Asztrotitkok

Chiron/Mars trigon, Szaturnusz/Uránusz kvadrát újratöltve 2.- 2021.12.24.

2021. december 23. - Jurancsik Eszter

December 24-én születik egy Chiron/Mars trigon. Az önértékelési zavarok megfigyelésem szerint sok embernél elszabadultak az elmúlt hónapokban: először a kvadrát (amikor a Mars a Rákban járt), a szembenállás (Mars a Mérlegben), majd a kvinkunx idején (amikor a Mars a Skorpióban haladva ezt a fényszöget hozta létre az aszteroidával). Minden ami a csövön kifért: megkérdőjelezték saját létjogosultságukat, nem tartották magukat eléggé jónak/szépnek/tehetségesnek, nem egy nő ismerősömnél pedig testképzavar, bulémia/anorexia ütötte fel a fejét. Sok emberrel állok kapcsolatban, rengetegen keresnek meg tanácsadás céljából, de van, aki csak a lelkét öntötte ki nekem - sokfélék voltak a problémák is.

A Marssal alkotott trigon azonban most lehetőséget ad arra, hogy ezeket a problémákat felszámold. A külvilág felé egy erős, sebezhetetlen embert mutattál, de most be kell ismerned, el kell fogadnod, hogy sérülékeny és érzékeny vagy. Enélkül nem megy. Szerencsére ez az aspektus az őszinteséghez is kötődik, így sikerülhet, valamint a fizikai erő növelésével a sport, a ház körüli munka törölheti a feszültséget is.

Ugyanezen a napon -az idei évben harmadszorra- aktiválódik a Szaturnusz és az Uránusz kvadrátja. Ne csodálkozz, ha az elmúlt hetekben frusztráltnak érezted magad és azt tapasztaltad, hogy semmi nem megy előre. Ez nem csoda. A Szaturnusz rendet és fegyelmet akar, míg az Uránusz robbanásszerű változásokat. Ezt nehéz kezelni, de ha az eddigieket kibírtuk, ez is menni fog.
photo-1475518845976-0fd87b7e4e5d.jpg

 

A Hold 24-én 07:39 és 09:34 között üresjáratos, majd a Szűz jegybe lép. Az Szentestét meghitt, kellemes hangulatban tölthetjük, a Szűz Hold azonban érzékennyé teszi a beleket - ajánlatos nem túlenni-inni magunkat. Délután a Hold/Nap trigon jókedvet ígér. 

 

Téli napforduló - Nap a Bakban - 2021.12.21.

purple-sky-tz-1920x1080.jpg

21-én születik meg a Fény: a Nap belép a Bakba. Innentől kezdve -ahogyan régen népiesen mondták- mindig egy tyúklábnyival hosszabbak a nappalok. 

E szaturnuszi jegyben a Nap a kitartó és következetes cselekvés felé fordul, a Bak földies jellegének köszönhetően pedig a lassan, de biztosan elv válik meghatározóvá. Előtérbe kerülnek a gyakorlati dolgok, a tervek kivitelezése, amelyek 2022-ben működőképesek lesznek. 

Elindulunk a célok felé, és ha kitartóak maradunk, el is érjük azokat. Nézd meg az igazi bakkecskét: egyedül áll a hegytetőn, nem fél, nem szédül. A saját erejéből kapaszkodott fel oda és bátran tekint szét. Pontosan így tegyünk mi is. A félelem blokkolja a tetterőt. Vizsgáld meg az esetleges félelmek okát - rá fogsz jönni, hogy ez egy olyan fal, amit te építettél. És csak te tudod ledönteni...

images.jpg

Csendben haladjunk előre. A kulcsszó itt: csendben. Jobb, ha cselekszünk beszéd helyett. És készüljünk fel a szintlépésre.

E napokban aktiválódott a Merkúr/Uránusz trigon, amely a fentiekhez még plusz szellemi energiát biztosít, illetve lehetővé teszi, hogy a problémákat egy magasabb szintről szemléljük.

Jegyváltásakor a Nap együtt áll az Alnasl (gamma Sagittarii) csillaggal, amely a Nyilas csillagkép nyilának hegye és segít a célok eléréséhez szükséges akarat érvényesítésében. 

süti beállítások módosítása