Asztrotitkok

Fellibben a fátyol: retrográd Neptunusz - 2020.06.22.-2020.11.28.

2020. június 21. - Jurancsik Eszter

Június 22-én, hétfőn a Neptunusz is csatlakozik a retrográd bolygók táborához, azaz látszólag hátráló mozgásba kezd a Halak jel 20. fokán, az égbolton a Vízöntő és a Visszaúszó Hal csillagképek átfedésében.

A retrográd mozgás, mint a Világtengelyekével megegyező mozgás, sorsfordító lehetőségeket rejt magában. Visszatérhetnek régebbi érzések, személyek, amit a Visszaúszó Hal mutat, valamint a Neptunusz, amikor retrográd mozgást végez, hihetetlen tisztánlátást ad. Lehullanak a fátylak dolgokról, történésekről, emberekről, kapcsolatokról, hitrendszerekről. Ez lehet hoz egy kisebb csalódást, ám ezzel együtt megkapjuk a lehetőséget arra, hogy lássuk az igazságot és igazi vágyainkat - ezeket pedig kiküldhetjük az Univerzumba, hitünk új alapjaira helyezésével pedig magabiztosabban haladhatunk előre. 

neptun-2017-2018-retroge.jpg

A Halak jelen belül a 20. fok már a jel Skorpió-dekádja, azaz a most látott igazságok komoly transzformáló erővel bírnak. Áss le lelked mélyére és minden kérdésedre tudni fogod a választ. 

A Neptunusz a Vénusz magasabb oktávja, a magasabb szintű szeretet bolygójaként a lélek legmagasabb szintjeit szimbolizálja. A Vénusz a földi, a Neptunusz az égi szerelem, valamint a szintet lépett spiritualitás égiteste. Amikor már nem szerelmi kötések és egyéb, mások kárára születő öncélú mágiák szintjén létezik az ember.

A retrográd mozgás ideje alatt függőségeinktől is megszabadulhatunk, legyen az cigaretta, alkohol, kábítószer, játékszenvedély stb. A Neptunusz alatt ugyanis a Szobrász ragyog, amely segít lefaragni az alacsony szinű minőségeket. Továbbá segít megszabadulni az illúzióktól, ugyanakkor inspirációink valóra váltásához is segítséget ad. 

Áldás!

Kép: Pinterest.

 

 

Nap és Újhold a Rákban - 2020.06.20. - 2020.06.21.

A Nap szombaton, 23:44-kor belép a vizes Rák jelbe, az égbolton ekkor látható Nimród (Orion) kinyújtott karja felett, a Tejút közepén. 

A Rák jel az első vizes jelként megjeleníti a mély érzéseket. Először a Kos a tűz elem által elhozta a lendületet a lélek számára, a föld-jegy Bika az anyagba öntötte azt, az Ikrek pedig a levegő elemmel az intellektust jelenítette meg.

Előtérbe kerül a honnan jöttem - hová tartok kérdés is, amely terveink újragondolására késztethet minket. 

A Rák jel a belső templom is. Az a templom, amely menedéket ad, ahol meditálhatsz, imádkozhatsz, de nem bújhatsz el a világ elől. Az elvonulás és az elrejtőzés nem ugyanaz. 

620259_c07bb4f45269429fa5a227c191b46c22_mv2.jpg

E jel a befogadó, tápláló és elengedő szeretet jele is, valamint az anyai minták felülvizsgálata, a tőle hozott esetleges negatív minták elengedésének időszaka is.

Vasárnap, 08:41-kor a Rák 0. fokán pedig megszületik az Újhold.

Az égbolton e tünemény szintén Orion felett jön létre, a Tejúton. Különleges Újhold ez, amely érzések széles skáláját képes megmozgatni. Testi szinten mind a Hold, mind a Rák jel kapcsolódik a menstruációs ciklus, a mellek, a méh és a gyomor. Ha nőként az utóbbi hónapokban rendszertelen, fájdalmas menzeszt tapasztaltál, PMS és egyéb női problémák ütötték fel a fejüket életedben, érdemes elgondolkodnod, hogyan éled meg a nőiségedet. El tudod fogadni a nőiséged? Azt, hogy életed egy ciklus szerint zajlik? Első vérzéseddel kiléptél a lineáris létből egy ciklikusságba, amely szent. Amely életet képes hozni a Földre. Gyomor: ha hányinger, hányás, gyomorfájdalom kínoztak az elmúlt napokban-hetekben, gondold végig, mit "nem vesz be" a gyomrod. Amit nem, attól ideje megválni. 

Az Újhold felett ott ragyog a Bika csillagkép legfényesebb csillaga, az El Nath, a Bika északi szarva. A sikert, a gyógyulást az elengedés kell, hogy megelőzze. 

Az indiai rendszerben az Újhold a Mrigasira, Mars-jellegű holdházban születik meg; e terület jelzi az anyával való esetleges konfliktusokat, amelyek szintén megmutatkozhatnak menstruációs gondokban. Ha férfi vagy, akkor is érdemes édesanyáddal, nőrokonaiddal való kapcsolatodat megvizsgálnod. A holdház energetikája kapcsolódik a kommunikációhoz, tehát az anyával, nőrokonokkal való konfliktusokat most zökkenőmentesen lehet rendezni. 

Az Újhold a születést szimbolizálja, amely hatalmas erőt birtokol. Ezt az erőt azonban nem rombolásra, hanem építésre kell használnunk; és családunkkal rendezni a nézeteltéréseket - így mindannyiunk érzelmi biztonsága stabil marad.

img_7574.jpg

A részleges Nap-fogyatkozás által -amely Magyarországról is látható, igaz nem teljesen- fokozottabban érezhetjük, hogy egy korszak lezárult, ám egy új is elindul. Roppant erőteljes változásokat vagyunk képesek elindítani életünkben, különösen család tekintetében, illetve horoszkópunk azon házában, amelynek csúcs a Rák jelben áll. Használjuk ki ezt a csodálatos, sorsfordító energetikát!

Áldás!

 

Retrográd Merkúr - 2020.06.18.-2020.07.12.

Június 18-án, csütörtökön a Rák 14. fokán a Merkúr retrográd mozgásba kezd, az égbolton a Napot leggyorsabban megkerülő bolygót ekkor a halhatatlan Iker csillagképben látjuk, melynek neve Pollux. 

Az elmúlt hetek tervezgetései után még egy utolsó visszapillantást vethetünk az eddig megtett útra, mintegy meglátva a halhatatlan minőségeket. Ezeket visszük tovább, ha a bolygó újból elindul előre.

shutterstock_596586320.jpg

Sokan ártalmasnak írják le a retrográd bolygókat, ám ez nem igaz! A retrográdság a Világtengelyekével megegyező mozgás, tehát korszakalkotó, sorsfordító lehetőségeket rejt magában! Remek példa a retrográdság negatívként való leírására a Merkúr: hogy például problémás lesz a kommunikáció és hasonlók. Lehet, hogy annak a várt levélnek később kell megérkeznie. Vagy egyáltalán nem is kell! Lehet, hogy az üzlet ráér később is megköttetni, vagy másik féllel megköttetni. Lehet, hogy az ügyintézés macerája közben egy sor más feladat megoldására is lehetőséget kapunk…és ez levezethető a többi retrográd planétával is, amelyek hátrálnak az égbolton. 

Ezek után még van merszünk kijelenteni, hogy a retrográd mozgás egy káros, rossz, szar mozgás?

Egy-egy minőség, téma vagy akár személyek visszatérése lehetséges, de semmiképpen nem káros események! Csak az tér vissza, amit még nem tanultunk meg. Ennyi.

A Rákban hátráló Merkúr kiváló alkalom arra, hogy a szülőktől, különösen az édesanyánktól hozott mintákat felülvizsgáljuk és megszabaduljunk azoktól, amelyek korlátoznak minket és visszatérő problémákhoz kapcsolódnak. 

cancer-zodiac-sign-abstract-night-sky-background-royalty-free-image-858078918-1560803578.jpg

Másfelől ez az előkészítés ideje: kidolgozhatunk terveket, megálmodhatunk egy projektet, és használjuk bátran az intuíciónkat. Komoly átalakulás van készülőben, hiszen a Merkúr irányváltása a 8. házban történik meg, amely a Skorpió jeggyel analóg, ráadásul a Rák jegy 14. foka már a Skorpió-dekád, így akár egy önismereti tanfolyamként is értékelhetjük a retrográd Merkúr időszakát. 

Áldás!

Képek: Pinterest.

süti beállítások módosítása