Asztrotitkok

Nap és Újhold a Rákban - 2020.06.20. - 2020.06.21.

2020. június 19. - Jurancsik Eszter

A Nap szombaton, 23:44-kor belép a vizes Rák jelbe, az égbolton ekkor látható Nimród (Orion) kinyújtott karja felett, a Tejút közepén. 

A Rák jel az első vizes jelként megjeleníti a mély érzéseket. Először a Kos a tűz elem által elhozta a lendületet a lélek számára, a föld-jegy Bika az anyagba öntötte azt, az Ikrek pedig a levegő elemmel az intellektust jelenítette meg.

Előtérbe kerül a honnan jöttem - hová tartok kérdés is, amely terveink újragondolására késztethet minket. 

A Rák jel a belső templom is. Az a templom, amely menedéket ad, ahol meditálhatsz, imádkozhatsz, de nem bújhatsz el a világ elől. Az elvonulás és az elrejtőzés nem ugyanaz. 

620259_c07bb4f45269429fa5a227c191b46c22_mv2.jpg

E jel a befogadó, tápláló és elengedő szeretet jele is, valamint az anyai minták felülvizsgálata, a tőle hozott esetleges negatív minták elengedésének időszaka is.

Vasárnap, 08:41-kor a Rák 0. fokán pedig megszületik az Újhold.

Az égbolton e tünemény szintén Orion felett jön létre, a Tejúton. Különleges Újhold ez, amely érzések széles skáláját képes megmozgatni. Testi szinten mind a Hold, mind a Rák jel kapcsolódik a menstruációs ciklus, a mellek, a méh és a gyomor. Ha nőként az utóbbi hónapokban rendszertelen, fájdalmas menzeszt tapasztaltál, PMS és egyéb női problémák ütötték fel a fejüket életedben, érdemes elgondolkodnod, hogyan éled meg a nőiségedet. El tudod fogadni a nőiséged? Azt, hogy életed egy ciklus szerint zajlik? Első vérzéseddel kiléptél a lineáris létből egy ciklikusságba, amely szent. Amely életet képes hozni a Földre. Gyomor: ha hányinger, hányás, gyomorfájdalom kínoztak az elmúlt napokban-hetekben, gondold végig, mit "nem vesz be" a gyomrod. Amit nem, attól ideje megválni. 

Az Újhold felett ott ragyog a Bika csillagkép legfényesebb csillaga, az El Nath, a Bika északi szarva. A sikert, a gyógyulást az elengedés kell, hogy megelőzze. 

Az indiai rendszerben az Újhold a Mrigasira, Mars-jellegű holdházban születik meg; e terület jelzi az anyával való esetleges konfliktusokat, amelyek szintén megmutatkozhatnak menstruációs gondokban. Ha férfi vagy, akkor is érdemes édesanyáddal, nőrokonaiddal való kapcsolatodat megvizsgálnod. A holdház energetikája kapcsolódik a kommunikációhoz, tehát az anyával, nőrokonokkal való konfliktusokat most zökkenőmentesen lehet rendezni. 

Az Újhold a születést szimbolizálja, amely hatalmas erőt birtokol. Ezt az erőt azonban nem rombolásra, hanem építésre kell használnunk; és családunkkal rendezni a nézeteltéréseket - így mindannyiunk érzelmi biztonsága stabil marad.

img_7574.jpg

A részleges Nap-fogyatkozás által -amely Magyarországról is látható, igaz nem teljesen- fokozottabban érezhetjük, hogy egy korszak lezárult, ám egy új is elindul. Roppant erőteljes változásokat vagyunk képesek elindítani életünkben, különösen család tekintetében, illetve horoszkópunk azon házában, amelynek csúcs a Rák jelben áll. Használjuk ki ezt a csodálatos, sorsfordító energetikát!

Áldás!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr5615903200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása