Asztrotitkok

Fényszögek és Telihold a Nyilasban - 2022.06.14.

2022. június 11. - Jurancsik Eszter

Régebbi, akár gyermekkori sebeket téphet fel a 14-én létrejövő Mars/Chiron együttállás a Kosban, különösen olyan sebeket, amelyek a megjelenéseddel, külsőddel kapcsolatos megaláztatásból fakadtak. Ezek a sérülések újra felszínre kerülnek, és két választásod van: vagy elmenekülsz, vagy szembenézel velük.

Hasonló érzések törhetnek felszínre, mint amelyekről ITT és ITT írtam. A sebek újra vérezni kezdenek, de ez kell ahhoz, hogy végleg meggyógyuljnak - és így teszel szert a bölcsességre is. Bölcsességeddel pedig segíthetsz azoknak, akik hasonló dolgokon mennek most keresztül, különösen a Nálad fiatalabbaknak.

A Bikában Északi Holdcsomó együtt áll a Vénusszal, szintén e napon; életünk Vénusz-uralta területein munkálkodhatunk, azaz a szerelmen, a pénzügyeken, valamint a Bika és a Mérleg jegyekben kezdődő horoszkópházainkban. Átértékelődhetnek bennünk dolgok kapcsolatainkkal (nemcsak a szerelmi életre vonatkozóan), a pénzhez való viszonyunkkal is. 

A nap legfontosabb asztrológiai eseménye a Telihold, amely a Nyilas jel 23. fokán következik be, magyar idő szerint 13:51-kor.

illuminating-the-dark-universe-2560x1600.jpg

A Nyilas az utolsó tüzes jegyként összegyűjti a tűz erejét, elégetve a már hasznavehetetlen ideákat - ez a lezárást jelképező folyamat éppen olyan, mint maga a Hold-tölte. A Nyilas szintén változó jel, tehát változások jönnek - amelyek már a távoli jövőt készítik elő. 

A TELIHOLD FÉNYSZÖGEI

A Szaturnusszal való szextil megadja a lehetőséget a fejlődésre, az érettségre, a problémák felnőtt módjára történő kezelésére, különösen az édesanya és a család témájában. Megtanulhatjuk kezelni a felelősséggel járó dolgokat és előtérbe kerülhetnek a nálunk idősebb emberek is. 

A Neptunusz-kvadrát hozhat egy kis érzelmi zavarodottságot, de van megoldás: a Szaturnusz és a Neptunusz között ugyanis van egy félszextil, amely segít összehozni a két nagybolygó által képviselt témákat: a józan észt és az intuíciót úgy, hogy a kettő nem megy egymás rovására. Ez segít megakadályozni, hogy becsapás áldozata légy, vagy Magadnak hazudj. Másfelől viszont ez az aspektus megnöveli az empátiát, így hatásos segítője lehetsz másoknak. Használjuk tudatosan ezt a fényszöget: álomkontroll, meditáció, jóga, önismeret, spirituális irodalom. Kérdéseidre ezeken keresztül is megérkezehet a válasz, álmaidból pedig valóság lehet. 

A Hold a Ras Alhague csillaggal áll együtt ekkor, amely kapcsolódás erősen kötődik a tudatmódosításhoz. Amennyiben problémáid vannak, semmiképpen nem az alkoholban, a drogokban vagy a túlzásba vitt gyógyszerezésben kell keresni a megoldást. Fennáll a túladagolás veszélye. Inkább hangolódj rá belső énedre, a lelkedre és hagyd, hogy a feljövő emlékek által megtisztulj. A csillag a Holddal együtt kapcsolódik még a valláshoz, világnézethez. Lehetséges, hogy ezen témákban is változások következnek be. Néhány asztrológus a járványokkal is összeköti ezt az együttállást - utalhat ez az újonnan elterjedt majomhimlőre is.

HOGYAN HAT A JEGYEKRE A TELIHOLD?

Ne csak a Nap-jegyedet olvasd el, hanem az Aszcendensedet és a Hold-jegyedet is - attól függően, melyik pontról érzed, hogy a legnagyobb hatással van Rád!

Nyilas: A Telihold legnagyobb nyertese Te vagy. Ragyogsz, feltöltődsz energiával, eléred, amit akarsz. Élvezd, de ne szálljon fejedbe a dicsőség!

Bak: Összefüggésekre jössz rá, a hiányzó mozaikdarabokat most találod meg, hogy összeálljon a teljes kép. Figyelj a jelekre és a tudatalattidra!

Vízöntő: Új barátokat hozhat a Telihold, amely a meglévők elmélyülésével vagy éppen megszakadásával is együtt járhat. Esetleg egy barátság átfordulhat valami komolyabba...

Halak: Karriered, előremeneteled kerül főleg fókuszba. Lehet, hogy munkahelyváltáson gondolkodsz, vagy csak változások jönnek a jelenlegi pozíciódat illetően. Ha nincs állásod, most kezdd el küldözgetni az önéletrajzodat.

Kos: Ha úgy érzed, tele a hócipőd és ki akarsz szakadni a monotonitásból, hát tedd meg! Utazz el, ha csak egy vagy két napra is, és töltődj fel! Egy komoly célod végre közelebb kerül hozzád, fontos, hogy maradj kitartó.

Bika: A Telihold előtérbe tolja az önismeret témáját, amelynek gyakorlása transzformatív erővel bír. Valaki a segítségedre siet, de fontos, hogy Te is segíts, ha Tőled kérik - nem feltétlenül pénzre vonatkozik ez a dolog.

radix_1_96.jpeg

Ikrek: A Telihold rávilágít kapcsolataidra és a külvilággal való viszonyodra. A párkapcsolati-házassági problémák most úgy rendezhetők, hogy még elválás esetén sem drámai a helyzet. Harmonikus kapcsolatokban új élményekkel gazdagodhatsz. Üzleti tekintetben akkor lesz sikered, ha nem a rövid távú sikert tartod szem előtt.

Rák: Egészséged kerül fókuszba. Ha panaszod van, fordulj orvoshoz, mielőtt a Google segítségével diagnosztizálnád Magad. Remek alkalom, hogy elkezdj sportolni, ha eddig nem tetted, akkor persze csak kicsiben kezdd. Egy nyomasztó időszak végére érsz. 

Oroszlán: Kedvez a vállalkozásoknak a Nyilas-Telihold, ahogyan a romatikus időtöltésnek és a művészi éned felébresztésének is. Próbálj ki egy új hobbit, lazíts, ha az elmúlt hetekben túlhajtottad Magad.

Szűz: A tiszta és rendes otthon szerelmeseként most végezz nagytakarítást lakásodban, dobáld ki a régi kacatokat, vagy ajándékozd el őket. Egy családot érintő gond megoldódik, de lehet, hogy Te leszel az, aki közbenjár.

Mérleg: Rendeződhetnek az esetleges vitás helyzetek testvéreiddel és/vagy közeli rokonaiddal. Használd ki a Telihold problémamegoldó erejét! Ha ügyintézés, papírmunka vár rád, alaposan olvass el mindent, mielőtt aláírnád.

Skorpió: Extra bevételekre tehetsz szert a Teliholdat követő napokban, de legalábbis minden esélyed meglesz arra, hogy pénzügyi helyzetedet stabilizáld. Azonban ne kapkodj el semmit, alaposan fontold meg, mibe fekteted a pénzed, ha konkrétan ez a terület vonz.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr9917854765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása