Asztrotitkok

Fényszögek - 2022.08.29.-31.

2022. augusztus 28. - Jurancsik Eszter

Felerősítheti a magány érzését a Vénusz/Szaturnusz szembenállás egyedül élőknél és pároknál is, amely augusztus 29-én pontosodik be. Ha egyedül vagy, ólomsúlyként nehezedhet rád az érzés, ha párkapcsolatban, házasságban élsz, úgy érezheted, párod eltávolodott tőled. Ha ilyen érzéseket tapasztalsz, a legjobb, ha őszintén megbeszéled ezt a pároddal, házastársaddal, és azt is, hogy ki mit vár el a kapcsolattól.

venus_conjunct_saturn.jpg

Lehet hogy párodnak most csak egy kis visszavonulás kell, hogy rendszerezze a gondolatait, ettől függetlenül a jövőképet együtt szükséges vázolni. A Vénusz az égbolton most van a Rák és az Oroszlán átfedésében, tehát érdemes végiggondolni a múlt történéseit és egy egyértelmű döntést hozva lépni a jövőbe. Hatás: szeptember 3.

A Chiron és a Lilith kvadrátja szintén 29-én egyértelmű vágyat mutat a lelki gyógyulásra, ám ez csak akkor lehetséges, ha nem engeded, hogy bármi megzavarja ezt a folyamatot. A Kosban járó Chiron nyomulna előre, de a Rák-Lilith visszahúzza. Feloldás: leküzdeni a bizonytalanság-érzést a gyógyulással kapcsolatban és egyértelmű döntéseket hozni (Kos), tanulván a múltból (Rák).

31-én némi megoldást hoz a Mars/Neptunusz szextil. Spirituális energiádat egyaránt használhatod saját energiaszinted növelésére úgy, mint a másokon való segítésre.

mars_trine_neptune.jpg

Fokozódnak az érzéki, szexuális késztetések is, de a művészetek iránt is érdeklődést mutathatunk. Ha művészetekkel foglalkozol, most robbanásszerű ihletek érkezhetnek. Érzékenyebbé válhatsz mások hangulataira, érzéseire. A Mars éppen most közelíti meg a Fiastyúk csillaghalmazt a Bika csillagképben, a kreatív ötletek és a termékennyé válás -minden értelemben- lehetséges. :)

A Hold mozgása:

29-én hajnalban egy Neptunusz-szembenállás furcsa szimbólumokkal teli álmot hozhat, 05:07-kor pedig egy Plútó-trigon (lelki erő növekedése) után üresjáratot kezd a Szűzben, amely 11:45-kor ér véget a Hold Mérlegbe lépésével. Fontosabbá válnak az emberi kapcsolatok, a harmóniateremtés. Érzékeny testrészek: derék, vesék, mellékvesék, hormontermelő mirigyek, vénák, nőknél a petefészkek. Este a Hold/Merkúr együttállás biztosítja, hogy érzéseink és intellektusunk összhangba kerülhessen, később a Hold/Mars trigon ad löketet a maradék feladatok elvégzéséhez.

mars_square_ascendant.jpg

30-án hajnalban a Jupiter-szembenállás az arra hajlamosaknak álmatlanságot hozhat, ám ha elalszol, álmaidban olyan megoldóképletekre bukkanhatsz, amelyekről nem is gondoltad volna, hogy segíthetnek.

31-én hajnalban a Szaturnusz-trigon nyugodt alvást és az idővel kapcsolatos álmokat hozhat, a reggelt a Vénusz-szextil teszi kellemesebbé. 12:43-kor lesz egy Plútó-kvadrát (indulatok), majd üresjárat következik, amelynek vége 19:11-re várható, amikor égi szomszédunk a Skorpióba lép.

Újhold a Szűzben - 2022.08.27.

Augusztus 27-én, magyar idő szerint 10:16-kor lesz Újhold a Szűz jel 4. fokán. Ismét elindul egy új Hold-ciklus. A Nap jegyváltása fizikai szinten sürgeti a rendrakást, az Újhold pedig lelki szinten is. Tehát mindenképp eljött a tisztítás ideje.

map-of-the-universe-1-696x392.jpg

AZ ÚJHOLD FÉNYSZÖGEI

A Mars kvadráttal kapcsolódik a két égitesthez Újholdkor. Ez rávilágít arra, miként használtuk fel eddig az energiáinkat, hasznos dolgokba fektettük bele vagy szétforgácsoltuk? Lehetőséget kapunk ennek tisztázására és arra is, hogy összeszedjük magunkat, ami változó jelek mellett (Újhold a Szűzben, Mars az Ikrekben) nem mindig könnyű, de nem is lehetetlen. Egy kis erőfeszítéssel minden lehetséges.

Jellempróbáló feladatok is érkeznek, lehetséges a provokációval való találkozás. Még ha nehéz is, most ne hagyjuk, hogy bárki/bármi kihozzon bennünket a sodrunkból. Ha ilyen szituációban találjuk magunkat, inkább ne is vegyük fel a provokációt, ez most a legcélravezetőbb. Mintha nem is hallanánk. 

A Szűz-Újhold érzékennyé teszi a gyomor-bél traktust, az emésztőszerveket, ajánlatos tehát sok friss, egészséges ételt fogyasztani, kerülni a feldolgozott élelmiszereket, a túlzott cukor-és fűszerfogyasztást az Újhold utáni egy-két napon. Igyunk viszont gyógyteákat, sportoljunk (hogy a Mars generálta esetleges feszültséget levezessük), takarítsuk ki lelkünket a méregtől, vonuljunk vissza és elemezzük ki, mi miért történik - most megtaláljuk a válaszokat.

Fényszögek és Mérleg-Merkúr - 2022.08.25.-26.

Egó-táplálta konfliktusokhoz vezethet a 25-én létrejövő Nap/Mars kvadrát, vagy éppen agresszívan reagálhatunk apróságokra is, amelyeket máskor fel sem veszünk. Lehetséges a főnökökkel, üzletfelekkel való nézetkülönbség is, amely most a szokásosnál nagyobb diplomáciát igényel. Sokan úgy érezhetjük, hogy most a legjobb, ha védekező álláspontot veszünk fel. 

moon_trine_mars.jpg

Hogyan oldható, enyhíthető e markáns kvadrátnak a hatása? Meg kell értenünk, hogy ez is egy tanító fényszög. Ha most csípőből tüzelünk, nekiesünk a másiknak, akkor a vereség, a bukás garantált. Ellenben ha megtanuljunk helyén kezelni az érzelemkitöréseket és elszámolni 10-ig, mielőtt megszólalunk, akkor menthető a helyzet. Ajánlott a sportolás, amely kiváló levezetője a feszültségeknek, de a szex is hasonló funkciót tölt be. Hatás: szeptember 13, tehát több, mint két hét áll rendelkezésünkre, hogy ezt begyakoroljuk.

E napon a Vénusz és az Északi Holdcsomó is kapcsolódik, szintén kvadráttal. Úgy érezhetjük, kútba esnek azon törekvéseink, hogy elfogadtassuk, megszerettessük magunkat valakivel, valakikkel. De miért is akarjuk ennyire görcsösen elfogadtatni/megszerettetni magunkat? Tökéletesnek akarsz látszani a másik szemében? Szeretnéd azt mutatni, hogy Neked nincsenek hibáid? Aki szeret, az nyilván nem a hibáidat fogja nézni. Viszont akivel még nincs meg a bizalmas viszony, nem ismer annyira, annak úgysem leszel 100%-ig tökéletes. 

venus_square_north_node.jpg

Tedd le egy kicsit az ilyen irányú törekvéseidet. A tökéletesség csak egy elképzelés, egy fogalom, ami a gyakorlatban nem létezik. A Vénusz, ha az égbolti helyzetét nézzük, most érte el a Rák csillagkép elengedő ágát. Azaz, nem mard más hátra, mint elengedni ezt a képzetet, amely csak erőt vesz el tőlünk, amit más, hasznos, építő dologra is fordíthatnánk. Például a kapcsolataink rendezésére, csak hogy egy vénuszi témát emeljünk ki.

Vénusz/Uránusz kvadrát lesz 26-án, amely meglévő kapcsolatokban a semmiből jövő vitákat eredményezhet, ha nem figyelünk eléggé a másikra. Akik most ismerkednek, maradjanak fél lábbal a földön, így biztosan nem éri őket csalódás. Kapcsolatokban, házasságokban a problémákat egy magasabb szemszögből kell vizsgálni (Uránusz!). Hatás: szeptember 1.

A Hold 25-én az Oroszlánban halad. Szenvedélyt és nagylelkűséget hoz a mindennapokba. Érzékeny testrészek: szív, a gerinc felső része, véredények. 25-én, reggel a Jupiter-trigon szerencsés fordulatokat hozhat. 26-án hajnalban a Vénusz-együttállás szerelmi életünkkel kapcsolatos, szimbolikus álmokkal érkezhet, reggel az Uránusz-kvadrát feszültté tehet minket, amit egy Szaturnusz-szembenállás a ráció vs. érzések témájával fejelhet meg. Ekkor (08:54) indul a Hold üresjárata, amely augusztus 27-én, 02:25-kor, az égitest Szűzbe lépésével ér véget. 

26-án, hajnalban lép a Merkúr a Mérlegbe.

mercury-in-libra-moon-omens-20203.jpg

E levegős jelben a gondolatok mindig kapcsolódnak a társ, társak témájához és a harmóniateremtéshez. Ez segíthet a fenti Nap/Mars kvadrát kellemetlen oldalának enyhítésében, hiszen a levegő elem mindig az intellektust tolja előtérbe, valamint a Mérleg a kompromisszumkész természetével könnyedén segíthet rendezni a feszültségeket.

Fényszögek, retrográd Uránusz és Nap a Szűzben - 2022.08.23.-24.

Augusztus 23-án, magyar idő szerint 05:17-kor a Nap a Szűz jegyébe lép. A nyár naptári értelemben lassan véget ér, noha a Nap sugarai még kellemes meleget adnak, de egyre hamarább bukik alá a horizonton, hogy nyugovóra térjen.

38278wide.jpg

Az Oroszlán-időszak a bulikról, s szórakozásról szólt, addig a Szűz-időszak feladatként tolja elénk a rendszerezést, a külső-belső takarítást, az elemzést. A betakarítás ideje nemcsak fizikai, de szellemi értelemben is elérkezett. A Szűz változó jegy, tehát változásokat készít elő, és kettős jegy, tehát külön kell választani azt, ami szolgál minket, és azt, ami már nem. 

Az égboltot nézve a Regulus csillaggal áll együtt ekkor a Nap, amely a jó értelemben vett büszkeség és a szeretet egyik csillaga, az Oroszlán csillagkép szíve, és kapcsolódik a sikerhez is. Most kitartónak kell maradnunk, és az eredmények is hamarosan megérkeznek.

Személyes horoszkópodban az Oroszlán és a Szűz jegyekben kezdődő házaid dolgai összefonódhatnak.

Vénusz/Chiron trigon lesz 24-én, vagyis a szerelmi, párkapcsolati gondok -amelyek talán visszatérő elemek- megoldásának ideje is elérkezik. Szerencsére ez most a lehető legkönnyebben mehet végbe.

24-én az Uránusz retrográddá válik. A Bika jegyében hátráló mozgást végző bolygók mindig az anyaggal való kapcsolatunk felülvizsgálatát helyezik előtérbe, és ez most sem marad el. Lehetséges, hogy az eddigi megközelítések lecserélődnek, és egy teljesen más, magasabb szemszögből nézzük a témát (Uránusz!). 

A Hold 23-án a Rákban halad. Kiemelt szerephez jut a család, az otthon és a lélek. Nosztalgikus hangulatba kerülhetünk. Érzékeny tetrészek: gyomor, mellkas, nyálkahártyák, nőknél a mellek, a menstruációs ciklus és a méh. 23-án délután az Uránusz-szextil remek ötleteket szülhet. 24-én reggel a Neptunusz-trigon kiélezi a megérzéseket, a Plútó-szembenállás az érzelmek vulkanikus kitörésére hajlamosíthat. Nem sokkal 12 óra előtt egy Merkúr-szextil következik, amely segít a gondolatok, érzések tisztázásában, 11:40-től pedig üresjárat van, amely 15:09-kor ér véget a Hold Oroszlánba lépésekor. 

süti beállítások módosítása