Asztrotitkok

Fényszögek, retrográd Uránusz és Nap a Szűzben - 2022.08.23.-24.

2022. augusztus 22. - Jurancsik Eszter

Augusztus 23-án, magyar idő szerint 05:17-kor a Nap a Szűz jegyébe lép. A nyár naptári értelemben lassan véget ér, noha a Nap sugarai még kellemes meleget adnak, de egyre hamarább bukik alá a horizonton, hogy nyugovóra térjen.

38278wide.jpg

Az Oroszlán-időszak a bulikról, s szórakozásról szólt, addig a Szűz-időszak feladatként tolja elénk a rendszerezést, a külső-belső takarítást, az elemzést. A betakarítás ideje nemcsak fizikai, de szellemi értelemben is elérkezett. A Szűz változó jegy, tehát változásokat készít elő, és kettős jegy, tehát külön kell választani azt, ami szolgál minket, és azt, ami már nem. 

Az égboltot nézve a Regulus csillaggal áll együtt ekkor a Nap, amely a jó értelemben vett büszkeség és a szeretet egyik csillaga, az Oroszlán csillagkép szíve, és kapcsolódik a sikerhez is. Most kitartónak kell maradnunk, és az eredmények is hamarosan megérkeznek.

Személyes horoszkópodban az Oroszlán és a Szűz jegyekben kezdődő házaid dolgai összefonódhatnak.

Vénusz/Chiron trigon lesz 24-én, vagyis a szerelmi, párkapcsolati gondok -amelyek talán visszatérő elemek- megoldásának ideje is elérkezik. Szerencsére ez most a lehető legkönnyebben mehet végbe.

24-én az Uránusz retrográddá válik. A Bika jegyében hátráló mozgást végző bolygók mindig az anyaggal való kapcsolatunk felülvizsgálatát helyezik előtérbe, és ez most sem marad el. Lehetséges, hogy az eddigi megközelítések lecserélődnek, és egy teljesen más, magasabb szemszögből nézzük a témát (Uránusz!). 

A Hold 23-án a Rákban halad. Kiemelt szerephez jut a család, az otthon és a lélek. Nosztalgikus hangulatba kerülhetünk. Érzékeny tetrészek: gyomor, mellkas, nyálkahártyák, nőknél a mellek, a menstruációs ciklus és a méh. 23-án délután az Uránusz-szextil remek ötleteket szülhet. 24-én reggel a Neptunusz-trigon kiélezi a megérzéseket, a Plútó-szembenállás az érzelmek vulkanikus kitörésére hajlamosíthat. Nem sokkal 12 óra előtt egy Merkúr-szextil következik, amely segít a gondolatok, érzések tisztázásában, 11:40-től pedig üresjárat van, amely 15:09-kor ér véget a Hold Oroszlánba lépésekor. 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr9117913183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása