. 

29-én két fényszög is aktiválódik, az egyik a Nap/Mars trigon, amely segít növelni az önbizalmat és remek terepet ad az új projektek elkezdéséhez. A személyes karizmára is hatással van, vonzzunk az embereket, és ez nem kifejezetten szexuális értelemben érvényes. Ha a csillagképeket nézzük, a Mars a Bikában jár, a Nap pedig a Bakban, ez pedig magával hozza a gyakorlati megoldásokat is. Aktivitás: február 7.

Szintén trigon jön létre a Merkúr és annak magasabb oktávja, az Uránusz között, amely február 4-ig tart. A hónap elején már találkozhattunk ezzel a fényszöggel, azzal a különbséggel, hogy akkor a Merkúr még retrográd volt. Az az időszak volt a tervezésé, az elképzelések megszületéséé, most pedig már az irányt is látjuk, hogy merre induljunk, de új barátságokra, mentorokra, támogatókra is szert tehetünk. A kommunikáció letisztul, könnyebben megy a kapcsolatteremtés, a viták rendezése, villámcsapás-szerűen érkezhetnek felismerések.

0126.jpg

Ez az aspektus az asztrológia egyik tipikus jelölője, tehát ha bele akarod ásni magad a témába, ez az egyik legjobb időszak. A Merkúr, ha az égboltot nézzük, most lép le a Tejút pereméről - az Egyetemes Tudást átadva nekünk.

A Hold 27-én a Kosban halad, dinamikát és lelkességet adva. Érzékeny testrészek: fej, agy, érzékszervek, izomzat, epe. Délután a Szaturnusz-szextil adja a lelki erőt, este 22:00-kor egy Plútó-kvadrátot (lehetőség a mély felismerésekre) követően üresjáratot kezd égi kísérőnk, amely 28-án, 00:43-kor ér véget az égitest Bikába lépésével. A praktikus megoldások kerülnek fókuszba és a stabilitás keresése. Érzékeny testrészek: nyak, torok, tarkó, gége, hangszálak. Hajnalban a Vénusz-szextil szerelmi álmokat hozhat, délután a Nap-kvadrát feszültségét pihenéssel enyhíthetjük - ha tehetjük, dőljünk le pihenni. 29-én reggel a Merkúr-trigon álmokon keresztül mutathat ötleteket, az Uránusz-együttállás pedig ezt csak fokozza. Később a Neptunusz-szextil a kiéleződő megérzésekkel együtt remek irányt mutathat a további tervekre vonatkozóan. 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr2118034798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása