Asztrotitkok

Fényszögek és Merkúr direkt - 2022.10.01.-02.

2022. szeptember 30. - Jurancsik Eszter

Összeszedettséget kíván a szombaton létrejövő Vénusz/Jupiter szembenállás, és ha ez megvan, akkor lendülettel és lelkesedéssel tudjuk csinálni a dolgainkat. Kerüljük az olyan helyzeteket, amelyekben frusztrációnak lehetünk kitéve, a versengés, a nagyobb projektek még várjanak pár napot. Ha kicsúszik a kezünkből az irányítás, annak a projekt látja kárát. Mértékletesség ajánlott evés-ivásban is, a máj fokozott érzékenysége miatt kerülendők a nehéz ételek és az alkoholfogyasztás. 

Szerelmi tekintetben nézeteltérések jelentkezhetnek, amelyeket akkor kezelünk megfelelően, ha a további vitagenerálás helyett nyugodt körülmények között beszélünk a másikkal, valamint nem erőltetjük rá saját nézőpontunkat társunkra. Ha a tranzit ideje alatt (október 7-ig aktív a fényszög) keresel társat, ne légy megalkuvó és ne rohanj az első ember karjaiba, csak hogy legyen valaki melletted és ne idealizáld túl a másikat.

Október 2-án fordul direktbe a Merkúr a Szűz jel 24. fokán, ez pedig szellemi megkönnyebbülést hoz.

876.jpg

A retrográd periódus ideje alatt volt időnk végiggondolni, mely kapcsolatokon vagy terveken kell változtatni, most pedig új lendülettel haladhatunk tovább. Újra előtérbe kerül a gondolatok, ötletek gyakorlatban történő megvalósítása, ehhez pedig a Szűzben direkt Merkúr remek terepet biztosít.

A Hold elsején 23:45-ig jár a Nyilasban. A déli órákban a Szaturnusz-szextil segít stabilan tartani az érzéseinket, igaz délután a Mars-szembenállás hatására kieshetünk a szerepünkből. Kerüljük a helyzeteket, amelyekből veszekedés születhet. Este a Neptunusz-kvadrát leginkább a spirituális irodalom tanulmányozásának, a filmezésnek, a zenehallgatásnak és úgy általában a művészeteknek kedvez.

789.jpg

23:45-kor egy Merkúr-kvadrátot követően (jobb, ha ekkor már alszunk, különben túlgondolás jelentkezhet) üresjáratba kezd égi kísérőnk, amely október 2-án, 09:38-kor ér véget a Hold Bakba lépésekor. A Bak-Hold erősíti a kitartást, a komolyságot és a terhelhetőséget. Érzékeny testrészek: belső fül, bőr, fogak, csontok, ízületek, térd, lép, funkcionálisan az ásványi anyagok raktározása és az egyensúlyérzék. Délután a Jupiter-kvadrát hajlamosíthat a túlzásokra, amit a Vénusz-kvadrát is megerősít, ajánlatos féken tartani a túlevést és párunkkal se most kezdjünk vitázni. Töltsük a hétvégét nyugalomban, ha dolgozol, koncentrálj mindig csak egy feladatra.

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr2917943654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása