Asztrotitkok

Fényszögek - 2022.09.18.-19.

2022. szeptember 18. - Jurancsik Eszter

Mély és intenzív tapasztalatokkal indít a Nap és a Plútó 18-ával bepontosodó trigonja, amely az átalakulás, a metamorfózis energiáival segít új alapokra helyezni bármit. Ám nemcsak a célok elérését szimbolizálja ez a kapcsolódás, hanem könnyebben intünk búcsút azon dolgoknak, amelyek már nem szolgálják a fejlődésünket. A problémák végleges megoldása, a méregfogak gyökerestől való kitépése zajlik most, és valljuk be: ezeknek a dolgoknak vagy éppen kapcsolatoknak mennie kell, hogy helyet kaphasson az új.

d3cnoi1-609fb7d8-1f5e-4e11-9035-f5fe52c90e65.jpg

Előtérbe kerülnek az okkult témák és az asztrológia is. Intenzív napok jönnek tehát, és e fényszög hatása most mind közül a legerősebb, használjuk ki! Hatás: szeptember 25.

Szintén 18-án a Merkúr és a Jupiter szembenállása egyfelől magával hozza a sok-sok ötletet, a terveket, a távlatokban gondolkodást, másfelől hajlamossá válhatunk kioktatni másokat anélkül, hogy kérnék. Ez persze vitákhoz, sértődéshez vezet, szeptember 28-ig tartsuk féken a nyelvünket és ne osztogassunk kéretlen tanácsokat. Ne akarjunk most agyat növeszteni, ha eddig nem volt. Megfigyeléseim szerint ennél a kapcsolódásnál mindig elszabadulnak az indulatok a közösségi médiában, a komment szekciók gyakorta "felrobbannak". :) Ugyanez érvényes a kvadrátra is.

19-én a Vénusz és az Uránusz trigonja meghozza az intenzív élményeket a szerelemben, a szexben, de hatással van a barátságokra és a szellemre is. Ha egyedül vagy, a most megismert emberrel nem biztos, hogy szerelem alakul ki, de szerezhetsz egy barátot. Meglévő barátokkal remek alkalom a kapcsolódások ápolására, menjünk bulizni, koncertezni, üljünk be velük egy kávéra. Azonban pénzügyekben legyünk módszeresek, vásároljunk időtálló dolgokat. Hatás: szeptember 24.

18-án és 19-én a Hold a Rákban halad, a család és az otthon témái kerülnek előtérbe. Érzékeny testrészek: mellkas, gyomor, nőknél a petefészkek és a mellek, funckionálisan a menstruációs ciklus, a folyadékháztartás. 19-én este a Vénusz-szextil kellemes estét ígér, később az Uránusz-szextil különleges álmokat hozhat. 20-án délelőtt a Neptunusz-trigon kiélezi az intuíciót, 17:56-kor egy Nap-szextil segít a délután kellemes eltöltésében, majd üresjárat következik, amely 22:38-kor, a Hold Oroszlánba lépésekor ér véget.

Fényszögek - 2022.09.16.-17.

Bár a Szaturnusz és az Uránusz már júliusban újra megtalálták egymást egy kvadrát formájában, immár sokadik alkalommal, ez most érezhető legerősebben. A fényszögről ITT, ITT és ITT olvashattatok bővebben, a hatások pedig hasonlóak. Azonban ez már az utolsó fejezet, novemberben elkezd kioldódni, decemberben pedig békén hagyja egymást az Idő Ura és a Magasabb Szellemiség. 2023 márciusában pedig a Szaturnusz átlép a Halakba. 

16-án egzakt a Nap/Neptunusz szembenállás, ily kapcsolódásban ezek ketten pedig imádnak zavart kelteni az éterben. Zavarodottnak, átvertnek érezheted magad egy bizonyos dolog kapcsán, esetleg Te lehetsz az, aki akaratán kívül téves információt adhat. Figyelj nagyon oda, hogyan beszélsz vagy írsz, hogy még véletlenül se lehessen félreérteni.

neptune_conjunct_sun.jpg

Betalálhatnak a megtévesztő emberek, légy résen, a legjobb, ha a tranzit ideje alatt (szeptember 24.) kerülöd a nagyobb üzleteket, interakciókat pénzügyi területen. Viszont remek időszak a visszavonulásra, a bekuckózásra, ha teheted. Merülj el a spirituális témákban, nézz filmeket, zenélj, használd ki a kreativitásodat, hiszen ez feltölt. A spirituális gyakorlatok pedig segítenek kiélezni az intuíciódat, amely segít felismerni a nem tiszta szándékú embereket. Kerülendő viszont az alkohol és a túlzásba vitt gyógyszerhasználat. Ha teheted, új gyógyszert ne a tranzit alatt kezdj el szedni.

Ugyanezen a napon a Vénusz és a Mars kvadrátja is aktiválódik, ami feszültséget gerjeszthet párkapcsolatokban és házasságokban, viták robbanhatnak ki. A problémamegoldás ez esetben az, ha egy kicsit félreteszitek az egótokat és higgadtan próbáljátok megbeszélni a vita tárgyát, valamint megpróbáltok közös nevezőre jutni. Jó hír azonban, hogy a szexuális aktivitást -mint a legtöbb Vénusz/Mars kapcsolódás- felturbózza. Inkább ebben vezessétek le a feszültséget, mint egymás szapulásában. Ha egyedül vagy, megtalálhat valaki, aki szerelemnek tűnhet, de inkább csak a vágy hajtja, főleg, ha nő vagy. Csak akkor menj bele, ha felkészülsz rá, hogy nem lesz belőle szerelem, ellenkező esetben düh és könnyek válthatják fel a kezdeti eufóriát. Hatás: szeptember 26.

Szintén 16-án a Mars szextillel kapcsolódik a Chironhoz, amely a karmikus sebek gyógyulására ad lehetőséget. Ha nő vagy, a férfiakkal kapcsolatos sebek gyógyítására alkalmas időszak jön, ha férfi vagy, akkor a saját férfiasságodon esett csorbát küszöbölheted ki és engedheted el.

16-án a Hold az Ikrekben jár, előtérbe kerül a kommunikáció, a kapcsolódás, a testvérek, a tanulás. Érzékeny testrészek: karok, vállak, tüdő, funkcionálisan a légzés és a mozgás. 16-án reggel a Jupiter-szextil biztosítja a szerencsés eseményeket, dél körül pedig nyitottabbá válhatunk az érzések közlésének témájában egy Merkúr-trigonnak köszönhetően. 17-én hajnalban a Mars-együttállás olyan álmokat hozhat, amelyben a küzdelem témája jelenik meg, ám ez keveredhet szerelmi motívumokkal is a Vénusz-kvadrát hatására. Délután a Szaturnusz-trigon kitartást ad, este Neptunusz-kvadrát lesz - az alkohol helyett inkább önmagunkban merüljünk el, meditáljunk, relaxáljunk, jógázzunk. 23:51-kor a Hold üresjáratba kezd, amely 18-án, 10:00-kor ér véget, ekkor lép égi szomszédunk a Rákba.

süti beállítások módosítása