Asztrotitkok

Nap a Nyilasban - 2021.11.22. - 2021.12.21.

2021. november 21. - Jurancsik Eszter

Hétfőn, 03:34-kor lép a Nap a tüzes Nyilasba. Míg az elmélyült Skorpióban megtaláltuk az igazságot, addig a Nyilasban ennek hírét fogjuk terjeszteni. A jupiteri uralom alá került Nap maximálisra gerjeszti az igazság kiterjesztésének vágyát, a Skorpiós mélybe merülés után pedig lassan meglátjuk a fényt, ami december 21-én fog mindent beragyogni, amikor is elérkezik a téli napforduló.

transit-of-the-sun-in-sagittarius-sign-740x414.jpg

Nézz meg egy harmonikus Nyilas-jellegű embert! Optimistán tekint előre, lelkes és nem hazudik. Ezeket a tulajdonságokat fogja belőlünk is kihozni a Nyilasba lépő Nap, különös tekintettel a tüzes (Kos, Oroszlán és természetesen Nyilas) és levegős (Ikrek, Mérleg, Vízöntő) típusú emberekre (azaz Nap, Hold, Aszcendens, Merkúr, Vénusz ezekben a jegyekben). 

Az indiai rendszerben az Anurádha, szaturnuszi természetű holdházat érinti az esemény. E terület a titkokkal áll kapcsolatban. Lehet, hogy egy családot érintő titok most kerül napvilágra. Kapcsolódik a felelősségvállaláshoz is, a Szaturnusz miatt. Nem hárítható át többé a felelősség, valamint kitartónak kell maradnod.

Jegyváltásának pillanatában a Nap a Toliman csillaggal találkozik, ami a Kentaur csillagképben látható, vénuszi/jupiteri csillag, és sikert ígér, ha továbbra sem adjuk fel.

Fényszögek - 2021.11.20.-21.

20-án, szombaton kezdődik a Merkúr és a Jupiter kvadrátja, amely hatásos segítség a tervezési folyamatokban, ám a részleteket sem szabad figyelmen kívül hagynunk. Ha ezekben a napokban kell valamilyen szerződést aláírnod, ez fokozottan érvényes. Kerülendők viszont a vallási, politikai viták, a túlzott arrogancia és a felfuvalkodottság. A hatás november 26-ig aktív.

Vénusz/Mars szextil is lesz ezen a napon, amely elég sokáig tart, egészen pontosan december 15-ig. Mind a szerelmi dolgok rendezését illetően, mind a társasági élet vonatkozásában remek időszak. Pároknál a romantikázás, a kapcsolat magasabb szintre emelése, esetleg a családbővítés kerülhet terítékre, egyedülállóknál felbukkanhat komoly szándékú partner jelölt - akár a múltból is, ugyanis a Vénusz decemberben retrográd mozgásba kezd (erről majd bővebben egy külön cikkben, ha aktualitása lesz), ám a hatás már most érezhetővé válik. Visszatérhet partner régebbről - akár több évre visszamenőleg is...

venus_sextile_mars.jpg

21-én lesz Merkúr/Plútó szextil, amely a kommunikációt, a gondolkodást hihetetlen mélységgel látja el. Átláthatjuk, ki őszinte velünk és ki az, aki nem. Remek ötleteink születhetnek a tranzit ideje alatt és fokozott érdeklődést mutathatunk az asztrológia, az okkultizmus iránt. A hatásos problémamegoldás egyik fényszöge ez, bármilyen téma is okozzon fejtörést, mosz könnyedén veszed az akadályokat. A Skorpió és Bak érintettségű (Nap, Hold, Aszcendens, Merkúr, Vénusz ezekben a jegyekben) szülöttek delejesen vonzhatják a többi embert - nem csak szexuális értelemben.

A Hold 20-án az Ikrekben halad, melynek szervei: tüdő, vállak, karok. Mérsékeljük a dohányzást és kerüljük a hirtelen mozdulatokat. 21-én délelőtt a Neptunusz-kvadrát óva int az önbecsapástól és legyünk óvatosak, ha vízzel dolgozunk. 16:51-kor üresjáratba kezd égi kísérőnk, amely 22-én, 04:32-kor ér véget - a vasárnapot tehát töltsük inkább pihenéssel, ha tehetjük.

Fényszögek és Bika-Telihold- 2021.11.18.-19.

Felélénkíti a képzelőerőt, a kreativitást és a megérzéseket a 18-án létrejövő Merkúr/Neptunusz trigon. A kommunikáció segít megteremteni a harmóniát, a nyugalmat, békét. Az írás, a zene, a művészetek is előtérbe kerülnek, így ha írással, zenével foglalkozol, a szokásosnál erősebben jöhet az ihlet. Használd ki!

Minden érzékszervünk finomabbra hangolódik, könnyebben megértjük a másokban -és magunkban is- zajló folyamatokat. Megérkezhet egy várva várt hír, vagy mi mondjuk ki azt, aminek egyébként is aktualitása van. Olvassunk, írjunk, alkossunk.

Ugyanezen a napon a Vénusz/Uránusz trigonja a rutintól való elrugaszkodásra sarkallhat minket, szeretnénk valami újat kipróbálni. Érvényes ez a szerelemben, a szexben is. Akár a szexről van szó, akár saját személyiségedről, kísérletező kedvedbe kerülhetsz, például kipróbálhatsz valami apró változtatást a külsődben, új hajszín, hajforma, ruhadarab, stb. 

A pénzügyeket illetően jöhetnek váratlan bevételek vagy ajándékok is, esetleg egy korábbi projekt most hoz pénzt.

Mindezek a hatások enyhítik a fennálló Nap/Uránusz szembenállást.

Lesz egy Chiron/Szaturnusz szextil is e napon, amely a régi, karmikus sebek transzmutációját, végleges gyógyulását segíti, különösen, ha ez kapcsolódik édesapádhoz vagy idős emberekhez. Tulajdonképpen ezeknek a sebeknek az újra-élése segít gyakorlati lépéseket tenni az életfeladatod felé. Segít fegyelmezettebbnek, kitartóbbnak lennünk. 

19-én Telihold lesz a Bika jegy 27. fokán. Lelkünk minden zuga láthatóvá válik, és főleg az anyaggal való kapcsolatunk kerülnek fókuszba. Nézd meg, melyik horoszkópházadban látható a Bika 27. foka! Ott kapsz lehetőséget arra, hogy megoldj, lezárj valamit (Telihold=lezárás), mégpedig a gyakorlatiasságot felhasználva. E napon különösen hatásosak a földdel kapcsolatos szertartások, de akár a főzés (Bika - 2. házas analógia - étel!) is mágiává válhat ekkor. Főzz valami finomat, süss süteményt, házi kenyeret!

radix_1_85.jpeg

A Nap ekkor a Plútótól kap egy szextilt, amely a Skorpiót uralja - a Nap pedig e jegyben halad. A tudat átalakítása, a minket nem szolgáló dolgoktól való megszabadulás ismét képbe kerül. A Nap/Merkúr együttállás pedig plusz szellemi kitartást ad. A Hold ekkor a Plútótól trigont kap, amely hatalmas lelki erőket szabadít fel. Minden túlzás nélkül állíthatjuk, hogy ez a transzformáció Teliholdja lesz.

Az indiai rendszerben a Telihold a Krittika, vénuszi jellegű holdházat érinti, amely főként a felelősségvállalást helyezi előtérbe. Vedd kezedbe a sorsod! Használd a képességeidet! E területet a tűz istensége, Agní uralja - a tűz a teremtő erő, amelyet most remekül használhatsz. 

A Telihold pillanatában égi szomszédunk az Algol csillaggal áll együtt, amely egy jupiteri/szaturnuszi természetű csillag. Az elővigyázatosság szükséges lehet, semmit ne kapkodjunk el. A lassan, de biztosan elv most többre vezet és az eredmény is tartósabb. Ha nem muszáj, ne konfrontálódjunk másokkal, viszont ez az együttállás remek sportteljesítményt mutat - inkább ezt a vonalat erősítsük. Globális szinten ez a találkozás mutathat lázongást, a népharag kiteljesedését is (bárhol a világban, de különösen a Bika jegyű országokban mint pl. Lengyelország, Fehéroroszország, Irak).

 

 

Fényszögek - 2021.11.15.-16.

15-én aktiválódik a Nap/Jupiter kvadrát. Ez a kapcsolódás olyan, mint egy kétélű kard. Egyfelől optimistának, szerencsésnek és lelkesnek érezheted Magad, ugyanakkor hajlamosíthat a túlzásokra - igaz lehet ez pénzügyekre (túlköltekezés), emberi kapcsolatokra (a másik kioktatásának a vágya) vagy éppen evésre-ivásra, rossz szokások felerősödésére. 

A legjobban akkor kezeljük ezt a fényszöget, ha mértékletességet és fegyelmet tanúsítunk. Ne vállaljunk egyszerre túl sok dolgot, mert ez csak az energiáinkat forgácsolja szét. Fókuszáljuk az energiákat inkább kevesebb, de biztosabb projektre. Ugyanígy elővigyázatosság szükséges sportolásnál is, valamint ne együnk-igyunk túl sokat, elkerülendő a gyomorrontást.

A 16-án létrejövő Nap/Plútó szextil felerősíti az elszántságot, ugyanakkor lehetőség adódik a régi dolgoktól való megszabadulásra, az azokból való gyógyulásra, immár véglegesen. A Plútó nem ismer arany középutat, mint uralt jegye, a Skorpió. Ezt az igen intenzív energiát használd konstruktív folyamatokra, mint önmarcangolásra, önbüntetésre, önsorsrontásra. A múltba visszamenni nem tudsz, dolgozz a jövődön.

sun_trine_pluto.jpg

Amit a múltban elcsesztünk, valamiért el kellett csesznünk, bármennyire hülyén hangzik. Nincs rossz döntés, ott és akkor valamiért úgy kellett döntenünk. De ha emiatt rágod Magad, nem is juthatsz előre. Vegyél egy nagy levegőt és indulj el végre előre. Remek időszak az okkult témákkal való foglalkozásra is - ez is segítheti az előrelépésedet.

Ugyanezen a napon egy igen markáns Mars/Uránusz szembenállás is lesz. Akármilyen idegbeteg fényszögnek is tűnik elsőre, ebből is ki lehet hozni a legjobbat. Való igaz, a dühkitörések, az idegbaj, az agyfasz egyik aspektusa ez, ám a szembenállások magukban hordozzák a kiegyenlítést is, ahogyan az Uránusz a problémák alternatív módon történő megközelítését is. Frusztrációd jöhet onnan is, hogy mindig alkalmazkodnod kell. Nos, itt az idő hogy egy kicsit más legyél, mint eddig. Hogy vállald személyiséged azon oldalát is, amit eddig talán el kellett nyomnod. Persze a felesleges agresszió kerülendő, de bátrabban mutathatod meg való énedet, amit eddig rejtegetned kellett. Mindezt széles mosollyal az arcodon. 

A Hold 15-én végig a Kosban halad. Érzékeny testrészek: fej, érzékszervek, izomzat, epe. 16-án 16:50-ig még a Kosban jár, fényszögei e napon: délután Jupiter-szextil (kellemes időtöltés, szerencse), nem sokkal később Plútó-kvadrát (kerüljük a túlzásokat), majd 16:50 és 17-e, 03:17 között üresjáratos a Hold, ekkor belép a Bika jegyébe.

süti beállítások módosítása