Asztrotitkok

Fényszögek - 2022.10.17.-18.-19.

2022. október 16. - Jurancsik Eszter

Kezdeményező-készséggel és lelkesedéssel ruház fel a Mérleg-Nap és az Ikrek-Mars trigonja, amely 17-e és 26-a között aktív. A korábban befektetett munka is meghozza az első eredményeket, hiszen a Nap a Szűz csillagkép Spica csillagával áll együtt hétfőn, amely az aratás szimbolikájának felel meg - learathatod erőfeszítéseid gyümölcseit. A Mars a Bika szarvainál látható, vagyis maradjunk gyakorlatiasak, ne üljünk a babérokon, tűzzünk ki újabb és újabb célokat. Mindehhez személyes vonzerő is társul, könnyebben kapcsolódunk és kötünk ismertségeket.

18-án a Vénusz is trigont alkot a Marssal, miközben találkozik a Nappal és néhány napja a Szaturnusszal is trigonban van. A személyes vonzerőt ez tovább erősíti, ha most ismerkedsz, több lehetőség is érkezik, esélyed van komoly kapcsolat kialakítására. A Vénusz és a Nap találkozása 19-ével egzakt, amely egyébként is jó hatással van a kapcsolatokra, az ismerkedésre, a házasságokra, a Marssal való trigonjuk pedig egyszerre erősíti a női és a férfi energiákat, a Szaturnusz-trigon pedig stabilizálja, megszilárdítja a stabil, jól működő kapcsolatokat. Akik most szakítanak, még ők is sérülésmentesen léphetnek ki a már nem működö kapcsolódásokból. De ha épp nem kapcsolatot keresel, akkor is érdemes kimozdulnod - menj szórakozni, bulizni, koncertre a barátaiddal, vagy csak élvezd ezeket a napokat. A Vénusz/Mars trigon október 23-ig aktív.

venus_trine_jupiter.jpg

Lesz egy Nap/Plútó-és egy Vénusz/Plútó kvadrát is, szintén 19-én, mindkettő október 24-ig aktív. A Nap és a Plútó kvadrátja a szükségszerű átalakulásokra, gyökeres változásokra hívja fel a figyelmet és készít fel, amelyek majd a Skorpió-Nap témái lesznek, a Vénusz és a Plútó kvadrátja pedig a női minőség megélésének szükségességét mutatja hölgyek esetében, amely azonban nemcsak a sütés-főzésre, takarításra korlátozódik. A nőiségedet ért sérüléseket most tudod elengedni, sok emlék felszínre jöhet, de ezeket semmiképp ne nyomd el. Éld újra, aztán engedd el őket. Többé nem bánthatnak Téged.

sun_sextile_neptune.jpg

A Hold 17-én a Rákban halad, a bensőségesség, az otthon (a belső otthon is) és a család kerül előtérbe. Testrészek: mellhártya, gyomor, a szervezet folyadékháztartása, nőknél a mellek, a méh és funkcionálisan a menstruációs ciklus. Reggel az Uránusz-szextil remek ötleteket szülhet, délután a Vénusz-kvadrát ismét a nőiséggel kapcsolatos elfojtásokat tolja előtérbe. Remek alkalom a meditációra, amely az elfojtásoktól való megszabadulást célozza meg. Ebben segíthet az intuíciót és a ráhangolódást segítő Neptunusz-trigon. Este a Plútó-szembenállás a transzformáció és a regeneráció témáit mutatja meg álmainkban, és ekkor 22:56-tól- üresjáratot kezd a Hold, amely 18-án, reggel, 06:45-kor ér véget az égitest Oroszlánba lépésével. Az égbolton a Hold 17-én délelőtt a halandóságot jelképező Iker, Castor és a halhatatlanság szimbólumaként ismert Pollux átfedésében jár, ekkor jöhetnek felismerések, amelyek segíthetnek megszabadulni a halandó minőségektől, és a halhatatlan minőségekre koncentrálni. 

18-án az Oroszlán-Hold erősíti az önbizalmat, a vállalkozó kedvet, a kreativitást. Testrészek: szív, aorta, a gerinc felső része, funkcionálisan a szívműködés. Reggel lendületes napkezdést biztosít a Jupiter-trigon, amely kihat az egész napra. 

painting2_fw.jpg

19-én reggel a Merkúr-szextil megkönnyíti az érzelmek kifejezését, este az Uránusz-kvadrát arra késztet, hogy veszekedés, vita helyett egy magasabb szellemi szintről próbáljuk szemlélni a problémákat és megoldást találni rájuk. A Szaturnusz-szembenállás komor természetével rávilágít a megkövült érzelmekre, és megmutathatja, hogyan oldhatod fel ezeket.

18-án éri el a Hold a Rák befogadó ágát, vagyis amit befogadunk, abból táplákozunk, lelki szinten is. Végighalad a táplálást szimbolizáló ágon és 19-én már az elengedő ágnál jár - vagyis a befogadás-feldolgozás/táplálás/elengedés hármasa igencsak kiemelt szerephez jut az elkövetkező három napban. 

Képek: Pinterest

Vénusz/Szaturnusz trigon: kapcsolatok harmonizálása

13-án, csütörtökön egzakt a Mérleg-Vénusz és a Vízöntő-Szaturnusz trigonja. A Vénusz az égboltot nézve a Szűz csillagképben halad, alatta a Serleg és a Holló, valamint utóbbi delta csillaga, az Algorab.

Ez az aspektus nagy segítségünkre lesz a párkapcsolatok stabilizálásában, rendezésében. A kölcsönös tisztelet kerül előtérbe, amellyel az esetleges problémákat rendezni tudjuk. Ha kapcsolatunkat az utóbbi időben nehézségek tarkították, tiszta terep érkezik azok megoldására, a megoldás pedig immár a gyakorlatban működik.

s.jpg

A problémamentes kapcsolatok még szorosabbá válnak, az elköteleződés, egymáshoz tartozás érzése erősödik, eljegyzés, esküvő, összeköltözés is lehetséges. A most induló, most kialakuló kapcsolatokban ott a hosszú távra tervezés, és annak esélye, hogy egy harmonikus szövetség szülessen kettőtök között.

A Szűz csillagkép érintettsége mindenképpen eredményeket hoz, "ki mint vet, úgy arat". Ha éppen most jár le a közös időd valakivel, még az is drámáktól mentesen mehet végbe, köszönhetően a Mérleg békeszerető természetének és a Vízöntő józan gondolkodásának. A Serlegben elégnek a minket nem szolgáló kapcsolódások, de a helyükön újak születnek - a Serleg ugyanis anyaméh-szimbólum. A Holló szintén a szükségszerű véget jelzi, ha annak jött el az ideje. Az Algorab csillag pedig megkönnyíti mindezt - e csillag segíthet abban, hogy tiszta fejjel gondolkodhassunk, és ne halogassuk tovább azt, ami már amúgy is időszerű.

Csütörtökön a Hold 07:08-kor lép az Ikrekbe, szívesen kapcsolódunk, tanulunk, megfigyelünk. Érzékeny testrészek: tüdő, váll, karok, funkcionálisan a légzés, a mozgás. Délelőtt a Jupiterrel való szextil kellemes időtöltést ígér, délután a Merkúr-trigon kedvez a baráti összejöveteleknek, buliknak.

Fényszögek és Merkúr újra a Mérlegben - 2022.10.11.-12.

A már 9-e óta aktív Mars/Neptunusz kvadrát hatására jelentkezhet némi kimerültség. Ha tehetjük, pihenjünk, semmilyen nagyobb volumenű dolgot ne most indítsunk el. Fennáll a lehetősége annak is, hogy nem tiszta dolgokkal találjuk szemben magunkat, tartsuk nyitva a szemünket. Hajlamossá válhatunk a paranoiára, nyugtalanító érzésekre, azonban ezeket most nyugodtan figyelmen kívül hagyhatjuk.

mars_square_ascendant_1.jpg

Ráadásul ez egy hosszabb hatás, hiszen hó végén a Mars retrográd mozgásba kezd. Az olvasás, a filmnézés, a zene, a meditáció vagy a jóga kiváló stressz-levezető módszerek. Ha úgy érezzük, hogy nem tudunk mit kezdeni a ránk nehezedő lelki nyomással, inkább ezen tevékenységeket válasszuk, mint az alkoholt vagy a tudatmódosító szereket. Hasznos még ilyenkor az önismereti, önsegítő könyvek olvasása is. A Mars a Bika csillagkép szarvainál tartózkodik, és a Tejútról fordul majd retrográdba - igyekezzünk önemésztés helyett termékennyé tenni ezt az időszakot! Hatás: december 5.

11-én segítségünkre siet a gondolatok rendszerezésében a Nap/Szaturnusz trigon, amely október 18-ig aktív. Megkapjuk a mentális erőt, hogy leküzdjük a nehézségeket, illetve korábbi erőfeszítéseink gyümölcsei most érnek be. Olyan ütőkártyákat kapunk a kezünkbe, amelyek nem mindig jönnek. A Szaturnusz segít átmenteni az időtálló dolgokat a következő életszakaszokba. Szelektáljunk okosan! Könnyebben visszük a nagyobb felelősséggel járó dolgokat is.

A Merkúr/Jupiter szembenállás arra int, hogy bánjunk csínján a szavakkal és kerüljük a politikai-vallási vitákat, legalább október 17-ig. A túlgondolás egyik fényszöge is ez, azonban a gondolatok felesleges pörgetése helyett inkább aktív szellemi munkát ajánlatos végezni, ami leköt és még tudásra is szert tehetünk. Olvass, tanulj, vagy csak keresztrejtvényezz, bővítsd az ismereteidet. Ne hagyd, hogy a gondolataid bedaráljanak.

11-én a Merkúr ismét a Mérlegbe lép, az égbolton a Szűz csillagképben, a Serleg felett.

vv.jpg

Miután a retrográd fázisban megtörtént a tisztázódás (Szűz), a kapcsolatainkat (Mérleg) most már a jelenlegi helyzetnek megfelelően tudjuk kezelni. Azon kapcsolódások, amelyek már nem szolgálnak minket, szimbolikusan elégnek a Serlegben. Rengeteg energia szabadul fel ezáltal, amelynek birtokában új, értékes kapcsolatokat köthetünk.

A Hold 11-én a Bikában halad, előtérbe kerülnek a pénzügyek és a gyakorlatias megoldások. Érzékeny testrészek: nyak, tarkó, torok, gége, hangszálak. 

12-én reggel az Uránusz-együttállás hatására remek ötletek születhetnek, a Szaturnusz-kvadrát óvatosságra int. Este a Neptunusz-szextil kellemes időtöltésre ad lehetőséget,  23:41-kor, egy Plútó-trigon (transzformáció megjelenése az álmokban) után pedig üresjáratot kezd, amely 13-án, reggel 07:08-kor, a Hold Ikrek jegybe lépésével ér véget.

süti beállítások módosítása