Asztrotitkok

Plútó direkt a Bakban - 2022.10.08.

2022. október 09. - Jurancsik Eszter

0x0.jpg

8-án váltott direkt mozgásba a Plútó a Bak 26. fokán, amely hatalmas energiákat szabadít fel a Skorpió és a Bak jegyekben kezdődő házaidban. Ez elmúlt hónapokban, április végétől egészen mostanáig főleg befelé irányult a figyelem, tapasztalatokkal gazdagodtál. Most pedig a tapasztalatokat a gyakorlatba is átültetheted. Sőt, másoknak is kiváló segítője lehetsz. 

Természetesen ez a világ dolgaiban is érezhető lesz. A Plútó feltartóztathatatlanul közeledik a Vízöntő felé. 2023. március 23-án ez a kicsi, de annál dinamikusabb égitest a Bakból a Vízöntőbe lép, nem lesz több retrográd ciklus, egészen 2023. május 2-ig. Azonban a jegy utolsó 5 fokán már egyre inkább érezhető a rengeteg Vízöntős sajátosság. De mik is ezek?

A Plútó a radikális változások bolygója, olyan fogalmak társíthatók hozzá, mint az élet-halál, igen-nem, csúcsról a mélybe vagy mélyből a csúcsra, transzformáció, születés-halál, a dolgok legmélyére való hatolás, végső határok, regeneráció, tabutémák, csak hogy a legrelevánsabbakat említsük.

A Bakban mit láthattunk? Természeti katasztrófák, földrengések, cunamik, erdőírtás, a politikusok viselt dolgainak napvilágra kerülése, a botrányaik, az egyház pedofil papjai, emberek, akik visszaéltek a hatalmukkal. Tehát minden olyan befolyásos ember reflektorfénybe került, akinek takargatnivalója volt. Regeteg csontváz esett ki a szekrényekből.

Mindez mit eredményezett?

A nép, amely sokáig csak tűrt, szépen lassan fellázadt. Nemcsak Magyarországon, de mivel itt élünk, az itt zajló eseményeket látjuk leginkább. Amióta a Plútó elérte a Bak 25. fokát, az emberek egyre inkább öntudatukra ébrednek, kimennek az utcára és az alapvető jogaikat követelik.

fish1.jpg

De nemcsak az érettebb korosztály, hanem a fiatalok is, gondoljunk a diákok tüntetéseire, arra, hogy kiállnak a tanáraik mellett, akiken hatalmas a felelősség, hiszen a jövő generációját oktatják, még sincsenek megfizetve. Nyilván aki közel küzdötte magát a húsos fazékhoz, az persze a zsíros cupákokat csócsálva röhög, hogy ez mekkora kamu, hiszen ő meg van fizetve! És teljesen mindegy, ki ül a bársonyfotelben, nem kell ehhez se jobb-se baloldalinak lenni. Az éppen aktuális kormány mindig eképpen működik.

Látható tehát, mi fog történni, ha a Plútó elér egy olyan területet, ahol az emberek már mernek küzdeni, kiállni magukért, követelni azt, ami jogosan megilleti őket. És mivel a Plútó erőben van a Vízöntő jegyében, ezúttal nem hagyják magukat leszerelni.

Az emberek, a hétköznapi lelkek hatalmat szereznek. Ez persze most lehet viccesen és hihetetlenül is hangzik. De majd emlékezzünk erre, amikor kormányok fognak megbukni. Amikor az emberek célt érnek az alapvető jogaik követelésében. Amikor a politikusok tisztességesebbjei maguktól hagyják el a pozíciójukat. 

Szerencsére a környezetvédelemben is elkezdődött egy "zöld forradalom", hiszen az emberek felismerték, hogy ez a bolygó az otthonunk, nincs B-bolygó. A Marsra utazásra még várni kell.

0769f703c21046b5aa8e69604bf7a208.jpeg

Több szupermarket újrahasznosítható bevásárlószatyrokat kínál, vannak kávézók, ahol a műanyag poharak helyett ehető kávéscsészékben kínálják az italt, Indiában, a távol-keleti országokban, pl. a Fülöp-szigeteken és Afrika jó néhány országában fákat ültetnek, a legforróbb kontinensen is tüntetnek már a klímavédelem mellett. Remélhetőleg a Nyugat is felismeri, hogy mennyi ételt dobálunk ki naponta, mennyi szemetet hagyunk magunk után és mennyi éhező gyermeket lehetne megmenteni.

Erről fog szólni a Plútó utolsó nagy menete a Bakban, és ugyan 2023 májusában egy kis időre még visszalép a Bakba, de az már csak az utómunkálatokról szól majd.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr2117950078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása