Asztrotitkok

Újhold az Oroszlánban - 2020.08.19.

2020. augusztus 18. - Jurancsik Eszter

Augusztus 19-én, reggel 4:41-kor, az Oroszlán jegy 26. fokán, égboltilag a Regulus csillagnál megszületik az augusztusi Újhold. 

Újholdkor összeolvad a tudat és a tudatalatti, a két energia pedig harmonikus eleggyé válik. A Regulus, az Oroszlán csillagkép szíve egyszerre testesíti meg a szeretetet és a bátorságot. A szív mindig érzi (Hold), mit kell cselekedni (Nap), ezáltal válunk legyőzhetetlenné. Képessé válunk uralni magunkat, a sorsunkat és választott utunkon kitartani. 

67345659_630921744068612_7376630301092478976_n.jpg

A két égitest alatt ott ragyog a Szextáns, a lélek fény-mérő eszköze, amely mindig mutatja majd az utat, valamint a Hold és a Nap összeolvadásába bekapcsolódik a Merkúr is, amely a lehető legkomolyabb, legmélyebb felismeréseket hozza el, valamint felébreszti a gondolatok uralásának, kreatív, teremtő irányba történő terelésének képességét is - ez maga a mágia. 

Ez az Újhold lehetőséget ad a szülőkkel való kapcsolatrendezésre, a férfi-női energiák kiegyensúlyozására, művészi énünk felébresztésére is. 

Az indiai rendszerben az Újhold a Mágha, Ketu ( ~ Déli Holdcsomópont)-típusú holdházban születik meg; e terület a kreativitással, a vezetéssel áll kapcsolatban. Az arab rendszer az Al-Tarf nevű holdházat említi, amely kedvez a tervezgetésnek, a kapcsolatok rendezésének, a kínai rendszerben pedig a Liú nevű terület érintett, amely szaturnuszi jellegével segít kitartani a megkezdett dolgok mellett, de figyelmeztet is: ne forgácsoljuk szét energiáinkat. 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr8816167418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása