Asztrotitkok

Telihold az Oroszlánban - 2022.02.16.

2022. február 15. - Jurancsik Eszter

Február 16-án, 17:56-kor ragyog az égen a Telihold, az Oroszlán 27. fokán. Igen komoly képet kaphatsz félelmeidről és arról, hogy mi akadályoz meg abban, hogy szíved vágyai szerint élj?

A Telihold a lezárás. Most is lezárunk valamit, szándékosan többes számban, ugyanis a Hold kvinkunxot alkot a Plútóval, amely az egyik generációs bolygó, és tömegeket mozgat meg. Felfokozza az érzelmeket, agóniát és félelmet generálhat, egészen a hisztérikus érzelmi kitörésekig. Ugyanakkor a Telihold napja és a rá következő napok alkalmasak arra, hogy titkokra bukkanj, megértsd saját Magad működését, a fő mozgatórugóidat, mélyebben megéld szexualitásodat és elmerülj az okkult témákban, mint például az asztrológiában. 

8b82f36591409c724b4be55123e4ae11.jpg

Ha meg lezárás, akkor ez most duplán érvényes, hiszen a Plútó, éppúgy, mint uralt jegye, a Skorpió, a lezárást is jelképezi. Ez a Hold/Plútó kvinkunx segít abban, hogy még ha fáj is, kitépjük azoknak a hitrendszereknek a gyökerét, amelyek blokkolnak minket a siker és a boldogság felé vezető úton. "Nem vagyok elég jó/tehetséges/szép" stb. Talán még kisgyerekként ültették el Benned, és talán főleg édesanyád, noha a maga módján jó szándékkal, de ez a lelkedben talán a mai napig ott van, mint egy fék, ami automatikusan visszahúz, ha előre mennél. Ezek kerülhetnek ismét felszínre, igen fájdalmas formában, mint egy "anyaseb". 

Barátaid, támogatóid igen sokat segíthetnek ebben a folyamatban. A Vízöntő, ahol a Nap tartózkodik éppen, a barátságokat is jelzi, tehát most igen komoly igazságokra lelhetsz azokban a mondatokban, amiket barátaid szájából hallasz. Mivel a Vízöntő-Nap szemben áll a Holddal, barátaid, támogatóid rávilágítanak a lelkedben megbúvó dolgokra. 

A harmonikus Oroszlán-Hold bátran vállalja magát, ám ezt arrogancia nélkül teszi. Kiáll az Élet színpadára, és megmutatja, mire képes. Tisztában van azzal, hogy lesz aki taps helyett tojással jutalmazza majd meg, de nem érdekli. Egészséges büszkesége életben tartja és nem hagyja, hogy olyan személyek véleménye befolyásolja, akik a saját életükben is csak mellékszereplők. Innentől a feladat, azt hiszem elég egyértelmű.

radix_1_86.jpeg

A Holdcsomó-pontokkal kvadrátot alkot a Telihold. A Holdcsomók jegyváltásáról itt írtam bővebben. Tisztábban látható a múlt, annak tanulságai, az, hogy miktől kell megszabadulnod, illetve az is, hogy merre célszerű haladnod. Múltad elhullajtott páncél-darabkái immár az enyészeté lesznek, míg az út, amely ugyan néha rögös, egyre tisztábban látszik előtted. 

Személyes szinten a Rák jelben kezdődő horoszkópházad energiáit viszi az Oroszlán-házadba az égi esemény. Ha nem ismered a képletedet, töltsd le az ingyenes Regiomontanus asztrológiai szoftvert!

Hogyan hat a jegyekre a Telihold? A Nap-jegyed mellett olvasd el az Aszcendensedet és a Hold-jegyedet is!

Kos: mindig kimutatod az érzéseidet, de az elkövetkező napokban ez szokatlanul erősebbé válik. Azonban a felesleges drámát kerüld.

Bika: kiléphetsz a komfortzónádból. Ha új dolgokat szeretnél kipróbálni, itt az ideje!

Ikrek: fontos információkhoz juthatsz, amelyek később hasznodra válhatnak. A lényeg: ne kapkodj el semmit!

Rák: pénzügyi problémáidra megoldás érkezik. Ez lehet konkrét anyagi segítség vagy egy tanács, amit jó, ha megfogadsz.

Oroszlán: új erőre kapsz és rengeteg energiával lát el a jegyedben lévő Telihold. Élvezd, de ne feledkezz meg a kötelességekről se!

Szűz: ideje felismerned, hogy igenis, értékes ember vagy. Ha bárki kritizál, először nézd meg, ki az... 

Mérleg: barátaidra most is számíthatsz, ha gondban vagy. Nyugodtan fogadd el a segítségüket, hiszen Te is megteszed értük ugyanezt.

Skorpió: kivívod magadnak az elismerést, és egy régóta dédelgetett álmod valóra válik. Magabiztosabban haladsz előre, de másoknak is remek segítsége lehetsz.

Nyilas: megszabadulsz egy kínzó problémától, szinte a semmiből jön a megoldás. És ami még jobb: többféle lehetőség közül választhatsz.

Bak: saját szükségleteidet össze tudod hangolni a hozzád közel állókéval, így egyensúlyt teremtesz. Önmagad mélyebb megismerése foglalkoztad, ezek a napok pedig alkalmasak arra, hogy erre az útra lépj.

Vízöntő: párkapcsolatban, házasságban élőknek tisztázó beszélgetéseket, egyedül élőknek izgalmas ismertséget hoz a Telihold. Üzleti tekintetben törekedj a közös nevezőre.

Halak: kapcsolj ki egy kicsit, ne vállald túl magad, hiszen a testi-lelki egészséged láthatja kárát. Tegyél rendet kívül és belül is.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr5717538504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása