Asztrotitkok

Fényszögek és Rák-Nap - 2022.06.20.-21.

2022. június 19. - Jurancsik Eszter

Igen érdekes fényszög a 20-án létrejövő Mars/Lilith kvadrát. Talán nem merted megélni -nemcsak szexuális értelemben vett- vágyaidat, küzdöttél az érzéseiddel. Most tisztába teheted őket, ahogyan a vallási-világnézeti dolgaiddal kapcsolatban is tisztábban láthatsz. Az elmúlt hetekben lehettek zavaros gondolataid, érzéseid a fenti témákat érintően, most pedig eljött a magaddal szembeni őszinteség ideje is. 

21-én a párkapcsolati és pénzügyi nehézségek enyhítésében hoz segítséget a Vénusz/Plútó trigon. E szenvedélyt hozó fényszög bravúros megoldásokat kínál. Ha bajban érzed kapcsolatod, házasságod, most megmentheted és új alapokra helyezheted. Pénzügyek tekintetében szintén pozitív változások érkeznek, rendbe hozhatod azt, ami már veszni látszik, lehet, hogy az utolsó pillanatban jön a segítség.

E nap legfontosabb eseménye a nyári napforduló, azaz a Nap belépése a Rák jegyébe, amely magyar idő szerint 11:13-kor történik meg. Az emberi létezés most itatódik át először az érzésekkel. A Hold uralta Rák egy emocionális szűrőt ad, így a történéseket azon keresztül szemléljük. A Rák/Bak tengely a "honnan jöttem-hová tartok" témát veszi alapul. Ez az időszak kedvező arra, hogy ezen elgondolkodjunk. A fejlődés irányát immár érezni lehet. Mivel a Rák kardinális jegy, a tetteinket is átgondolhatjuk: mit tettünk meg idáig? És mit kell még megtennünk? 

ezgif_com-gif-maker_8.jpg

Másik fontos témája a Rák-Napnak a belső otthon megtalálása. A belső otthonod a Te szentélyed, a belső "templomod". Ahol szembenézhetsz valódi érzéseiddel. Ahol gyógyíthatod Magad. Ez a szentély menedéket nyújt, ahol megpihenhetsz, akár a vándor a csillagos ég alatt, de a világ elől elrejtőzni nem szabad. 

Foglalkozni szükséges a családi mintákkal is, főleg, ha visszatérő elemekként vannak jelen az életedben. A hazatalálás ez esetben ezen minták megértését, feldolgozását és feloldását-elengedését (amelyet a Rák ollója kiválóan szimbolizál) jelenti. 

Személyes szinten az Oroszlánban és a Rákban kezdődő horoszkópházaid eseményei, témái összefonódhatnak.

Jegyváltásakor a Nap a Betelgeuse csillaggal áll együtt, amely Orion (Nimród) válla, azaz a vállalt sorsfeladatokról szól. A gazdagság csillaga is, ám ez a gazdagság itt és most az érzelmek gazdagságáról, a lélek gazdagságáról szól.

A Hold 20-án a Halakban jár, reggel az Uránusz-szextil adhat remek ötleteket, meglátásokat, este a Neptunusz-együttállás kedvez a minőségi pihenésnek, a meditációnak. 21-én, hajnalban a Vénusz-szextil szerelmi/pénzügyi helyzetünkkel kapcsolatos álmokkal jelentkezhet be, a Plútó-szextil pedig a transzformáció lehetséges útját mutatja be, szintén álmainkon keresztül. Reggel egy Nap-kvadrát (próbáljunk meg ne túlstresszelni a napkezdést) lesz, majd 05:10-kor üresjáratot kezd a Hold, amely 05:37-kor véget is ér a Kosba lépésével. Érzékeny testrészek: arc, agy, koponya, fej, epe, izomzat, érzékszervek. Délután lendületet biztosít a Jupiter-együttállás, este a Merkúr-szextil a mély beszélgetéseket tolja előtérbe.

És egy kis zene... természetesen metal :)

Tavaly alakult az amerikai Lions at the Gate nevű együttes, leginkább a nu metalban utaznak. Áprilisban jelent meg Find My Way című daluk, ám a dalban a "home", azaz otthon szó is hozzátevődik. Lágyan indul, aztán jön a  zúzás, amely elsőre talán szokatlan lehet egy Rák-Napról szóló cikkben, de ne feledjük: a Rák kardinális jegy, tehát a kezdeményezés, a "zúzás" éppúgy megvan benne, mint a lágyság, ha a helyzet megkívánja... ;)

Részlet a szövegből:

"Meghalok, csakhogy bármit érezzek

Meggyógyulok vagy megtalálom a hazautat...?

Takarjatok be mocsokkal

Egyedül akarok lenni

Meggyógyulok vagy megtalálom a hazautat?"

Amikor először meghallottam a dalt, egyből a Rák jegy ugrott be. Az otthon fogalma sokféleképpen értelmezhető, itt, ebben a dalban a véget jelenti - az ókorban úgy vélték, a halállal oda kerülünk, ahol igazi otthonunk van...

A Halakról szóló cikkemben már bemutattam az ukrán Jinjer énekesnőjét, Tatiana Shmaylukot, aki vendégénekel (és hörög :D) a dalban. 

Íme!

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr9917861577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása