Asztrotitkok

Nap a Nyilasban - 2022.11.22.

2022. november 20. - Jurancsik Eszter

Magyar idő szerint, 2022. november 22-én, 09:21-kor a Nap belép a Nyilas jegyébe.

night-sky-2211032_1280.jpg

Ez a tűz elem változó energiahasználatú jele, az utolsó tüzes jegy a sorban, összegyűjtvén a felesleges dolgokat az elmúlt időszakból elégeti azokat, tudását pedig kiáradó erejével adja át.

A Nyilas változó jel, tehát változásokat készít elő. A Skorpió-Nap idején meglelt igazságok kiterjesztése kerül sorra, hiszen e jegyet a bölcs Jupiter uralja, nekünk, magyaroknak pedig ez különösen fontos, hiszen népünk lámpása ez a planéta, amely megvilágítja az utat előttünk. Bár a sötétebb órák száma most éri el a legtöbbet, a lélek mélyén mégis megszületik a remény, hogy a valódi fényt meglátja egy napon - ez a nap pedig majd a téli napforduló lesz, december 21-e, amikor majd a Nap a Bak jegyébe lép.

Ez a tűz hajt előre minket és tartja életben a reményt, amely a tudás átadásának vágyával keveredik. Előtérbe kerülnek a filozofikus, vallási, politikai témák, szívesen leszünk részesei a mély eszmecseréknek.

Személyes képletedben az Oroszlánban kezdődő házad eseményei keverednek a Nyilas-házad témáival. 

jjj.jpg

Az indiai asztrológia szerint a Nap ekkor az Anurádha, szaturnuszi jellegű holdházban tartózkodik, amely terület a tabuk, az elfojtott dolgok kibeszélésével is kapcsolatban áll - itt az alkalom tehát, hogy még a téli napforduló előtt magunkba nézzünk és megszabaduljunk a nyomasztó dolgoktól. A mozgás, a változások területe is ez.

Jegyváltásakor a Nap Toliman/Bungula nevű állócsillaggal áll együtt, amely a Kentaur csillagképben látható, természetét tekintve vénuszi és jupiteri jellegű. Mindig többet akarunk, ez az emberi természet. De most álljunk meg egy pillanatra és adjunk hálát mindazért, amink van. Aki sokat markol, keveset fog, és ez most különösen igazzá válik. A hála érzése, amely szívből jön, megsokszorozza a lehetőségeinket. Ez a Jupiter-lámpás üzenete a Nyilas-időszakra. Merjünk nagyot álmodni, de a kisebb sikereket is becsüljük meg. Célozzuk meg a Napot mi is a nyilainkkal, de mindezt stabil talajon állva tegyük - ahogyan a Nyilast is ábrázolják.

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr1717983100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása