Asztrotitkok

Retrográd Neptunusz és Rák-Újhold - 2022.06.27.-28.

2022. június 27. - Jurancsik Eszter

A Neptunusz retrográd mozgásba kezd 28-án, a Halak 25. fokán, egészen december 3-ig. A szemünkre boruló ködfátyol most fellibben és láthatóvá válnak az igazságok. Azok az igazságok, amelyeket eddig talán nem láttál, vagy nem akartál meglátni. Olykor kellemetlen szembesülni ezekkel az igazságokkal, de elkerülhetetlenek, hogy tisztán látva haladj tovább, és felszámolhasd az egészségtelen helyzeteket, kapcsolódásokat. 

Június 29-én, magyar idő szerint 04:51-kor Újhold lesz a Rák 7°22'-én, tehát a saját jegyében indul el egy újabb Hold-ciklus.

photo-1464802686167-b939a6910659_1.jpg

A Rák asztrológiai értelemben az első nyári jegy, a napokban tapasztalt és várhatóan tapasztalható hőséggel pedig visszavonhatatlanul elkezdődött a nyár. A nyár első Újholdjának pedig igen mély érzelmi töltetet ad, hogy a Lilith szintén a Rák jegyében tartózkodik, és együtt áll a két égitesttel, a Nappal és a Holddal. 

A Lilithről tudjuk, hogy főként a női szexualitáshoz kapcsolódik, de nemcsak a testiségre van hatással, hanem a legmélyebb érzéseinkre, a női bölcsességre, a Hold, azaz az érzelemvilág sötétebbik részére, férfiaknál pedig azt jelöli, milyen szexualitású, érzelmi intelligenciájú nőhöz vonzódik az illető.

Mindezek keverednek az otthon fogalmával is. Az otthon nemcsak azt a helyet jelenti, ahol életvitelszerűen tartózkodunk, hanem azokat a dolgokat is, amelyeket otthonunknak érzünk. Ahol "otthonosan mozgunk". És természetesen a belső otthonunk, amely fogalomról ITT írtam.

AZ ÚJHOLD FÉNYSZÖGEI

Az Újhold kvadrátja a Jupiterrel hajlamosíthat a túlzásokra, úgy érzelmi, mint evés-ivás területén. Jó, ha vigyázunk a gyomrunkra és a májunkra, nem terheljük őket feleslegesen sok étellel, az alkoholt pedig ha lehet, teljes mértékben kerüljük ezen a napon és 30-án, a gyomrot ugyanis a Hold, a májat pedig a Jupiter uralja. Különösen azok tartsák ezt szem előtt, akikben erős a Rák, a Nyilas vagy a Halak jelenléte. 

A fent említett Lilith-együttállás a legerősebb az Újholdat érő fényszögek közül. 

Ha nő vagy, újra felfedezheted azt a nyers erőt, ami benned lakozik, azt az igazi, amazon típusú erőt, amely átsegít -és vélhetően többször átsegített életed során- a nehézségeken, az erőpróbákon, a lelki kínokon. Szexualitásodban megélheted a teljes felszabadultság érzését, akár egyedül is, ha nincs partnered. Az orgazmus hatalmas energiákat szabadít fel, ezt biztosan olvashattátok sok helyen, erősíti a kreatív folyamatokat is, hiszen mind a szex, mind a kreatív dolgok a szakrális csakrához kapcsolódnak. Ideális alkalom ez a szexualitással kapcsolatos bűntudat elengedésére is. Ha egy kis szertartásosságot akarsz vinni a dologba, égess narancssárga gyertyát - ez a szakrális, vagy más néven szexcsakra színe. 

ezgif_com-gif-maker_9.jpg

Férfiként letisztázhatod, mit is vársz a társadtól, hogy milyen asszonyra vágysz. Nyugodtan írd le akár egy papírra is ezeket és kezdj el meditálni, hogy a Neked megfelelő partner érkezzen az életedbe.

Nagyon erősen törhetnek fel az érzések, főleg, ha az elmúlt napokban-hetekben arra voltál kényszerülve, hogy elfojtsd őket. Ennek nemcsak a tüzes Nap, az érzelmes Hold és a vad Lilith az oka, hanem az is, hogy ez a hármas pontosan az Aszcendens-tengelyen, az első ház csúcsán ül, amely ház nemcsak a fizikai megjelenést szimbolizálja, hanem az öntudatot is. Ez lehet egy önmagaddal vívott harc éppúgy, mint szerelmi cívódás, de ezek az esetleges cívódások vezetnek el a megoldásig, bármi is testesítse meg azt. 

A Jupiter szextilje az Ikrekben haladó Vénusszal segít ezeket a folyamatokat úgy megélni és terelni, hogy megerősödve kerüljünk ki mindebből. Nem lehet elrontani, ha igazán komolyan dolgozol a régi hitrendszerek lerombolásán és saját öntudatod újjáépítésén. 

"Igenis, képes vagyok rá! Meg tudom csinálni!"

Az Újhold az Alhena csillaggal (Gamma Geminorium) áll együtt, amely az Ikrek csillagképben látható - egészen pontosan Pollux, a halhatatlan iker csillaga. A halhatatlan minőségek képviselőjeként segít az időtálló dolgokra fókuszálni, segít elérni a vágyott célokat és előnyösen hat a párkapcsolatokra. 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr4917868333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása