Asztrotitkok

Téli napforduló - Nap a Bakban - 2021.12.21.

2021. december 20. - Jurancsik Eszter

purple-sky-tz-1920x1080.jpg

21-én születik meg a Fény: a Nap belép a Bakba. Innentől kezdve -ahogyan régen népiesen mondták- mindig egy tyúklábnyival hosszabbak a nappalok. 

E szaturnuszi jegyben a Nap a kitartó és következetes cselekvés felé fordul, a Bak földies jellegének köszönhetően pedig a lassan, de biztosan elv válik meghatározóvá. Előtérbe kerülnek a gyakorlati dolgok, a tervek kivitelezése, amelyek 2022-ben működőképesek lesznek. 

Elindulunk a célok felé, és ha kitartóak maradunk, el is érjük azokat. Nézd meg az igazi bakkecskét: egyedül áll a hegytetőn, nem fél, nem szédül. A saját erejéből kapaszkodott fel oda és bátran tekint szét. Pontosan így tegyünk mi is. A félelem blokkolja a tetterőt. Vizsgáld meg az esetleges félelmek okát - rá fogsz jönni, hogy ez egy olyan fal, amit te építettél. És csak te tudod ledönteni...

images.jpg

Csendben haladjunk előre. A kulcsszó itt: csendben. Jobb, ha cselekszünk beszéd helyett. És készüljünk fel a szintlépésre.

E napokban aktiválódott a Merkúr/Uránusz trigon, amely a fentiekhez még plusz szellemi energiát biztosít, illetve lehetővé teszi, hogy a problémákat egy magasabb szintről szemléljük.

Jegyváltásakor a Nap együtt áll az Alnasl (gamma Sagittarii) csillaggal, amely a Nyilas csillagkép nyilának hegye és segít a célok eléréséhez szükséges akarat érvényesítésében. 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr1016788762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása