Asztrotitkok

Fényszögek, retrográd Uránusz és Vízöntő-Telihold újratöltve - 2021.08.21.-2021.08.22.

2021. augusztus 21. - Jurancsik Eszter

Pénteken retrográd mozgásba kezdett a Bika-Uránusz, egészen 2022. január 20-ig. Az Uránusz a lázadó, az újító, a Merkúr magasabb oktávja, a "vadhajtás". Személyes képletedben nézd meg, melyik házadba esik a Bika jel 14. foka. Ezen a területen ugyanis teljesen váratlan események történhetnek, amelyek aztán fenekestől felforgatják az adott témát. Ha az adott témában eddig is sok gebasz akadt, most legalább fel tudsz rá készülni, hogy ismét berobbannak az életedbe.

Szombaton, azaz 21-én Mars-Uránusz trigon várható. Ez segít kitörni egy kicsit a mindennapi rutinból, lehetővé teszi, hogy energiáidat megmutathasd, mindezt agressziótól mentesen. Felkorbácsolja a szexuális ingereket is, ha egyedül vagy, találsz ágymelegítőt, de ebből nem biztos, hogy komoly kapcsolat lesz, ám szexpartner szerzésére kiváló időszak, ha konkrétan ilyen embert keresel. Házasságokban, kapcsolatokban is megjelenik a kísérletezési vágy. 

22-én, vasárnap az év második Vízöntő-Teliholdja születik meg 14:01-kor, a jel 29. fokán. A júliusi Teliholdról ITT írtam. Most ez más. A Hold ekkor szemben áll a Nappal, és együtt áll a Jupiterrel. A 29. fokot sok asztrológus kritikusnak, úgynevezett anaretikus foknak írja le, amelyet azzal indokolnak, hogy a 29. fokon álló planéták már a következő jegybe készülnek, az itt lévő égitestek energiái sokszor hoznak kétségbeesést, félelmet éreztetnek. A Vízöntő milyen témákat is képvisel? Humanitás, szabadság, forradalom, barátság.

radix_1_72.jpeg

A Telihold valaminek a végét jelzi. Az eddig fennálló rendszer létjogosultságának megkérdőjelezése már megtörtént, és szép lassan tovább hasadnak majd a repedések a cukormázon, amit eddig láttunk, de persze tudjuk, hogy alatta nem csokitorta van (bár a színe hasonló). És ez nemcsak Magyarországon figyelhető meg, hanem az egész világon. Minden területen forradalmat készít elő ez a Telihold, a szociális területtől kezdve az emberi jogokon át a környezetvédelemig. Mert az rendben van, hogy az agyvérzéses beteget alkoholistának nézik a mentősök és rászólnak, hogy ne okádja tele a mentőautót? Rendben van az, hogy az ember csak akkor juthat lakáshoz, ha eladósítja magát 40 évre valamelyik zs-kategóriás bank felé? Közben meg tönkremegy egészségileg, hiszen aggódik, hogy fizetni tudja a hitelt. Vagy éppen az rendben van-e, hogy vészesen pusztulnak a méhek, és hogy a grönlandi jégpajzs legmagasabb pontján eső esik hó helyett? Ugyanígy személyes szinten véget érhetnek barátságok, együttműködések is. Ha így történik, ne bánd - lejárt a közös időtök együtt. A Hold együttállása a Jupiterrel a szerencsét is biztosítja mindehhez. Ha egy ajtó bezárul, egy másik kinyílik. A Jupiter retrográdsága viszont megerősíti azt az elképzelést, hogy az illető barátod visszatér a későbbiekben.

Miképpen hat a jegyekre a Telihold? Fontos, hogy ne csak a Nap-jegyedet olvasd el itt, hanem az Aszcendensed és a születési Holdad jegyét is!

KOS - a barátsággal kapcsolatos, lezárásos történet Téged érint leginkább. Azonban remek ötleteid születnek, amelyből pénzre is szert tehetsz.

BIKA - egy fejezet lezárul a karrieredben, céljaidat érdemes újra-tervezned. Ha van konkrét, szilárd elképzelésed a karriereddel kapcsolatban, menj csak kitartóan előre!

IKREK - tanulmányaidat sikerrel viszed, ideológiádban változások köszöntenek be. Lehet, hogy elkezd érdekelni egy vallás, filozófiai irányzat vagy hasonló témák, vagy éppenséggel az asztrológiába ásod bele magad.

RÁK - itt az idő, hogy gyökeresen változtass életeden. Minden tekintetben. Az eddig halogatott ügyeket intézd el, és ha valamibe belekezdesz, csináld is végig.

OROSZLÁN - a világgal való kapcsolatod éppúgy változhat, mint a párkapcsolatod, házasságod. Ez lehet egy kisebb vita, ami rendezhető. Fontos, hogy ne másoktól várj visszacsatolást az értékes lényedre vonatkozóan.

SZŰZ - munkahelyeden kisebb kellemetlenséggel találhatod szembe magad, azonban intelligenciádnak köszönhetően megoldod a gondot. Egészségi tekintetben az emésztésedet támogasd meg egészséges ételekkel.

MÉRLEG - egy nehezebb szakasz véget ér, sok ember eltűnik mellőled, de talán ezt nem is bánod, mert sokszor érezhetted úgy, hogy zabálják az energiádat. Most végre jut idő az örömökre is.

SKORPIÓ - ha költözést tervezel, most kezdj el keresgélni, pénzt félretenni rá. Szüleiddel, idősebb családtagjaiddal is rendezheted a kapcsolatodat.

NYILAS - ha papírokkal kapcsolatod ügyeid vannak, most végre pontot tehetsz a végükre. Bizalmas információkhoz juthatsz, amelyekből Neked is előnyöd származhat, ha bizalmasan kezeled a dolgot.

BAK - pénzügyeidben stabil maradsz, de lehet spórolnod kell a hónap végéig. Menj minél többet ki a természetbe, tölts minőségi időt erdőben, víz közelében, ha teheted. De ha csak sétálsz naponta egy egy órát, már az is jó.

VÍZÖNTŐ - lezársz egy kellemetlen időszakot, az utolsó pillanatokban érkezhetnek megoldások a problémáidra, így sikerrel veszed az akadályokat. Maradj kitartó!

HALAK - visszavonulót fújsz, ami előnyödre lesz, hiszen kipihenheted az elmúlt hetek hajtását. Olvass, hallgass zenét, töltődj fel és ha teheted, néhány napig hanyagold a közösségi médiát, csak azokkal kommunikálj, akikkel feltétlenül szükséges. Meglátod, jót fog tenni.

A Hold 21-én, kvadrátot alkot az Uránusszal. Legyünk óvatosak a vízzel, az elektromossággal, nyugtalanságunkat ne vetítsük ki másra, inkább gondoljuk végig, hogyan oldhatjuk meg minél hamarabb. 22-én délelőtt együtt áll a Jupiterrel égi kísérőnk, amely oldja a feszültséget, derűt hozva a nap első felében. Délután a fent említett Telihold érkezik, ez az utolsó fényszög a Hold üresjárata előtt, amely 14:42-kor már véget is ér, azaz a fent említett témák nem ütköznek akadályokba. Ekkor a Hold átlép a Halakba, amely kedvez a meditációnak, a spirituális irodalomnak, a minőségi pihenésnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr8416666318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása