Asztrotitkok

Telihold a Kosban - 2022.10.09.

2022. október 08. - Jurancsik Eszter

hunter-moon.jpg

Vasárnap, magyar idő szerint 22:54-kor lesz Telihold a Kos 16. fokán. 

A tűz ég, és közben feltámad a szél. Veszélyes kombináció is lehet, de ha mértékkel bánunk az elemekkel, kellemes meleget kapunk. Azonban lesznek döntések, amelyeket ez az esemény fog kiváltani, és némelyik meghozatalakor felszisszenhetünk.

Az út gyakran fájdalommal van kikövezve, de a múltba vissza nem mehetünk. Személyes képletedben, ahol a Kos jel 16. fokát látod, kiemelt szerephez jut a Telihold kapcsán, itt ugyanis gyakran nem érzed Magad kiegyensúlyozottnak, frusztráltság, csalódottság vagy éppen döntésképtelenség van jelen. Ahol a lelked szenved, de inkább megalkuvó vagy és beletörődő, pedig csak egy lépést kellene megtenned, ami nem más, mint a tisztázás. És itt a döntéseket bizony saját magadtól, külső segítség nélkül kell meghoznod.

Ha nem ismered a képleted, töltsd le a Regiomontanus programot vagy a Placidus/Nostradamus demo verzióját, adataid felvitele után pedig meg is jelenik a születési horoszkópod!

A TELIHOLD FÉNYSZÖGEI

A Nap/Hold szembenállás nincs egyedül, mert a Hold eközben együtt áll a Chironnal, a Nap pedig a Vénusszal. A Hold/Vénusz szembenállás felerősíti az igényt a gyengédségre, a kapcsolódásra, azonban a Nap szembekerülése a Holddal feszültséget is gerjeszt. Ha pedig párkapcsolatodban gondok vannak, azok most még nyilvánvalóbbá válhatnak.

A Szaturnusz szextilje a Holddal azonban segít éretten kezelni ezt a kérdést, illetve a kapcsolati problémák megoldását. Extra türelemre lesz szükség, ám ez bőven megtérül, hiszen ha képesek vagyunk higgadt fejjel szemlélni a dolgot és végleges megoldást találni, akkor mind a kapcsolat, mind a lelki békénk helyre billen. 

A Szaturnusz másik kulcsszava a felelősség. Nem háríthatsz át folyton mindent a másikra, itt az ideje felnőni és belátni hogy a dolgok mindig két emberen múlnak. Tehát felelősséget kell vállalnod Neked is, kivenni a részed mindenből, ami a kapcsolatodat, kapcsolataidat érinti.

535dc2acf76bd7633040c95a08df88ba_featured-896x580.jpg

És ott a Chiron is, amely a Kosban együtt áll a Holddal, így szembe kerül a Nappal és a Vénusszal. A kemény külsővel csak ideig-óráig tudod elhitetni azt, hogy sebezhetetlen vagy. Mert hogy senki nem az. És ez normális, hiszen emberek vagyunk. El kell fogadnod lényednek ezt a sebezhető részét, és mivel a Vénusz is kapcsolódik a Chironhoz, a kapcsolatodon belül is felesleges szerepet játszanod. A másik, ha szeret, elfogadja ezen részed is. Ha nem, akkor... van miről beszélnünk? 

Ugyanez érvényes a külvilággal való kapcsolatodra is. Nem lehetsz mindenki megmentője, mert elsősorban saját Magadat kell megmentened.

Az égbolton a Hold a Halak múlt felé úszó hala és a Cet csillagképek között áll ekkor. Utóbbi csillagképen három nap alatt halad át égi kísérőnk - ennyi időt mindenképpen szánj az önvizsgálatra és a múlt tanulságainak levonására.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr717948990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása