Asztrotitkok

Rendszer: Nap a Szűzben - 2020.08.22.

2020. augusztus 21. - Jurancsik Eszter

Augusztus 22-én, 17:45-kor a Nap belép a Szűz jelbe, az égbolton pedig ekkor együtt áll az Oroszlán csillagkép szívével, a Regulus-szal.

Ha egy tüzes égitest földes jegybe kerül,  a lassan, de biztosan elv kerül előrébb a sietséggel szemben. Esetleg több úton próbálja a célt megközelíteni, és ezekből választja ki a szerinte legreálisabbat. Kitartó természetének köszönhetően az első kudarcok nem törik le, hanem ösztönzik.

radix_1_1.jpeg

A Szűz változó jel, változásokat készít elő. A Szűz-Halak tengely pedig a megváltás tengelye. Lehetőségünk van megváltoztatni dolgokat. A Szűz a takarítás jegye, a ki-és betakarításé. Mielőtt betakarítjuk munkánk első gyümölcseit, először kitakarítás szükséges.

Mik azok a dolgok, minőségek, amelyeket már csak porfogónak használsz? Szedd őket egy csokorba, gondold át, mit kaptál tőle, és ami hasznodra válik, azt tartsd meg belőle, a többi része pedig mehet a kukába. Az első gyümölcsök learatása után viszont folytatódik a munka, e fázis kulcsszava pedig az alázat, amellyel a további kötelességek felé fordulunk. A következő életszakaszok megtervezése, a szervezés kerül előtérbe, amely biztosítja, hogy ne forgácsolódjanak szét energiáink. Mindent a maga idejében! 

img_8756.jpg

A szív (Nap a Regulus csillaggal együtt állva) pedig tudja, mit kell kisöpörni és mit megtartani. Ez megadja a löketet, a bátorságot ahhoz, hogy kitartóan folytassuk utunkat. 

Az indiai rendszer szerint a Nap jegyváltása a Mágha, Ketu ( ~ Déli Holdcsomópont) jellegű holdházat érinti; élj azzal az erővel, amit kapsz, és vigyél rendszert az életedbe.

Gondolat-nagytakarítás: Merkúr a Szűzben - 2020.08.20.

Csütörtökön, 03:30-kor a Merkúr egyik saját jegyébe, a Szűzbe lép, az égbolton ekkor az Oroszlán csillagkép szívénél, a Regulus csillagnál látható a Napot leggyorsabban körberohanó planéta.

A szívek megnyílnak, s a szenvedély mellett immár a gyakorlatba ültethető tervekről, a komolyabb döntésekről is szó esik. Érvényes ez különösen a Szűz jegyében kezdődő házadra a személyes képletedben.

mercuryinvirgo.jpg

Amit az elmúlt időszakban terveztél, létrehoztál, megalkottál a szívedben, az most realizálódik, az anyag szintjén manifesztálódik. A Szűz változó jel, tehát változásokat készít elő, a Merkúr pedig a gondolatiság, de kapcsolódik a kommunikációhoz, a tanuláshoz és a kisebb utazásokhoz is. A Szűz pedig a rendszerezés jele, analitikus és megfontolt. Rendszerezhetjük terveinket, gondolatainkat, gondolat-nagytakarítást csinálhatunk (Szűz-takarítás!), miközben az első gyümölcsöket már élvezhetjük is, amelyeket eddigi munkánk eredményezett - hiszen a Merkúr elérte a Zodiákus első felének végét, azaz most vagyunk "félidőben".

radix_1.jpeg

Visszanézve eddigi ténykedésünket láthatjuk, hol kell módosításokat végrehajtani, újragondolni dolgokat és ennek megfelelően haladni tovább. Mint említettem, személyes szinten a Szűz-házadban gyorsulnak fel a dolgok, sziporkázó gondolatok és ötletek támadnak, amelyek a gyakorlatban is kivitelezhetők. Tehát igen komoly, de pozitív impulzusokra lehet számítani a Merkúr jegyváltásával, amelyek megvalósítva hosszú távon is működnek.

Testi szinten a Szűzhöz a vékonybelek tartoznak, a Merkúrhoz szintén kapcsolódik ez a terület. A vékonybelek szívják fel a bevitt élelmiszerekből a tápanyagokat, azaz e szervünk is tudatos, hiszen különválasztja azt, ami értékes a szervezet számára, a felesleget, a máj által kiválasztott mérgeket pedig továbbítja a vastagbélbe. Azonban ha megfigyeljük, a vékonybelek tekervényei hasonlatosak az agy tekervényeihez! A gondolat-nagytakarítás tehát nem véletlenül került megemlítésre. A káros hitrendszerek elengedésének, kipucolásának most van itt az ideje.

mercury_in_virgo.jpg

A kreativitást pedig nem más szolgáltatja, mint az Oroszlán csillagkép, annak Regulus csillaga pedig, ahol jegyváltása pillanatában tartózkodik a Merkúr, bátorságot biztosít, amely legyőzhetetlenné tesz bennünket.

Budapesti idő szerint a jegyváltáskor a 2. horoszkópház érintett, vagyis anyagi téren is érvényesek a fentiek. Segítség érkezik pénzszerzési vonalon. Fel kell fedeznünk magunkban ugyanakkor a tehetségünket, igaz értékeinket is.

Az indiai rendszerben a Merkúr a Mágha, Ketu ( ~ Déli Holdcsomópont) - jellegű holdházban vált jegyet; segít megőrizni a higgadt gondolkodást, ám energiát is biztosít a haladáshoz, miközben megszabadulunk attól, ami már nem szolgál bennünket. 

 

Újhold az Oroszlánban - 2020.08.19.

Augusztus 19-én, reggel 4:41-kor, az Oroszlán jegy 26. fokán, égboltilag a Regulus csillagnál megszületik az augusztusi Újhold. 

Újholdkor összeolvad a tudat és a tudatalatti, a két energia pedig harmonikus eleggyé válik. A Regulus, az Oroszlán csillagkép szíve egyszerre testesíti meg a szeretetet és a bátorságot. A szív mindig érzi (Hold), mit kell cselekedni (Nap), ezáltal válunk legyőzhetetlenné. Képessé válunk uralni magunkat, a sorsunkat és választott utunkon kitartani. 

67345659_630921744068612_7376630301092478976_n.jpg

A két égitest alatt ott ragyog a Szextáns, a lélek fény-mérő eszköze, amely mindig mutatja majd az utat, valamint a Hold és a Nap összeolvadásába bekapcsolódik a Merkúr is, amely a lehető legkomolyabb, legmélyebb felismeréseket hozza el, valamint felébreszti a gondolatok uralásának, kreatív, teremtő irányba történő terelésének képességét is - ez maga a mágia. 

Ez az Újhold lehetőséget ad a szülőkkel való kapcsolatrendezésre, a férfi-női energiák kiegyensúlyozására, művészi énünk felébresztésére is. 

Az indiai rendszerben az Újhold a Mágha, Ketu ( ~ Déli Holdcsomópont)-típusú holdházban születik meg; e terület a kreativitással, a vezetéssel áll kapcsolatban. Az arab rendszer az Al-Tarf nevű holdházat említi, amely kedvez a tervezgetésnek, a kapcsolatok rendezésének, a kínai rendszerben pedig a Liú nevű terület érintett, amely szaturnuszi jellegével segít kitartani a megkezdett dolgok mellett, de figyelmeztet is: ne forgácsoljuk szét energiáinkat. 

süti beállítások módosítása