Asztrotitkok

Fényszögek, Szűz-Vénusz és Vízöntő-Telihold - 2021.07.24.-2021.07.25.

2021. július 22. - Jurancsik Eszter

Július 24-én Merkúr/Neptunusz trigon lesz. A kreativitás és a fantázia élénkebbé válik, remek napok ezek spiritualitásra, meditációra, önfejlesztésre, művészetekre. Olvassunk, hallgassunk zenét, fotózzunk. Jobban ráérzünk mások gondolataira, érzéseire.

25-én a Merkúr a Plútóval kerül szembenállásba, ami a belső nyugtalanság jelzője, és ez a nyugtalanság nem várt reakciókra késztetheti az embert. Lehet, hogy a legapróbb dolgokra is hevesen reagálunk. Persze, ezt lehet tudatosan is kezelni. Titkok kiderülésének is a fényszöge ez, lásd a most kirobbant Pegasus-botrányt. 

24-én, 04:36-kor lesz Telihold a Vízöntő 1. fokán - de idén két Vízöntő-Telihold is látható, a második majd augusztus 22-én. A 24-én esedékes Telihold a jegy első fokán a legerősebb Vízöntő-energiáknak lesz birtokában. A Telihold mindig egy lezárást mutat. Ez most is képbe jön, de bármi is legyen ennek tárgya, az átalakulás, a transzformáció is végbemegy általa, ugyanis a Hold együtt áll a Plútóval, amely igaz hogy a Bakban jár, de ha 5 fokos orbisszal számolunk, akkor ez igenis együttállás. A lelki emelkedés (Hold) az átalakító erők segítségével (Plútó) következik be. Így egy csomó régi, már nem szolgáló minta, minőség felszámolhatóvá válik, a regenerációs készség pedig ezáltal növekszik. Nagyobb erő áll rendelkezésünkre a sokszor feleslegesnek érzett munkák végrehajtásához is, ám ezek hihetetlen mértékben hajtanak minket előre, a célok felé. 

radix_1_66.jpeg

A Telihold képlete - 2021.07.24., 04:36

További említésre méltó fényszög a Hold-Vénusz kvinkunx. A Vénusz a Szűzben halad 22-től, 24-én kapcsolódik a Teliholdhoz 150°-al. Szűz és Vízöntő. Két jegy, amely sem elemében, sem polaritásában, sem minőségében nem egyezik. A Hold a belső érzelemvilág, a Vénusz a szerelem, de jelzi pénzügyeinket is. A józan gondolkodás és a törődés a kulcs a vitás helyzetek redukálásához és az egyensúly megtalálásához a szerelmi életünkben, pénzügyeiddel kapcsolatban pedig az óvatosság. Koncentráld energiádat egy célra, mint százfelé, így nem forgácsolódik szét. 

A Telihold együtt áll az Altair csillaggal, amely marsi/jupiteri természeténél fogva bátorsággal lát el minket, de kerüljük a veszélyes helyzeteket, legyünk óvatosak. A Vénusz a Regulus csillaggal áll együtt, amely szintén Mars/Jupiter-jellegű, és a Vénusszal igen jól tud együtt dolgozni. Kezükbe vehetjük sorsunkat, ám nem kerülhetjük el az ezzel járó felelősségvállalást sem.

A Szűz-Vénusz hatására mind kapcsolatainkban, mind pénzügyeinkben tisztázás megy végbe, kicsit reálisabban látjuk a dolgokat. 

Fényszögek és Nap az Oroszlánban - 2021.07.20.-2021.07.22.

Július 20-án Merkúr-Uránusz szextil várható, amely néhány nap jó időszak arra, hogy új dolgokat és embereket ismerj meg, érdeklődésed is felélénkül különböző témák iránt. Tipikus fényszöge például az asztrológiának. Új megoldásokat találhatsz régi problémákra, amelyek eddig talán fejfájást okoztak. Ha teheted, szakadj ki a rutinból, szórakozz, kapcsolj ki.

22-én Vénusz/Jupiter szembenállás lesz, amely kiélezi a szerelemmel kapcsolatos problémákat, a kapcsolati vitákat és a pénzügyeket is. Tisztázhatóak a félreértések mint magánéleti, mind üzleti vonalon. Párkapcsolatokban a felesleges viszálykeltés helyett inkább szervezzünk közs programokat, a pénzzel pedig ajánlatos óvatosan bánni.

Szintén 22-én a Nap belép saját jegyébe, az Oroszlánba, magyar idő szerint 14:27-kor.

radix_1_65.jpeg

A Nap a cselekvő én és a lerombolhatatlan öntudat, az Oroszlán pedig fix jel. Tisztábban láthatjuk önmagunkat, a terveinket, az utat magunk előtt. A Nap az Oroszlánban mindig megmutatja, hogyan tudjuk uralni sorsunkat. Magasabb fokozatra kapcsol a szenvedély, a vágy, hogy valami maradandót alkossunk, a jegy kreatív természete pedig lehetőséget ad arra, hogy ezeket ki is próbáljuk.

A Hold 20-án nem üresjáratos. Fényszögei: kvadrát a Vénusszal (vigyázzunk a túlzásba vitt evéssel-ivással, érzelmi drámával), kvadrát a Jupiterrel (kerüljük az arrogáns viselkedést), szextil a Szaturnusszal (kötelességek teljesítése). 21-én a Nyilasban halad, fényszögek: kvadrát a Neptunusszal (jobb elfelejteni erre a napra az alkoholt, drogokat és próbáljunk meg fél lábbal a földön maradni), trigon a Marssal (lelki erő), trigon a Vénusszal (otthoni dolgok rendezése, szerelmi dolgok megoldása), szextil a Jupiterrel (másokkal szembeni megértés). 22-én, 00:25-kor üresjáratban lesz, de 00:36-kor ez véget is ér, belép a Bakba. Fényszögek ezen a napon: trigon az Uránusszal (barátokkal való programok, szokatlan megoldások munkádban), szembenállás a Merkúrral (kerüljük a hirtelen érzelmi reakciókat).

süti beállítások módosítása