Asztrotitkok

Fényszögek és Bika-Telihold- 2021.11.18.-19.

2021. november 17. - Jurancsik Eszter

Felélénkíti a képzelőerőt, a kreativitást és a megérzéseket a 18-án létrejövő Merkúr/Neptunusz trigon. A kommunikáció segít megteremteni a harmóniát, a nyugalmat, békét. Az írás, a zene, a művészetek is előtérbe kerülnek, így ha írással, zenével foglalkozol, a szokásosnál erősebben jöhet az ihlet. Használd ki!

Minden érzékszervünk finomabbra hangolódik, könnyebben megértjük a másokban -és magunkban is- zajló folyamatokat. Megérkezhet egy várva várt hír, vagy mi mondjuk ki azt, aminek egyébként is aktualitása van. Olvassunk, írjunk, alkossunk.

Ugyanezen a napon a Vénusz/Uránusz trigonja a rutintól való elrugaszkodásra sarkallhat minket, szeretnénk valami újat kipróbálni. Érvényes ez a szerelemben, a szexben is. Akár a szexről van szó, akár saját személyiségedről, kísérletező kedvedbe kerülhetsz, például kipróbálhatsz valami apró változtatást a külsődben, új hajszín, hajforma, ruhadarab, stb. 

A pénzügyeket illetően jöhetnek váratlan bevételek vagy ajándékok is, esetleg egy korábbi projekt most hoz pénzt.

Mindezek a hatások enyhítik a fennálló Nap/Uránusz szembenállást.

Lesz egy Chiron/Szaturnusz szextil is e napon, amely a régi, karmikus sebek transzmutációját, végleges gyógyulását segíti, különösen, ha ez kapcsolódik édesapádhoz vagy idős emberekhez. Tulajdonképpen ezeknek a sebeknek az újra-élése segít gyakorlati lépéseket tenni az életfeladatod felé. Segít fegyelmezettebbnek, kitartóbbnak lennünk. 

19-én Telihold lesz a Bika jegy 27. fokán. Lelkünk minden zuga láthatóvá válik, és főleg az anyaggal való kapcsolatunk kerülnek fókuszba. Nézd meg, melyik horoszkópházadban látható a Bika 27. foka! Ott kapsz lehetőséget arra, hogy megoldj, lezárj valamit (Telihold=lezárás), mégpedig a gyakorlatiasságot felhasználva. E napon különösen hatásosak a földdel kapcsolatos szertartások, de akár a főzés (Bika - 2. házas analógia - étel!) is mágiává válhat ekkor. Főzz valami finomat, süss süteményt, házi kenyeret!

radix_1_85.jpeg

A Nap ekkor a Plútótól kap egy szextilt, amely a Skorpiót uralja - a Nap pedig e jegyben halad. A tudat átalakítása, a minket nem szolgáló dolgoktól való megszabadulás ismét képbe kerül. A Nap/Merkúr együttállás pedig plusz szellemi kitartást ad. A Hold ekkor a Plútótól trigont kap, amely hatalmas lelki erőket szabadít fel. Minden túlzás nélkül állíthatjuk, hogy ez a transzformáció Teliholdja lesz.

Az indiai rendszerben a Telihold a Krittika, vénuszi jellegű holdházat érinti, amely főként a felelősségvállalást helyezi előtérbe. Vedd kezedbe a sorsod! Használd a képességeidet! E területet a tűz istensége, Agní uralja - a tűz a teremtő erő, amelyet most remekül használhatsz. 

A Telihold pillanatában égi szomszédunk az Algol csillaggal áll együtt, amely egy jupiteri/szaturnuszi természetű csillag. Az elővigyázatosság szükséges lehet, semmit ne kapkodjunk el. A lassan, de biztosan elv most többre vezet és az eredmény is tartósabb. Ha nem muszáj, ne konfrontálódjunk másokkal, viszont ez az együttállás remek sportteljesítményt mutat - inkább ezt a vonalat erősítsük. Globális szinten ez a találkozás mutathat lázongást, a népharag kiteljesedését is (bárhol a világban, de különösen a Bika jegyű országokban mint pl. Lengyelország, Fehéroroszország, Irak).

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr2416758120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása