Asztrotitkok

Fényszögek - 2020.10.25.-27.

2020. október 25. - Jurancsik Eszter

radix_1_18.jpeg

VÉNUSZ/SZATURNUSZ TRIGON

25-én vált egzakttá a Szűz-Vénusz és a Bak-Szaturnusz trigonja. Mind személyes, mind szakmai kapcsolataink rendezésére érkezik a lehetőség, forrófejűség és a sérelmek dobálása nélkül. Az eddiginél érettebben kezelhetjük a felmerülő problémákat. A Vénusz elérte a Szűz csillagkép fejét, azaz tiszta gondolatok születnek most.

NAP/MERKÚR EGYÜTTÁLLÁS

26-án egzakt a Skorpióban. A zseniális ötletek most különösképpen az átalakulás, a visszavonhatatlan változások kérdéseire adnak választ. Minden, amit mondunk vagy írunk, többszörös erővel hat. Ám ötleteinket ne összuk meg olyan személyekkel, akikben nincs bizalmunk.

MERKÚR/LILITH SZEMBENÁLLÁS

27-én a Skorpió-Merkúr és a Bika-Lilith oppozíciót alkot. Az ösztönvilág megerősödése színesíti a fenti folyamatokat, ám, nem szabad hagynunk, hogy ezek elvaduljanak. Javasolt a meditáció és/vagy a jóga, mind reggel, mind este.

Skorpió-Nap és problémafeltáró fényszögek: 2020.10.23.

VÉNUSZ/PLÚTÓ TRIGON

Bepontosodott a Szűz-Vénusz és a Bak-Plútó trigonja. A párkapcsolatokban, házasságokban a mélyebb szinten történő megélések igénye megnő, és ezt használjuk is ki bátran! Mind a tisztázó beszélgetésekben (Szűz), mind a közös célokban (Bak), mind az érzékiség témájában (Vénusz) és mind a kapcsolati megújulásban (Plútó) könnyedén vehetjük az esetleges akadályokat, ugyanis belső erőnk megsokszorozódik e fényszög által. A Vénusz még mindig az Oroszlán csillagkép nemzőszervei alatt halad, tehát a szenvedély kreatívan történő felizzítása is sikerrel jár, de művészi vonalon is remekelhetünk. Az elkövetkező 5 nap a lehető legtermékenyebb talajt adja meg mindezekhez. 

VÉNUSZ/ÉSZAKI HOLDCSOMÓ KVADRÁT

22-ével egzakt a kvadrát a Vénusz és az Északi Holdcsomó között. Kiváló alkalom a párkapcsolati problémák rendezéséhez, illetve megláthatjuk, merre tart a kapcsolat. Különösen a nők számára hoz feladatot e fényszög; most a legtöbb lehetőség, megoldás a mi kezünkben van, hogy rendet tegyünk kapcsolatunkban. 

NAP/LILITH SZEMBENÁLLÁS

Nőknél feltérképezhetőek az apával/férfiakkal való problémák gyökerei, amelyhez főleg a Skorpió-Nap adja meg a löketet, hiszen rávilágít a gondokra, azok természetére. Félelmek, fóbiák tudat alatt rejtőző okai hozhatók felszínre.

NAP A SKORPIÓBAN

okok.jpeg

Október 23-nak kétségtelenül legfontosabb asztrológiai eseménye, hogy a  Nap belép a Skorpió jelbe. A lélek egyre inkább befelé fordul, fix, vizes jelként pedig az érzelmi biztonság megteremtésének igénye válik hangsúlyossá. A Nap e plútói jel vendégszeretetét élvezve lelkünk legsötétebb bugyrait is bejárja, felszínre hozva mindazt, amitől félünk. A leginkább hatásos módszer és önismereti munka ebben az időszakban, ha veszünk egy mély levegőt és elmerülünk önmagunkban. Mondd ki, amitől félsz. Mondd ki, amit akarsz. Amire pedig már nincs szükséged, hagyd, hogy menjen. Mindez katartikus élmény lesz, de ugyanakkor felszabadító. A Skorpió nem éri be félmegoldásokkal, semmit nem csinál fél szívvel. Vagy csinálod, vagy nem! Erről (is) szól a Skorpió időszaka. Csillagképileg a Szűz lábánál jár a Nap ekkor - vagy lépsz, vagy nem!

 

 

Lilith a Bikában - 2020.10.21.

LILITH A BIKÁBA LÉP

Lilith a női szexualitás felszabadítója, a női energiák megélését segíti elő, egyfajta "lelki újjászületés" által. Lilith a feminin tudás hordozója. Október 21-én belép a Bika jelbe, és így együttállásba kerül a Mirach csillaggal, amely a Bika 0. foka, az égbolton pedig az Androméda béta csillaga. A Bika-Lilith főleg nőknek segít tisztába kerülni saját szexualitásukkal, szexuális problémáikkal. Legfőképpen azt kell felismerned: jogod van az élvezethez, a szexualitásod megéléséhez. Nem tartozol senkinek elszámolással, a szexualitásod ugyanis csak a Tiéd, senki nem rendelkezhet felette.

06318dc1ba0ea160f991b95a831eb0fd.jpg

A bibliai teremtéstörténetben Lilith volt az első asszony, és akit a keresztények bűnbaknak állítanak be. Tudatossá válva a Lilith-ünk megmutatja, hol kell megszabadulnunk színlelt szerepeinktől. Megmutatja, hogyan fejezhetjük ki való önmagunkat. Lilith önálló. Neki nincs szüksége a kígyóra, mint szegény utódjának, az engedelmes és szervilis Évának. Mivel nem volt hajlandó alárendelődni sem Ádámnak, sem másnak, ő lett a teremtéstörténet első bűnbakja, ekkor lett egyszeriben undorító a vér, az ondó, az anyatej, és maga a szexuális aktus, minden, aminek köze van a szaporodáshoz. A szexuális problémák feloldásához az egyik legjobb pozíció ez. Nemhiába egyik alaptétele a kereszténységnek a szexualitás elnyomása, hiszen a szexuális élvezet, az orgazmus által kinyílnak a csakrák - ez pedig egy magasabb tudatossági szint felé vezet minket.  A keresztény egyháznak soha nem lesz érdeke, hogy ezt bárki elérje.

radix_1_17.jpeg

Megszabadulhatsz a szexualitásodat érintő blokkoktól, káros hitrendszerektől. A Mirach csillag, amellyel jegyváltásakor együtt áll, erős okkult energiát biztosít és főleg az elkövetkező két hétben rengeteget dolgozhatunk ezeken a témákon.

 

 

süti beállítások módosítása