Asztrotitkok

Nap a Nyilasban - 2022.11.22.

2022. november 20. - Jurancsik Eszter

Magyar idő szerint, 2022. november 22-én, 09:21-kor a Nap belép a Nyilas jegyébe.

night-sky-2211032_1280.jpg

Ez a tűz elem változó energiahasználatú jele, az utolsó tüzes jegy a sorban, összegyűjtvén a felesleges dolgokat az elmúlt időszakból elégeti azokat, tudását pedig kiáradó erejével adja át.

A Nyilas változó jel, tehát változásokat készít elő. A Skorpió-Nap idején meglelt igazságok kiterjesztése kerül sorra, hiszen e jegyet a bölcs Jupiter uralja, nekünk, magyaroknak pedig ez különösen fontos, hiszen népünk lámpása ez a planéta, amely megvilágítja az utat előttünk. Bár a sötétebb órák száma most éri el a legtöbbet, a lélek mélyén mégis megszületik a remény, hogy a valódi fényt meglátja egy napon - ez a nap pedig majd a téli napforduló lesz, december 21-e, amikor majd a Nap a Bak jegyébe lép.

Ez a tűz hajt előre minket és tartja életben a reményt, amely a tudás átadásának vágyával keveredik. Előtérbe kerülnek a filozofikus, vallási, politikai témák, szívesen leszünk részesei a mély eszmecseréknek.

Személyes képletedben az Oroszlánban kezdődő házad eseményei keverednek a Nyilas-házad témáival. 

jjj.jpg

Az indiai asztrológia szerint a Nap ekkor az Anurádha, szaturnuszi jellegű holdházban tartózkodik, amely terület a tabuk, az elfojtott dolgok kibeszélésével is kapcsolatban áll - itt az alkalom tehát, hogy még a téli napforduló előtt magunkba nézzünk és megszabaduljunk a nyomasztó dolgoktól. A mozgás, a változások területe is ez.

Jegyváltásakor a Nap Toliman/Bungula nevű állócsillaggal áll együtt, amely a Kentaur csillagképben látható, természetét tekintve vénuszi és jupiteri jellegű. Mindig többet akarunk, ez az emberi természet. De most álljunk meg egy pillanatra és adjunk hálát mindazért, amink van. Aki sokat markol, keveset fog, és ez most különösen igazzá válik. A hála érzése, amely szívből jön, megsokszorozza a lehetőségeinket. Ez a Jupiter-lámpás üzenete a Nyilas-időszakra. Merjünk nagyot álmodni, de a kisebb sikereket is becsüljük meg. Célozzuk meg a Napot mi is a nyilainkkal, de mindezt stabil talajon állva tegyük - ahogyan a Nyilast is ábrázolják.

Fényszögek - 2022.11.18.-20.

Határozottságot és kitartást biztosít a 18-ával aktiválódó Nap/Plútó szextil. Céljainkat illetően világosan láthatjuk, merre kell haladnunk, és még ha tudjuk is, hogy az út rögös, most érezhetjük igazán azt, hogy nem adhatjuk fel. A kevésbé kellemes feladatok elvégzésére is több affinitást érzünk, legyen szó a takarításról vagy rossz szokásoktól való megszabadulásról. 

78.jpg

Ez az aspektus a személyes vonzerőt is növeli, nemcsak szerelmi-szexuális értelemben. Könnyebben hatunk másokra, a határozottság a többi ember számára is láthatóvá válik. Elmélyülhet az okkult témák iránti igény is. Aktivitás: november 25.

19-én találkozik a Merkúr és a Vénusz a Nyilasban. Remek alkalom arra, hogy kifejezzük érzéseinket, és ez most akadályoktól mentesen mehet végbe, a lehetőség mindig ott lesz. Igen kedvező az üzleti dolgok szempontjából is, előnyös együttműködések kezdetének esélyét vetíti előre. Ehhez nagyban hozzájárul az is, hogy a kommunikáció nyugodtabbá, de mégis meggyőzőbbé válik, ha pedig a születési képletedben a Merkúr tüzes jegyben áll (Kos, Oroszlán, Nyilas), ezt jóval intenzívebben érezheted.

43.jpg

Szerelmi kérdésekben is a tisztázó beszélgetések ideje érkezik el, barátaiddal is érdemes minél több időt tölteni. Mivel a Merkúr december 29-én retrográd mozgásba kezd, ez egy hosszabb távú hatás - egészen január 3-ig tart.

A Nap és a Jupiter trigonja 20-ával egzakt, amely a fenti hatásokat megspékeli az optimizmussal, a jövőbe -és persze az önmagunkba- vetett erős hittel. Remek lehetőségek jönnek az élet minden területén, ám ne üljünk az elért eredményeken, hanem tűzzünk ki újabb és újabb célokat! Pénzügyekben is szerencse kíséri lépteinket, de mint minden Jupiter-tranzitnál, itt is fontos, hogy a túlzásokat kerüljük, így nem folyik ki a pénz a kezünk közül.

 A Hold mozgása:

18-án a Szűzben halad, teret adva a külső-belső tisztításnak, az elemzésnek. Érintett testrészek: vékonybél, hasnyálmirigy, funkcionálisan a tápanyagfelvétel. Reggel és délelőtt az Uránusz-trigon remek ötletekkel lát el bennünket, megérzéseink kiélesednek. Este a Neptunusz-szembenállás hajlamosíthat a hangulatváltozásokra, a Mars-kvadrát pedig a meggondolatlanságra. Ha tehetjük, feküdjünk le minél korábban aludni.

19-én reggel a Plútó-trigon dinamikus napkezdést biztosít, a Nap-szextil pedig segít ezt megőrizni. 09:46-kor egy Jupiter-szembenállás után (túlzások kerülése ajánlott) üresjáratot kezd a Hold, amely azonban csak 11:58-ig tart - ekkor lép a Mérlegbe, a kapcsolatok és a harmóniateremtés kerülnek előtérbe. Érintett testrészek: vesék, mellékvesék, derék, a gerinc alsó része. Este mind a Merkúrral, mind a Vénusszal szextilt alkot égi kísérőnk, így mind a barátokkal való időtöltésnek, mind a szellemi munkának, mind a szerelemnek kedvez az időszak.

 

Fényszögek, Merkúr és Vénusz a Nyilasban - 2022.11.15.-17.

A szerelmet helyezi előtérbe a 15-i Vénusz/Jupiter trigon. Ez a meglévő kapcsolatokban harmóniát, jókedvet és kellemes időtöltést ígér, a most párt keresőknek pedig olyan ismertséget, amiből komolyabb dolog is születhet. Barátainkkal való kapcsolódásra, találkozókra, bulikra is nagyon jó ez az időszak. 

Pénzügyekben ne essünk túlzásba, forgassuk okosan a pénzt. Lepd meg Magad valamivel, amire már régóta vágytál. Ez lehet egy új ruhadarab, egy könyv, vagy olyasvalami, ami után régóta sóvárogsz. De a túlzásokat mint mindig, most is ajánlatos kerülni. Befektetésekre remek alkalmak adódnak. Aktivitás: november 20.

Merkúr/Jupiter trigonunk lesz 16-án, amely fokozza a derűt, a jövőbe vetett hitet, kedvező a tervek szövögetésének, az utazásoknak. Ha tanulsz, most 100%-os hatásfokkal tudsz koncentrálni, ha vizsgázol, kellő felkészülés mellett sikerre számíthatsz. Különösen a nyelvtanulás szempontjából kedvező a fényszög, amely november 21-ig tart.

Mindezen aspektusok enyhíthetik az újra erősödő Mars/Neptunusz kvadrát kellemetlen oldalát, mint pl. a random depressziós gondolatok, a paranoia vagy az értéktelenség érzése. A barátokkal való találkozás mindig jót tesz a lelkünknek, a tanulás, az önképzés pedig sikerélményekkel gazdagít minket.

November 16-án a Vénusz belép a Nyilas jegyébe és december 10-ig tartózkodik itt.

galaxy-background-with-stars-and-nebula-free-vector.jpg

Újra kilépünk a fénybe és megéljük azt. Míg a Skorpióban a Vénusz a fülledt erotikát hozta el és megmutatta, hogy a sötétség is lehet gyönyörű (látsd a gótikus művészetet, a gótikus dolgokat például), addig a Nyilasban tüzes szikrákkal sejlik fel jövő horizontja. S ezek a szikrák végül életre hívják a tűz elemet, amely beragyog körülöttünk mindent. E jupiteri jegyben a Vénusz energiája is kiterjed, és ez érvényes a szerelemre is. Sok kapcsolat most lép szintet, amelyik pedig most ér véget, dráma nélkül történik meg. 

17-én a Merkúr is a Nyilasba lép, ahol december 6-ig tartózkodik. Hihetetlen tudás-és közlésvággyal érezteti hatását, ugyanakkor a magasabb szintű szellemi tanulmányoknak az egyik lehető legjobb pozíció. A hagyományos értelmezés szerint itt exilben van a bolygó, azaz száműzetésben. Azonban ezekben a helyzetekben ott van az egyensúlyteremtés lehetősége is. A tudás itt érik bölcsességgé, a Nyilas jegyében. Egyik áldása a látókör kiszélesítése, a másik a jövőkép tisztázása. A lehetőségek tárháza végtelen.

A Hold mozgása:

15-én az Oroszlánban jár, kreatív erőink felélénkülnek. Érzékeny testrészek: szív, szívburok, a gerinc felső része. Este egy Uránusz-trigon kissé nyűgössé tehet minket, 16-án hajnalban a Szaturnusz-szembenállás saját magunk által épített korlátokkal kapcsolatos álmokat hozhat. Kora délután a Mars-szextil segít erőre kapnunk, enyhítve ezzel a Hold/Nap-kvadrát kissé feszült természetét. 

17-én,  00:55-kor egy Hold/Merkúr kvadrát (hajlan álmatlanságra) után üresjárat következik, amely 02:04-kor, égi szomszédunk Szűzbe lépésével ér véget. A Szűz-Hold témái az egészség, a tisztaság kívül-belül, a rendszerezés, analizálás. Érzékeny testrészek: hasüreg, vékonybél. Reggel egy Hold/Vénusz kvadrát indítja a napot - kerüljük az összezördüléseket.

süti beállítások módosítása