Asztrotitkok

Fényszögek - 2021.05.27.-2021.05.28.

2021. május 26. - Jurancsik Eszter

27-én lesz Vénusz/Neptunusz kvadrát. Ha a napokban bizonytalanság lett úrrá rajtad vagy szerelmi kapcsolatodban nyugtanalító érzések jelentkeztek, ennek előszele ért el. Esetleg azt érzed, hogy mások furcsán néznek rád, esetleg rossz véleménnyel vannak rólad. Ám ez csak a te belső bizonytalanságod megnyilvánulása. Azonban ha még csak most ismerkedsz valakivel, fontos, hogy ne idealizáld túl az illetőt és próbálj fél lábbal a földön maradni, még akkor is, ha néha az érzések és a rózsaszín felhők néha elragadnak. Kerülendő az elkövetkező néhány napban (június 2-ig) vigyázni az alkohollal és az édességekkel is. E hatást főleg a víz-jellegű (Nap/Hold/Aszcendens a Rák/Skorpió/Halak jegyekben) és a levegős jellegű (Nap/Hold/Aszcendens az Ikrek/Mérleg/Vízöntő jegyekben) érzik meg leginkább.

radix_1_56.jpeg

28-án a Merkúr és a Vénusz találkozik, az Ikrek jel 24. fokán. A legmegfelelőbb arra, hogy kapcsolatainkban tisztázzuk azt, amit tisztázni kell, őszintén és nyíltan. Az eddig elfojtott dolgok előtérbe kerülnek, és muszáj foglalkozni velük. Szerencsére a levegős Ikrek jel érintettsége felerősíti a hatást, a Vénusz pedig, mint földes bolygó segít stabilizálni a dolgokat.

A Hold május 27-én, 19:35-kor üresjáratossá válik, 28-án, 04:23-kor pedig a Bakba lép, kemény munkára alkalmas nap.

Telihold a Nyilasban - 2021.05.26.

Május 26-án, 13:13-kor egzakt a Telihold, a Nyilas jel 5°25'-én. A Nap bevilágítja a lelkünket, annak minden zugát. Két ellentétes energia, tűz és víz, amelyet a két égitest képvisel. És két ellentétes jel, az Ikrek és a Nyilas. 

Kiderülnek érdekes dolgok a Nyilas-jellegű témákban emberekről, dolgokról - politikusok, egyházi vezetők, jogi személyek (gondoljunk itt pl. jó pár celeb híres ügyvédjére, aki bűnűgyi felügyelet alá került). Aztán ott van a távoli országok közötti ellentét, az Izrael-Palesztina konfliktus, amely most egyébként elcsitult, tűzszünet van.

Másodsorban: minden egyes ilyen Nyilas, illetve 9. házas téma kapcsán a legtisztább őszinteséget kell gyakorolnunk. Az igazság mindig utat tör magának. Miért kellene kikozmetikázni dolgokat, alakítgatni egy kicsit itt-ott, mint egy ruhát, vagy variálni hangzásokkal, mint egy dal remixelésekor? A Nyilas ura, a bölcs Jupiter nem hazudik, nem ver át, és elhalmoz ajándékokkal. Hasonlóképpen a Szaturnusz is, ám ott már meg kell küzdeni az ajándékokért. A Jupiter ajándéka tálcán érkezik, ám ha nem becsülöd meg őket, elveszíted a kincseket. Ezért bármilyen ajándék, segítség érkezik számodra, véletlenül se élj vissza velük. Ha ezeket jól használod és nem sérül mások érdeke, akkor később ez megsokszorozódik. 

radix_1_55.jpeg

A Nyilas-Telihold és az azt követő napok remek alkalmat biztosítanak a feszültség levezetésére. Most, hogy az 5 millió beoltott elérésével enyhítések jöttek, kimozdulhatsz a házból  maszk nélkül is, menj sportolni a szabadba, futni, túrázni vagy csak sétálni. Új dolgokat lehet kipróbálni, kitörni az eddigi bezártsából. Kezdj tanulni egy új nyelvet, iratkozz be egy online kurzusra, készíts el egy egzotikus ételt vagy bérelj ki egy faházat, akár egyedül, akár a partnereddel vagy a családoddal. 

Mit lehet még tudni erről a Nyilas-Teliholdról? Nézzük csak: a Nyilas uralkodó bolygója, a Jupiter ott áll a Halakban. A Halak e planéta másik uralt jegye a Nyilas mellett, így a Nyilas-jellegű dolgok turbó üzemmódba kapcsolnak: lehet ez felsőfokú iskola, tanfolyam, vizsga, spirituális szemlélése a dolgoknak.

Ezt az energiát, ahogy feljebb kifejtettem, rengeteg mindenbe lehet invesztálni.

 

Fényszögek és retrográd Szaturnusz - 2021.05.24.

24-én a Hold belép a Skorpióba, és estig kvadrátot alkot a Jupiterrel. Legyen e nap kulcsszava a mérték, legyen szó szórakozásról, ételről, alkoholról vagy gyógyszerekről. A májat rendkívül érzékennyé teszi ez az aspektus, lelki szinten pedig kerüljük a felesleges drámát. Este a Szaturnusszal való szextil biztosít gyakorlatiasságot a maradék munkához.

radix_1_54.jpeg

23-án a Szaturnusz hátráló mozgást kezdett a Vízöntő 13. fokán. Évente egyszer az Idő Ura lehetőséget ad arra, hogy a retrográdságot megelőző 12 hónapot átgondoljuk. Eljött az ideje annak, hogy szembenézzünk azokkal a blokkokkal, amelyekről úgy érezzük, visszatartanak attól, hogy végre felelősséget vállaljunk magunkért. Noha ez keményen hangzik, mégsem kell megijedni. Az elkövetkező néhány hónap alapvetően a felülvizsgálat ideje lesz, a Szaturnusz retrográd mozgása pedig segít megvilágítani mindazokat a kis lépéseket, amelyeket megtehetsz, hogy ezután megtaláld a gördülékenyebb utat. Ezenkívül összegezni kell azon dolgokat, amelyeket tovább kívánunk vinni. Mik ezek az életedben? A Szaturnusz csak az időtálló dolgokat viszi tovább. Legyünk alaposak. Október 10-ig retrográd a bolygó.

 

süti beállítások módosítása