Asztrotitkok

2020.06.08. - hétfő

2020. június 07. - Jurancsik Eszter

Hétfőn reggel a Hold a Nyilas csillagképben jár, zodiakális értelemben pedig a Bakban. Ahogy végighalad a jegyen, érinti a Plútót és a Jupitert is. 

A Hold/Plútó-együttállás hatalmas lelki erőt, tartalékokat képes mozgósítani; ideális az idő ekkortájt a nemszeretem-jellegű feladatokat elvégezni, edzeni, befejezni a függőben maradt dolgainkat, de a regenerációs erő fokozódása miatt gyógyító szertartásokat is végezni, meditálni. 

1099c33aefd7a5ace17e6a2bb089038f.jpg

A Jupiterrel való találkozása e jegyben segít úgy kimutatni érzelmeinket, hogy ne essünk felesleges túlzásokba, ugyanakkor felébredhet bennünk a vágy, hogy tegyünk valamit a másikért, embertársainkért. 

Égi szomszédunk szextilje a Halak-Marssal és Neptunusszal a következőket üzeni: szintén koncentráljunk egészségünkre, a gyógyításra és amit elkezdünk, fejezzük is be (Mars-szextil), valamint hallgassunk megérzéseinkre, amelyek most rendkívül élessé válnak (Neptunusz-szextil).

Egzakttá válik az Ikrek-Nap és a Halak-Mars kvadrátja. Ha akadályokkal találjuk magunkat szemben, düh és idegbajozás helyett inkább gondoljuk át, miért történik mindez. Lehet, hogy egy későbbi időpont alkalmasabb azon az ajtón való belépésre. Lehet, hogy irányváltásra van szükség. Pontosan tudni fogod az okot, ha a lelked mélyére nézel. Igyekezzünk elkerülni, hogy másokra vetítsük ki lobbanékonyságunkat, feszültségünket. Tipikusan az a fényszög, amely türelemre int.

Áldás!

Kép: Pinterest.

2020.06.06.-07./szombat, vasárnap

Hétvégi előrejelzés!

Szombaton hajnalban a Nyilas-Telihold hoz érdekes álmokat, amelyek jelenlegi tudásunkkal és a böcsesség felé vezető úttal állnak kapcsolatban.

Mind az Ikrek-Naphoz, mind a Nyilas-Holdhoz kapcsolódik a Halakban járó Mars-Neptunusz együttállás. Ez utóbbi fényszög hatalmas mágikus erőket birtokol, főként ahhoz, hogya lépjünk túl önmagunkon. Kvadráttal kapcsolódva a Naphoz arra int, hogy ne forgácsoljuk szét az energiáinkat, míg a Hold-Mars kvadrát üzenete: kerüljük a felesleges drámázást és legyünk óvatosak az alkohollal. 

A Nap-Neptunusz kvadrát értelmében végig kell gondolnunk: valóban arra haladunk, amerre szeretnénk, vagy csak eljátszunk egy társadalmilag elvárt szerepet? A Hold-Neptunusz kvadrát üzenete pedig, hogy esetlegesen összekuszálódott érzelemvilágunkat ne alkohollal, drogokkal, kényszerevéssel stb. próbáljuk feloldani, hanem bátran kérjünk segítséget, ha egyedül nem megy. 

A Hold korán reggel lép fel a Tejútra, érintve az Antares csillagot, amely a Skorpió csillagkép szíve, a mindent átható és életadó szeretet csillaga. Erőteljesen érezhető lesz ez az energia a délelőtt folyamán. A szeretettel elengedésre is emlékeztethet minket, ahogyan égi kísérőnk végighalad a Skorpió felett.

8-creativity_spirtuality-journey.jpg

Kora délután éri el a csillagkép Shaula csillagát, amely csillag a Skorpió fullánkja; az igazi skorpiók innen lövellik ki mérgüket, mi is vezessük le a feszültséget - például sporttal vagy fizikai munkával. 

Vasárnap hajnalban a Hold még mindig a Tejúton halad, együtt áll a Nyilas csillagkép El Nasl csillagával, amely a Nyilas nyilának hegye. Innen célozzuk meg álmainkat, magát az Univerzumot. A Nyilas nyilával a galaxis kötéppontjába céloz, ahol maga Isten lakozik! Álmaink is ezzel kapcsolatosan hordozhatnak üzeneteket, tanácsokat kaphatunk Fentről.

102447522_2542562549392208_5070005710910128128_n.jpg

Ekkor zodiakálisan a Hold a Bak jegyében jár. Továbbra is céljaink foglalkoztatnak minket, elénk kerülnek olyan dolgok, amelyek felelősségtudatot igényelnek, kitartást igénylő feladatok végzéséhez tökéletes a vasárnap. Délelőtt ereszkedik alá a Tejútról, hozva a beavató, emelő energiákat, felette pedig a Pajzs ragyog - az Isteni Védelem szimbóluma. 

Az esti Hold-Merkúr szembenállás pedig azt mutatja: csak akkor mondjunk ki bármit is, ha azt úgy is érezzük. Ellenkező esetben hallgatni arany.

Áldás!

Tudással a célok felé: Telihold a Nyilasban - 2020.06.05.

Pénteken, 21:12-kor ragyog a Telihold a Nyilas jel 15. fokán, az égbolton a Kígyótartó és a Skorpió csillagképek átfedésében - ekkor lép a Tejútra égi kísérőnk.
img_0647-2.jpg
Az Ikrek-Nap/Nyilas-Hold poláris fényszöge által lelkünk legmélyebb zugai is láthatóvá válnak. Mind az Ikrek, mind a Nyilas változó jelek, azaz változásokat készítenek elő. Ez az Ikrek/Nyilas-tengely pedig a tudás tengelye.
Az Ikrek jelében lévő Nap a Bika-stációban megtermékenyített anyagot emeli a szellem szintjére, a Hold pedig a Skorpió elmélyültségét viszi tovább a Nyilasban a Tejút felé. 
A Skorpió csillagkép segít megszabadulni a fájó emlékektől, érzésektől, míg a Kígyótartó, ez a csodálatos, beavató csillagképi gyógyítja a sebeket. Ezt egy szertartással is megerősíthetjük: gyújtsunk egy fehér gyertyát vagy mécsest, gyújtsunk füstölőt is akár, helyezkedjünk el kényelmesen, lótusz-ülésben. Végezük el az alábbi légzőgyakorlatot háromszor: lélegezzünk be orron át, miközben elszámolunk 4-ig. Tartsuk bent a levegőt 6 számolásig, majd ismét 4-ig számoljunk, mialatt kifújjuk a levegőt a szánkon át. Ezután vegyük sorra a fájdalmainkat, félelmeinket, rossz emlékeinket. Mindegyiket egyenként dobjuk a lángba. Mindegy, mennyi időt vesz igénybe. Ha közben elragadnak az érzelmek, sírj bátran. A szertartás végén a mécsest hagyjuk leégni!
A Telihold pillanatában égi szomszédunk felett a Saik csillag ragyog, amely a Kígyótartó csillaga. A Holddal együtt rendkívül erőteljesen segíti a rossz érzésektől való megszabadulást. Különösen a féltékenység és a veszteség érzését. Alatta a Déli Korona látható, amely hatalmas, emelő erőket birtokol. Az elengedés sokszor jár fájdalommal, de ezt követően életünk megkoronázása következik. 
E Telihold egy részleges Hold-fogyatkozás is egyben, amely a tengerentúlról, az amerikai kontinensről jobban látható. Asztrolóigiai tekintetben rendkívül intenzíven tolja elénk a fenti témákat. Néhány kapcsolat (nemcsak magánéleti értelemben) megszakad, másnak pedig új jön. Karrier tekintetében is változásoknak nézhetünk elébe. 
Moonology-kártya: Telihold/Telihold a Nyilasban - Add át Magad az Isteninek/nézd a nagyobb képet!
img_7176.jpg
A Nyilas-Telihold lapjának üzenete: lépj vissza egyet és nézd a teljes, nagyobb képet! Milyennek látod a jelenlegi szituációt? Rengeteg áldást kaptál, csak lehet nem vetted észre, mivel inkább a problémákra koncentráltál. Értékeld, amid van, mielőtt tovább rohannál, adj hálát azért ami körbevesz, és engedd el szeretettel, ami menni akar. Merj nagyot álmodni és lépni a célod felé! 
Áldás!
Képek: Pinterest (1), saját (2, 3 - Moonology Oracle Cards)

2020.06.04. - csütörtök

Csütörtökön reggel pontosodik be a Nap és a retrográd mozgású Vénusz együttállása az Ikrek jelben, a Bika szarvainál, amelyek a Tejúton fekszenek. Fokozott erővel működhet a művészi önkifejezés vágya, valamint párkapcsolatunkban is fontos felismerésekhez juthatunk. Ha tehetjük, találkozzunk a korlátozások ideje alatt nem látott barátokkal, rokonokkal, kellemes élményekkel gazdagodhatunk. E két égitest alatt Nimród (Orion) Betelgeuse csillaga ragyog, amely a tisztázás, felvállalás csillaga.

orion_1.jpg

Mind a Nap, mind a Vénusz kvadrátot alkot a Halak-Marssal. A Nap/Mars-kvadrát hevességünk féken tartására int, ezt a rendkívül erős energiát használjunk inkább sportolásra, otthonunk takarítására, fizikai munkavégzésre. A Vénusz/Mars-kvadrát párkapcsolati tekintetben a zsörtölés, veszekedés, a másik hibáztatása helyett felkínálja a nyugodtabb hangnemben történő tisztázó beszélgetést, ha problémánk van. A Mars ott fürdőzik a Vízöntő jövőt tisztító habjaiban, azaz a most kezdeményezett beszélgetésekkel tiszta jövőkép festhető a képzeletbeli vászonra, alatta pedig a Déli Hal csillagképet láthatjuk - a Fentről érkező segítség jelképét.

A Hold 19:17-kor átlép a tüzes Nyilasba, pontosan az Aszcendens-tengelyen látható ekkor, csillagképileg pedig a Skorpió levágást szimbolizáló ollóinál. Magunk mögött hagyhatjuk a szükségtelen dolgokat, hogy tisztán haladhassunk tovább. Tiszta lapot kapunk, amelyre újra-írhatjuk életünket. Csak rajtunk áll, mit írunk erre a lapra. Semmi nincs kőbe vésve, hiszen a szabad akaratot megkaptuk a Teremtőnktől... és ha ezeket az energiákat építésre használod, hamar eléred célodat. Közelebb vagy hozzájuk, mint gondolnád, ne add fel a célszalag előtt.

img_7172.jpg

"Egyre közelebb vagy a célodhoz."

Áldás!

Képek: saját (1 - Stellarium program screenshot, 2 - Moonology Cards)

2020.06.03. - szerda

Szerdán reggel bepontosodik a Skorpió-Hold/Bika-Uránusz poláris fényszöge, amely arra int, hogy hangulatváltozásainkat ne ragasszuk másra, ugyanakkor zseniális meglátásokkal gazdagíthat bennünket. Koncentráljunk inkább a bennünk szunnyadó zsenire!

A Hold ekkor a Szűz csillagkép jövőbe lépő lábainál jár, azaz mindegy egyes lépés, még ha pici is, egy lépés a jövő felé - viseltessünk a kötelességek iránt kellő alázattal és alapossággal. Szerencsére a Hold alatt lévő bölcs Kentaur megadja a bölcs belátást mindehhez. Égi szomszédunk trigonja a Rák-Merkúrral mind üzleti ügyekben, mind családi szinten tisztázó beszélgetéseket hozhat. Az üzletben egyértelműen kimondható, mit várunk a másik féltől, a családtagjainkkal pedig erősíthetjük a bensőséges viszonyt.

343b4eb06a8ca04268f20f66e5a1b127.jpg

A Merkúr most száll alá a Tejútról, gondolataink letisztulását és rég elfeledett tudásunk újra-felfedezését eredményezve. Alatta látjuk a Kis Kutya legfényesebb csillagát, a Procyont, amely ezen égitesttel találkozva függőben lévő hivatalos ügyeink lezárását szorgalmazza.

A Nap, amely az Ikrekben halad, égbolti értelemben a Tejúton, találkozik az Almach csillaggal, amely az Andromédában látható, vénuszi természettel rendelkező csillag. Hűséget, becsületet kölcsönöz, ez pedig az elkövetkező napokban is érezhető lesz. Most dől el, mihez érdemes hűnek maradnunk és mihez nem! 

A nap Energy-kártyája: Stratégia (21.)

img_7152.jpg

E lap fő üzenete: ideje átvenni az irányítást az életed felett! Készíts egy tervet, először tűzz ki kisebb célokat Magad elé, hogy az azokban elért sikerek motiváljanak a nagyobb célok elérésében. Egyszerre egy feladatra koncentrálj, így energiád nem szóródik szét többfelé és nagyobb hatásfokkal tudsz dolgozni.

Áldás!

Képek: Pinterest (1), saját (2 - Energy Oracle Cards)

2020.06.02. - kedd

Kedden reggel a Hold még a Mérlegben halad, égbolti értelemben pedig a Szűz ölénél, a Spica csillagnál. A Spica a Szűz legfényesebb csillaga, amely az eddigi munka learatott gyümölcseit jelképezi. A csillagképnek ez az angyali része, a Fentiekhez intézett kérések most legyenek egyértelműek, valamint a bennünk lakozó angyal is felébredhet. A Mérleg jegy pedig továbbra is a lelki harmónia megteremtésében segít.

Este égi szomszédunk a vizes Skorpióba lép át. A Hold a marsi/plútói felügyelet alatt rendkvüli elmélyülést ad, lelkünk mélyére ásva ráakadhatunk olyan dolgokra, amelyeket mélyen eltemettünk magunkban, és talán ezek azok, amelyek észrevétlenül blokkolnak minket. Fix vizes jelként az érzelmi biztonság megteremtése a fontos, ez pedig csak úgy lehetséges, ha alaposan magunkba tekintünk, hogy megtaláljuk a blokkokat, amelyek meggátolják ennek elérését.

emotional-health_emotional-healing_letting-go.jpg

Az esti Skorpió-Hold/Rák-Merkúr trigon ebben is segít: az érzések és a gondolatok összedolgoznak, megadva ezzel a terepet a fenti műveletnek. Két vizes jel érintett, azaz könnyebben megy az elmélyülés is. Ugyanígy este a Nap felett ott ragyog az El Nath csillag, amely a Bika csillagkép északi szarva - kemény munka van mögötted, rengeteget küzdöttél, áldozatokat vállaltál be, lemondtál bizonyos dolgokról, még ha nehezen is ment. Most viszont minden egyes áldozatod kézzelfogható eredményeket hoz Számodra, amelyet a Hold Spica (Kalász) csillag alatt haladása is megerősít.

A nap Energy-kártyája: Hetedik csakra, Uriel arkangyal (41.)

img_7135_2.jpg

Ez a kártya magasabb kapcsolatot mutat az Istenivel. Ha Urielt hívod, segít olyan üzenetek fogadására, amelyeket az Isteni kínálhat neked, és az Univerzum bőségszaruja is megnyílik számodra. A fent említett gyakorlatok, amelyek az elmélyülést célozzák meg, megnyitják a hetedik csakrát (koronacsakra), hogy fogadni tudd a Fentről érkező Tudást. E Tudás pedig közelebb visz a valódi énedhez.

Áldás!

Képek: Pinterest (1), saját (2 - Energy Oracle Cards)

süti beállítások módosítása