Asztrotitkok

Fényszögek és Halak-Jupiter - 2021.05.12.-2021.05.14.

2021. május 12. - Jurancsik Eszter

12-én Halak-Neptunusz-Bika Nap szextil születik. E fényszög fokozza érzékenységet, intuíciót, képzeletet és a kreativitást. Ezen képességek növekedése segíthet önmagunk és mások megértésében, valamint a lehetséges jövőkép meglátásában is. Sokatmondó, érdekes szimbólumokkal teli álmok is jelentkezhetnek, amelyeket érdemes megjegyezni. Remek néhány nap ez a spirituális dolgokkal való foglalkozásra, meditálásra, gyógyító szertartások elvégzésére. Különösen azok érezhetik ezeket a hatásokat, akikben hangsúlyos a víz (Rák, Skorpió, Halak) vagy a föld elem (Bika, Szűz, Bak).

A Merkúr trigonja a Szaturnusszal szintén e napon válik egzakttá, amely segíti a koncentrációt, a figyelem összpontosítását, valamint összehangolni a szellemi és a gyakorlati dolgokat. Szerződések megkötésére, tanulásra remek napok ezek, illetve ha mostanság esedékes vizsgád, akkor nagy eséllyel sikerül. A levegő-jellegű (Ikrek, Mérleg, Vízöntő) emberek kicsit talán jobban érzik ezt, azaz, ha Napod, Holdad, Aszcendensed e jegyekben áll. 

14-én a Jupiter belép a Halakba, egyik uralt jegyébe - igaz, csak egy rövid időre, mert július 28-án visszakerül a Vízöntőbe. Azonban ez az időszak némi ízelítőt ad abból, mi várható, ha a planéta végleg elhagyja a Vízöntőt és december 29-én végleg belép a Halakba.

radix_1_52.jpeg

A Jupiter Halakba lépése - 2021.05.14., 00:36

Mit is érezhettünk a legutóbbi Halak-Jupiterek időszakában?

1938-39-ben Európa bízott abban, hogy elkerülheti a háborút, 1962-62-ban Kennedy létrehozta a Békehadtestet, 2010-11-ben pedig, amikor is legutóbb járt e jegyben a Jupiter, a világ megpróbált kilábalni a 2008-ban berobbant világválságból, bár ez rengeteg ember egzisztenciájába, állásába, sőt életébe került. Hány öngyilkosság is kötődött akkoriban ahhoz, hogy rengetegen elveszítették a biztosnak hitt munkahelyet, pénzkereseti lehetőséget? És ne a nagy nevekről beszéljünk, hanem a hétköznapi emberekről. A szomszédodról. A postásról. A banki ügyintézőről, a boltosról, a call centerben dolgozó operátorról. 

Ha most nemcsak légvárakat építünk, hanem fizikai síkon is lépéseket teszünk életünk megváltoztatására, akkor minden tervünk sikerülhet, álmaink valóra válhatnak. A Halak ellentétes jele a Szűz. A Halak az érzések szintjén mozog, a Szűz pedig két lábbal áll a földön. A kettő ugyan szemben áll egymással a Zodiákusban, de a különbözőségek mindig magukban hordozzák a kiegyensúlyozás elvét is, amire most főleg szükség lesz. Ugyan a Jupiter remekül elvan a Halakban, de ha nincs szilárd talaj a lábunk alatt, az álmodozás semerre nem vezet. Tehát: álmodj, de cselekedj is. Minél többen teszünk így, annál jobb.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr5216557106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása