Asztrotitkok

Plútó direkt a Bakban - 2022.10.08.

2022. október 09. - Jurancsik Eszter

0x0.jpg

8-án váltott direkt mozgásba a Plútó a Bak 26. fokán, amely hatalmas energiákat szabadít fel a Skorpió és a Bak jegyekben kezdődő házaidban. Ez elmúlt hónapokban, április végétől egészen mostanáig főleg befelé irányult a figyelem, tapasztalatokkal gazdagodtál. Most pedig a tapasztalatokat a gyakorlatba is átültetheted. Sőt, másoknak is kiváló segítője lehetsz. 

Természetesen ez a világ dolgaiban is érezhető lesz. A Plútó feltartóztathatatlanul közeledik a Vízöntő felé. 2023. március 23-án ez a kicsi, de annál dinamikusabb égitest a Bakból a Vízöntőbe lép, nem lesz több retrográd ciklus, egészen 2023. május 2-ig. Azonban a jegy utolsó 5 fokán már egyre inkább érezhető a rengeteg Vízöntős sajátosság. De mik is ezek?

A Plútó a radikális változások bolygója, olyan fogalmak társíthatók hozzá, mint az élet-halál, igen-nem, csúcsról a mélybe vagy mélyből a csúcsra, transzformáció, születés-halál, a dolgok legmélyére való hatolás, végső határok, regeneráció, tabutémák, csak hogy a legrelevánsabbakat említsük.

A Bakban mit láthattunk? Természeti katasztrófák, földrengések, cunamik, erdőírtás, a politikusok viselt dolgainak napvilágra kerülése, a botrányaik, az egyház pedofil papjai, emberek, akik visszaéltek a hatalmukkal. Tehát minden olyan befolyásos ember reflektorfénybe került, akinek takargatnivalója volt. Regeteg csontváz esett ki a szekrényekből.

Mindez mit eredményezett?

A nép, amely sokáig csak tűrt, szépen lassan fellázadt. Nemcsak Magyarországon, de mivel itt élünk, az itt zajló eseményeket látjuk leginkább. Amióta a Plútó elérte a Bak 25. fokát, az emberek egyre inkább öntudatukra ébrednek, kimennek az utcára és az alapvető jogaikat követelik.

fish1.jpg

De nemcsak az érettebb korosztály, hanem a fiatalok is, gondoljunk a diákok tüntetéseire, arra, hogy kiállnak a tanáraik mellett, akiken hatalmas a felelősség, hiszen a jövő generációját oktatják, még sincsenek megfizetve. Nyilván aki közel küzdötte magát a húsos fazékhoz, az persze a zsíros cupákokat csócsálva röhög, hogy ez mekkora kamu, hiszen ő meg van fizetve! És teljesen mindegy, ki ül a bársonyfotelben, nem kell ehhez se jobb-se baloldalinak lenni. Az éppen aktuális kormány mindig eképpen működik.

Látható tehát, mi fog történni, ha a Plútó elér egy olyan területet, ahol az emberek már mernek küzdeni, kiállni magukért, követelni azt, ami jogosan megilleti őket. És mivel a Plútó erőben van a Vízöntő jegyében, ezúttal nem hagyják magukat leszerelni.

Az emberek, a hétköznapi lelkek hatalmat szereznek. Ez persze most lehet viccesen és hihetetlenül is hangzik. De majd emlékezzünk erre, amikor kormányok fognak megbukni. Amikor az emberek célt érnek az alapvető jogaik követelésében. Amikor a politikusok tisztességesebbjei maguktól hagyják el a pozíciójukat. 

Szerencsére a környezetvédelemben is elkezdődött egy "zöld forradalom", hiszen az emberek felismerték, hogy ez a bolygó az otthonunk, nincs B-bolygó. A Marsra utazásra még várni kell.

0769f703c21046b5aa8e69604bf7a208.jpeg

Több szupermarket újrahasznosítható bevásárlószatyrokat kínál, vannak kávézók, ahol a műanyag poharak helyett ehető kávéscsészékben kínálják az italt, Indiában, a távol-keleti országokban, pl. a Fülöp-szigeteken és Afrika jó néhány országában fákat ültetnek, a legforróbb kontinensen is tüntetnek már a klímavédelem mellett. Remélhetőleg a Nyugat is felismeri, hogy mennyi ételt dobálunk ki naponta, mennyi szemetet hagyunk magunk után és mennyi éhező gyermeket lehetne megmenteni.

Erről fog szólni a Plútó utolsó nagy menete a Bakban, és ugyan 2023 májusában egy kis időre még visszalép a Bakba, de az már csak az utómunkálatokról szól majd.

 

 

Telihold a Kosban - 2022.10.09.

hunter-moon.jpg

Vasárnap, magyar idő szerint 22:54-kor lesz Telihold a Kos 16. fokán. 

A tűz ég, és közben feltámad a szél. Veszélyes kombináció is lehet, de ha mértékkel bánunk az elemekkel, kellemes meleget kapunk. Azonban lesznek döntések, amelyeket ez az esemény fog kiváltani, és némelyik meghozatalakor felszisszenhetünk.

Az út gyakran fájdalommal van kikövezve, de a múltba vissza nem mehetünk. Személyes képletedben, ahol a Kos jel 16. fokát látod, kiemelt szerephez jut a Telihold kapcsán, itt ugyanis gyakran nem érzed Magad kiegyensúlyozottnak, frusztráltság, csalódottság vagy éppen döntésképtelenség van jelen. Ahol a lelked szenved, de inkább megalkuvó vagy és beletörődő, pedig csak egy lépést kellene megtenned, ami nem más, mint a tisztázás. És itt a döntéseket bizony saját magadtól, külső segítség nélkül kell meghoznod.

Ha nem ismered a képleted, töltsd le a Regiomontanus programot vagy a Placidus/Nostradamus demo verzióját, adataid felvitele után pedig meg is jelenik a születési horoszkópod!

A TELIHOLD FÉNYSZÖGEI

A Nap/Hold szembenállás nincs egyedül, mert a Hold eközben együtt áll a Chironnal, a Nap pedig a Vénusszal. A Hold/Vénusz szembenállás felerősíti az igényt a gyengédségre, a kapcsolódásra, azonban a Nap szembekerülése a Holddal feszültséget is gerjeszt. Ha pedig párkapcsolatodban gondok vannak, azok most még nyilvánvalóbbá válhatnak.

A Szaturnusz szextilje a Holddal azonban segít éretten kezelni ezt a kérdést, illetve a kapcsolati problémák megoldását. Extra türelemre lesz szükség, ám ez bőven megtérül, hiszen ha képesek vagyunk higgadt fejjel szemlélni a dolgot és végleges megoldást találni, akkor mind a kapcsolat, mind a lelki békénk helyre billen. 

A Szaturnusz másik kulcsszava a felelősség. Nem háríthatsz át folyton mindent a másikra, itt az ideje felnőni és belátni hogy a dolgok mindig két emberen múlnak. Tehát felelősséget kell vállalnod Neked is, kivenni a részed mindenből, ami a kapcsolatodat, kapcsolataidat érinti.

535dc2acf76bd7633040c95a08df88ba_featured-896x580.jpg

És ott a Chiron is, amely a Kosban együtt áll a Holddal, így szembe kerül a Nappal és a Vénusszal. A kemény külsővel csak ideig-óráig tudod elhitetni azt, hogy sebezhetetlen vagy. Mert hogy senki nem az. És ez normális, hiszen emberek vagyunk. El kell fogadnod lényednek ezt a sebezhető részét, és mivel a Vénusz is kapcsolódik a Chironhoz, a kapcsolatodon belül is felesleges szerepet játszanod. A másik, ha szeret, elfogadja ezen részed is. Ha nem, akkor... van miről beszélnünk? 

Ugyanez érvényes a külvilággal való kapcsolatodra is. Nem lehetsz mindenki megmentője, mert elsősorban saját Magadat kell megmentened.

Az égbolton a Hold a Halak múlt felé úszó hala és a Cet csillagképek között áll ekkor. Utóbbi csillagképen három nap alatt halad át égi kísérőnk - ennyi időt mindenképpen szánj az önvizsgálatra és a múlt tanulságainak levonására.

 

 

Fényszögek - 2022.10.06.

Kirobbanó szellemi erőt hoz a csütörtöki Merkúr/Plútó trigon, amely az élet minden területén sikerrel alkalmazható, különösképpen a hivatalos ügyek intézésében, az üzleti vonalon, de ha tisztázó beszélgetésekről van szó, úgy ezek is sikerrel mehetnek végbe. Ez az energia használható még az okkultizmusra, mint amilyen például a mágia, ebből is különösen az erőmegtartásra, regenerációra és gyógyításra irányuló szertartások, az álomfejtés, a jóga. Hatás: október 12.

Szintén csütörtökön Nap/Chiron szembenállás is lesz, az Én/Te-polaritást szimbolizáló tengelyen, a Mérleg és a Kos érintésével. Merre haladsz? Vannak pontos céljaid? Hogyan állsz a kapcsolatokkal? Ezek lesznek a fő kérdések, illetve ezek gyógyítása. Ha úgy érezted - immár sokadszorra ez évben - hogy nem haladsz semerre, nézz Magadba. Valójában nem a külső körülmények azok, amelyek által akadályoztatva vagy, hanem a lelked mélyén lévő sebek, amelyek jöhetnek egész kicsi korodból is. Sokan azonban inkább szeretjük szabotálni magunkat, majd a világot okolni a siker késéséért, minthogy a valódi problémákkal foglalkozzunk. Ha csak elfojtod ezeket a rossz érzéseket, azzal a kreativitásodat rövidíted meg. 

Ugyanez az eljárás szükséges, ha a párkapcsolatoddal vannak megoldandó feladatok. Most érdemes minden eddiginél jobban elkerülni a személyeskedést, a másik hibáztatását, hiszen ahogy többször olvashattátok ezen a blogon, a Társ mindig egy tükör! Lehet a legtisztább és a legsötétebb tükör is.

mirror_magic_black_mirror.jpg

Egyszerre lehet benne az öröm, a szeretet, de a félelem és a sötétség is, amely nem a másikból, hanem belőlünk jön. Ha koszosan nézel a tükörbe, és a tükröt kezded sikálni, változik valami...? Nem. Ha a másikat kezded okolni bármiért, változik valami? Nem. Talán annyi, hogy elidegenedtek egymástól. Rossz érzés kiszolgáltatva lenni a saját érzéseinknek, igaz? Tehát ne a tükörnek ess neki, hanem találd meg azt a gyökeret, ami ezt életben tartja benned. Egy hasonlattal élve, egy rossz fog is mérgez, hiszen fájdalmat okoz. Ugyanez a helyzet ezzel a masszív gyökérrel, ami a félelmeidből további energiához jut. És ezt csak Te találhatod meg. A másik hibáztatása itt már nem opció. Érdemes kutakodnod Édesapáddal való kapcsolatodban, akár él még, akár nem. Lehet, hogy ő vetítette rád kiskorodban a sebezhetőségét, amit persze kemény páncél mögé rejtett. Vagy szüleid házasságában pont ő volt az, aki lelki terror áldozata lett. Ha kutatni kezdesz, a jelek is megérkeznek. 

A Hold 6-án kora hajnalban még a Vízöntőben jár, a Mars-trigon pedig az erő témáját jeleníti meg az álmokban - lehet, hogy a fenti problémákra így érkezik meg a válasz. Egészen 14:47-ig üresjáratban van égi szomszédunk, ekkor belép a Halakba. A mély érzések, a lezárás és az elengedés stációja, amely az Újhold előtti napok munkája is egyben. Érzékeny testrészek: talp, lábfej, nyirokrendszer, funckionálisan a nyirokkeringés. 

süti beállítások módosítása