Asztrotitkok

Fényszögek és Merkúr direkt - 2022.10.01.-02.

2022. szeptember 30. - Jurancsik Eszter

Összeszedettséget kíván a szombaton létrejövő Vénusz/Jupiter szembenállás, és ha ez megvan, akkor lendülettel és lelkesedéssel tudjuk csinálni a dolgainkat. Kerüljük az olyan helyzeteket, amelyekben frusztrációnak lehetünk kitéve, a versengés, a nagyobb projektek még várjanak pár napot. Ha kicsúszik a kezünkből az irányítás, annak a projekt látja kárát. Mértékletesség ajánlott evés-ivásban is, a máj fokozott érzékenysége miatt kerülendők a nehéz ételek és az alkoholfogyasztás. 

Szerelmi tekintetben nézeteltérések jelentkezhetnek, amelyeket akkor kezelünk megfelelően, ha a további vitagenerálás helyett nyugodt körülmények között beszélünk a másikkal, valamint nem erőltetjük rá saját nézőpontunkat társunkra. Ha a tranzit ideje alatt (október 7-ig aktív a fényszög) keresel társat, ne légy megalkuvó és ne rohanj az első ember karjaiba, csak hogy legyen valaki melletted és ne idealizáld túl a másikat.

Október 2-án fordul direktbe a Merkúr a Szűz jel 24. fokán, ez pedig szellemi megkönnyebbülést hoz.

876.jpg

A retrográd periódus ideje alatt volt időnk végiggondolni, mely kapcsolatokon vagy terveken kell változtatni, most pedig új lendülettel haladhatunk tovább. Újra előtérbe kerül a gondolatok, ötletek gyakorlatban történő megvalósítása, ehhez pedig a Szűzben direkt Merkúr remek terepet biztosít.

A Hold elsején 23:45-ig jár a Nyilasban. A déli órákban a Szaturnusz-szextil segít stabilan tartani az érzéseinket, igaz délután a Mars-szembenállás hatására kieshetünk a szerepünkből. Kerüljük a helyzeteket, amelyekből veszekedés születhet. Este a Neptunusz-kvadrát leginkább a spirituális irodalom tanulmányozásának, a filmezésnek, a zenehallgatásnak és úgy általában a művészeteknek kedvez.

789.jpg

23:45-kor egy Merkúr-kvadrátot követően (jobb, ha ekkor már alszunk, különben túlgondolás jelentkezhet) üresjáratba kezd égi kísérőnk, amely október 2-án, 09:38-kor ér véget a Hold Bakba lépésekor. A Bak-Hold erősíti a kitartást, a komolyságot és a terhelhetőséget. Érzékeny testrészek: belső fül, bőr, fogak, csontok, ízületek, térd, lép, funkcionálisan az ásványi anyagok raktározása és az egyensúlyérzék. Délután a Jupiter-kvadrát hajlamosíthat a túlzásokra, amit a Vénusz-kvadrát is megerősít, ajánlatos féken tartani a túlevést és párunkkal se most kezdjünk vitázni. Töltsük a hétvégét nyugalomban, ha dolgozol, koncentrálj mindig csak egy feladatra.

Fényszögek és Vénusz a Mérlegben - 2022.09.29.-30.

Merkúr/Neptunusz szembenállással indít a csütörtök, így ajánlott vigyázni arra, amit mondunk vagy írunk, kerülni azokat a szituációkat, amelyek félreértést szülhetnek. E fényszög hatása egészen október 11-ig tart, ha lehet, ebben az időintervallumban lehetőleg ne írjunk alá szerződést, ha mégis muszáj, alaposan olvassuk el, és csak olyan információkat közöljünk másokkal, amelyek valóságtartalmáról meggyőződtünk. Kedvező időszak azonban a kreatív dolgok művelésére.

Szintén csütörtökön lép a Vénusz egyik uralt jegyébe, a Mérlegbe. Míg másik jegyénél, a Bikánál az érzéki örömök kerültek előtérbe, addig a Mérlegnél a kapcsolat szellemisége, a harmónia megteremtése.

silhouette-of-couple.jpg

A Mérleg-Vénusz segít rendezni a vitákat, definiálni a közös célokat és kedvez a minőségi időtöltésnek is. Mivel az égbolton ekkor a Szűz csillagkép fejénél tartózkodik, a kapcsolatok tisztázása ismét napirendre kerül. Tisztáznunk kell, mit várunk a másiktól, pontosabban a kapcsolattól. Megerősödhetnek, de véget is érhetnek kapcsolatok, ha utóbbira kerül sor, most dráma nélkül mehet végbe. A megerősödött kapcsolatok pedig szintet lépnek. Ha most ismerkedsz, könnyedén alakulhatnak a dolgok, de fél lábbal mindig maradj a földön.

A Hold 29-én a Skorpióban halad, teret adva az elmélyülésnek, a titkok keresésének és a lelki transzformációnak. Érzékeny testrészek: orr, nemi szervek, vastag-és végbél, húgyutak. Reggel az Uránusz-szembenállás hatására némi feszültség jelentkezhet, amit a Szaturnusz-kvadrát megspékel egy kis melankolikus hangulattal. Este a Neptunusz-trigon könnyebbséget hoz a léleknek, később pedig a Merkúr-szextil filozofikus irányt adhat. Késő este, 23:19-kor a Plútó-szextil átalakulással kapcsolatos álmokat hozhat, egyben ekkor kezdi meg üresjáratát a Hold, amely 30-án, 06:04-kor ér véget égi kísérőnk Nyilasba lépésével. A Nyilas-Hold ideje alatt előkerülnek a filozofikus, vallási témák, a távlati tervek. Érzékeny testrészek: máj, csípő, combok, funkcionálisan a szervezet szénhidrát-anyagcseréje és a bevitt élelmiszerek áthasonítása. Reggel a Vénusz-szextil kellemesen indítja a napot, a déli órák Jupiter-trigonja pedig bőségteremtésre irányuló meditációknak kedveznek, egyúttal szerencsés fordulatokat hozva. Este egy Nap-szextil zárja a napot, nyugodt atmoszférát teremtve.

Fényszögek - 2022.09.27.-28.

Egzakt a Nap és a Jupiter szembenállása, amely az elkövetkező napokban optimizmust és lelkesedést biztosít, ám hajlamosíthat a túlzásokra. Mindig mindenből többet és többet akarunk, ez viszont az elégedetlenséghez vezethet. A legjobb, ha megpróbáljuk ezt a viselkedést elkerülni és inkább hálát adunk azért, amink most van. Kerüljük a vallási, politikai vitákat, nézeteink másokra erőltetését. Hatás: október 4.

mars_sextile_jupiter.jpg

A Vénusz halad a Mérleg felé a Szűzben, és találkozik a retrográd Merkúrral. Felbukkanhatnak exek, barátok a múltból, illetve kapcsolati minták is ismét felszínre kerülhetnek, ám ez most nemcsak a szerelemre vonatkozhat, hanem baráti kapcsolatokra, sőt, a testvéreinkkel való kapcsolatainkra is. Lehetőség nyílik ezek átgondolására és a káros minta elengedésére. Hatás: október 1.

A Mars és a Szaturnusz között lévő trigon, amely 28-ával pontosodik be, rengeteg ambíciót és kitartást biztosít. A Nap/Jupiter szembenállás miatt gyakran felbukkanó türelmetlenséget ez a fényszög segít kordában tartani és kitartónak maradni, haladni a célok felé. Remek alkalom arra, hogy valami olyasmit valósíts meg, amit már régóta tervezgetsz, és nem mellesleg időtálló (Szaturnusz!). 

mars_sesquiquadrate_uranus.jpg

Ez az aspektus a párkapcsolatokra nézve is igen kedvező. A stabil kapcsolatokban megerősíti az összetartozás érzését, a már nem működő kapcsolatok lezárását pedig a józan ész segítségül hívásával támogatja. Ha most ismerkedsz, lehetségessé válik a komoly kapcsolat, ám annak megtartásáért is tenni kell. A most létrejövő kapcsolatok tartogatnak kihívásokat, ám ezek megoldásához az erő is megadatik, így tehető stabillá. Hatás: október 13.

A Hold 27-én a Mérlegben jár, előtérbe tolva a harmónia utáni vágyat és a kapcsolatokat. Érzékeny testrészek: vesék, mellékvesék, hormontermelő mirigyek, medence, derék, a hát alsó része. Reggel a Marssal és a Szaturnusszal való trigon a lendületet és kitartást is biztosítja, 18:20-kor egy érzelemkitörésekre hajlamosító Plútó-kvadrátot követően pedig üresjáratot kezd, ami 28-án, 01:15-kor ér véget - ekkor lép a Hold a Skorpióba, amely a lelki transzformációt, a szexuális energiákat, az okkultizmust és a titkok kutatását tolja előtérbe. Érzékeny testrészek: orr, húgyutak, nemi szervek, vastag-és végbél. 

süti beállítások módosítása