Asztrotitkok

Fényszögek és Telihold a Kosban - 2021.10.20. - 2021.10.21.

2021. október 18. - Jurancsik Eszter

Szerdán, azaz 20-án, 16:56-kor Telihold lesz a Kos jel 27°26'-én. E fázis a lezárásé, amely teret ad az újnak. 

A Telihold létrejöttének pillanatában két igen szembetűnő fényszöge is lesz égi szomszédunknak: egy Mars-szembenállás és egy Plútó-kvadrát.

A Hold/Mars szembenállás erős vágyat ad céljaink eléréséhez, motiváltnak érezhetjük magunkat, ugyanakkor az e fényszöget sokszor jellemző érzelemkitörések és düh mindezt szabotálhatja. Fennáll a veszélye annak is, hogy az aprónak induló nézeteltérések végül komoly veszekedéssé fajulhatnak. Természetesen a szembenállás magában foglalja az egyensúlyteremtés lehetőségét is, ez esetben akkor csináljuk jól, ha ezeket a hatalmas dinamikával feltörő érzéseket tetterőbe ültetjük. Így kivédhetőek a felesleges viták és mi is közelebb kerülünk céljainkhoz.

radix_1_82.jpeg

A markáns Hold/Plútó kvadrát dekstruktív viselkedésre hajlamosíthat, emellé társulhat féltékenység, manipuláció, bűntudatkeltés, vagy éppen mások viselkedhetnek így velünk. Ezt a kvadrátot is fel lehet használni innovatív irányba: állj ki bátran az igazad mellett, de őrizd meg méltóságodat. Ordítozás, csapkodás helyett a józan észt használjuk a nézeteltérések feloldására. Végezzünk fizikai munkát, sportoljunk, ez is kiválóan oldja a felgyülemlett feszültséget. Törekedj a sikerességre, de nem ez a legjobb időszak arra, hogy ellenségeket szerezz, különösen érvényes ez a felettesekre, döntéshozókra.

Az indiai rendszer szerint a Telihold az Asvini, Ketu (Leszálló Holdcsomó) jellegű holdházat érinti. Gyógyító erők ébrednek, amelyeket érdemes szertartások, meditációk, jóga formájában hasznosítani, illetve lehetőséget ad egy jó ideje nyomasztó érzelmi tehertől való megszabadulásra is. Erősen okkult terület, így a mágiák is erősebben működnek, már csak a Telihold hatása miatt is - különösen azok, amelyek a lezárásra, befejezésre irányulnak és/vagy kapcsolatban állnak a tűzzel. 

A Hold 20-án 20:56 és 21:58 között üresjáratos, ilyenkor jó "üres meditációt" csinálni, hogy kitisztuljon a fejünk, és a fent említett szertartásokat ezután elkezdeni - ekkor lép be ugyanis égi kísérőnk a Bikába, amely föld-természetével biztosítja a terepet ezeknek a rituáléknak. 21-én, délelőtt a Hold/Szaturnusz kvadrát pedig segíthet felismerni, hogy a körülöttünk lévő falakat csak mi dönthetjük le. 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr3716726806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása