Asztrotitkok

2020.06.01. - hétfő

2020. május 31. - Jurancsik Eszter

Hétfőn a Hold a Mérlegben, a Szűz csillagkép szívénél, a Minelauva csillagnál halad, innen indul ki a Szűz ölelésre tárt karja - az érzelmek kifejezésre juttatása rendkívül könnyen megy ma. Ám a Szűz két karjának csillaga, a Vindemiatrix és a Porrima is egy síkba kerülnek kísérőnkkel - öleljük meg bátran azokat, akik fontosak számunkra, ezzel is rengeteg pozitív energiát indítunk útjára. A Hold alatt még mindig láthatóak a Serleg és a Holló csillagképek - előbbiben elégethetők a negatív dolgok, melyek helyén magasabb szintű minőségek születnek, utóbbi pedig segít lezárni a múltat. 

Égi szomszédunk trigonja az Ikrek-Nappal, amely már a Tejúton ragyog, segíti a beavató-felemelő erők befogadását és az újonnan érkező Tudás használatát is. Komoly felismerések, komoly Tudás érkezik most az Istenek Útjáról, amelyet hétköznapjainkban, karrierünkben és kapcsolatainkban is sikerrel hasznosíthatunk.

howdoesourmi.jpg

A Nap ott ragyog Nimród (Orion) Bellatrix csillaga felett, amely a felvállalást szimblizálja. Vállad fel azt, aki valójában vagy! Ha szerepeket játszol, beteggé tehet Téged, a Nap kvadrátja a Halak-Marssal ugyanakkor az összpontosítás, az összeszedettség fontosságára hívja fel a figyelmet. Koncentrálj mindig egy dologra, így nem forgácsolódnak szét az energiáid.

Délután a Mérleg-Hold trigonba kerül az Ikrek-Vénusszal is, amely retrográd. Ha kapcsolatodban visszatérő dolgok bukkannak fel, ösztönösen tudni fogod, mit tegyél.

A férfi-nő kapcsolatokban már csak azért is bukkanhatnak fel visszatérő dolgok, feladatok, mert a retrográd Vénusz kvadrátba kerül a Marssal. Ám most a cselekvés, a megoldára tett kísérletek elhozhatják a felszabadulást. Másik olvasata ennek a fényszögnek a bennünk lévő férfi és női oldal harca. Mi az, ami párunkban idegesít? A megfejtést mégsem benne kell keresned, hanem magadban. A társ ugyanis nem más, mint egy tükör! Vizsgálódj magadban, rá fogsz jönni a probléma gyökerére. A vénusz Nimród Tabit nevű csillaga felett jár, amely megadja az erőt, hogy "elkapd" a démont magadban, ahogyan a Nagy Égi Vadász is elkapta zsákmányát.

A nap Energy-kártyája: Yin/Yang

img_7122.jpg

Most talán úgy érzed, kibillent a lelki egyensúlyod. Ám a lap bíztat Téged: tarts ki, a viharfelhők hamarosan elvonulnak, dolgozz Magadon, meditálj, amely segíthet Neked az egyensúly mihamarabbi elérésében. Lazíts, vegyél vissza a tempóból, a sietség most nem kifizetődő.

Áldás!

Képek: Pinterest (1), saját (2 - Energy Oracle Cards).

 

2020.05.31. - vasárnap

Vasárnap délutánig a Szűz jelben járó Hold szembekerül a Halak-Neptunusszal. Égi szomszédunk csillagképi értelemben is eléri a Szűzet, alatta a Holló látható. 

A megváltás (Neptunusz) csak akkor születhet meg, ha előtte a lelkedben rendet raksz (Szűz-Hold). Folytatódik tehát a lelki rendrakás, nagytakarítás. Esetleges érzelmi zavarainkat ne vetítsük ki környezetünkre, inkább nézzünk a lelkünkbe - ez az aspektus egyébként is ösztönözhet a spiritualitással való foglalkozásra. Másik iránymutatása ennek a fényszögnek, hogy nem szabad mindent azonnal elhinni. Szűrjünk meg kellőképpen minden információt. Vigyázzunk az alkohollal és a lakás vizes blokkjait tegyük rendbe. 

Holdunk délutánig trigont alkot a Bakban látható Jupiterrel és Plútóval, ez viszont sokat segít, hogy panaszkodás és hisztizés helyett észrevegyük az élet szépségét, főleg, hogy enyhülnek a koronavírus miatti szigorítások is, illetve a Plútó-trigon a terveinkbe vetett hitet erősíti, de hatékonyan segíti a rengenerációs folyamatokat is. Végezhetünk gyógyító szertartásokat, meditációkat.

5f9a6d1d9810c2d6c79bb00ede0c11da.jpg

Az Ikrek-Nap elérte a Tejút kapuját, onnan lép kvadrátba a Halak-Marssal. Miután az elmúlt napokban összegezhettük, milyen tapasztalatokkal gazdagodtunk az utóbbi időszakban, tiszta szívvel léphetünk az Istenek Útjára. Alatta látható a magyarok egyik vezércsillaga, a Tejút tartóoszlopa, a Szíriusz csillag. E csillag vezérfény az éjszakában, amikor a lélek legsötétebb óráit éli, akkor is ott van és reménnyel tölt fel. A hitnek most különösen kiemelt szerepe van, de nem a klasszikus, egyházi értelemben vett hitre gondoljunk most. Saját magunkban, a saját teremtő, létrehozó erőnkben kell hinnünk, amely hegyeket képes megmozgatni. 

A Nap az égbolt királya. Most ez a király minket is felruház hatalmával; élj vele! A Szíriusz a Nagy Kutya csillagkép legfényesebb csillaga, és a kutya mint szimbólum, mit mutat? Hát a hűséget! Leginkább a saját magunkhoz való hűséget. Életadó Napunk alatt ott látható Nimród (Orion), a nagy Égi Vadász is, amely a beavató erők egyik csillaképe, tehát a most következő napokban komoly felismerések, beavató élmények érnek bennünket. Megmutatják, hogy képesek vagyunk uralni sorsunkat, saját magunkat és nem másokat. 

Délután, 16:38-kor a Hold belép a levegős Mérleg Zodiákusba, előtérbe hozva a belső egyensúly iránti igényt, az harmóniateremtést és a külvilággal, társsal való kapcsolatokat. 

A Vízöntő-Szaturnusszal alkotott trigonja megadja a lehetőséget a kapcsolatok (nemcsak párkapcsolatok) stabilizálására, harmonizálására, ugyanakkor a lelki erőt is csúcsra járatja. 

A nap Energy-kártyája: kapcsolatok ápolása.

img_7084.jpg

A Hold Mérlegbe lépése kapcsán fókuszba kerülnek a kapcsolatok, mind a partnerkapcsolatok, mind az üzleti stb. kapcsolatok. Ezek tisztázása és a harmónia megteremtése fontos most, legyünk nyitottak, hallgassuk meg a másik felet is. 

Áldás! 

Képek: Pinterest (1), saját (2, Energy Oracle Cards)

 

2020.05.30. - szombat

Szombat hajnaltól aktiválódik a Szűz-Hold/Halak-Mars poláris fényszöge, és egész nap tart. Az alapos tisztítás ideje jött el, mind lelki, mind testi, mind környezeti szinten. Lassan enyhülnek a szigorítások, többet mozdulhatunk ki a természetbe, és az otthonunkat, ahol az elmúlt heteket-hónapokat töltöttük, meg kell tisztítanunk. Az alapos nagytakarítás által az energiák is frissebbé válnak, érdemes erre a napra időzíteni az elkezdését, legalább azt a teret rakjuk rendbe, ahol a legtöbb időt töltöttük. Hajnali álmaink az önlegyőzéssel és esetlegesen elfojtott indulatainkkal állnak kapcsolatban. 

33327.jpg

A Hold égbolti értelemben az Oroszlán Zosma (delta Leonis) és Chertan csillagai alatt jár délelőtt, amely az Oroszlán nemzőszerve - ez a terület a kreativitással is kapcsolatban áll, ismét feljöhetnek művészi ambíciók lelkünk mélyéről, amelyeket meg kell élnünk. Lehet mások azt mondják, nem vagy tehetséges, béna stb. vagy. De ha Te akár csak egy szikrányi késztetést is érzel valamilyen művészet iránt, az azt mutatja, hogy a tehetség bizony ott szunnyad Benned, csak felszínre kell hozni! Semmit sem érzünk ok nélkül. A Hold alatt ekkor a Serleg és a Holló látható, amelyek segítenek eloszlatni az ezzel kapcsolatos esetleges félelmeidet, kétségeidet. Ne engedd, hogy mások véleménye befolyásoljon.

A Mars ott lubickol a Vízöntő csillagkép jövőt tisztító habjaiban, vagyis minden kísérlet, amely az önlegyőzést veszi célba, hosszabb távon kifizetődik.

Az Ikrek-Nap és Vénusz kvadrátja égi szomszédunkkal két dologra hívja fel főleg a figyelmünket: önkifejezésünk ne sértsen másokat, és ne költsünk pénzt feleslegesen.

A Nap-Neptunusz kvadrát pedig az önbecsapás, a magunkkal szembeni őszintétlenség veszélyeire figyelmeztet. Miben áltatod Magad, milyen kérdésben ringatod Magad a tudatlanság, esetleg valamilyen tudatmódosító szer mámorába...? Itt az idő tisztázni. Ellenkező esetben az arcra esés nem lesz túl kellemes élmény.

A Nap lassan rálép a Tejútra, tehát a beavatások előtti utolsó fázisban vagyunk. Oda pedig csakis tiszta szívvel lehet belépni! Nézzünk hát magunkba, engedjük el az értelmetlen, nem szolgáló, fénytelen dolgokat.

A nap Energy-kártyája: Harmadik Csakra, Chamuel arkangyal.

img_7049.jpg

A Napfonat-csakra, szanszkritul a Manipura (egyéb nevei: köldökcsakra, hasi csakra, gyomorcsakra, májcsakra) a köldök felett egy ujjnyira található, színe citromsárga. A tűz elemhez tartozik, ura a Nap. Ha a fent említett, magunkkal szembeni őszinteség témájában problémák akadnak, ez a csakra blokkolódik, és a hozzá köthető témákban is zavarok keletkeznek: az egészséges önbizalom, önértékelés, életigenlés. Csökkent, blokkolt működés esetén jelentkeznek az evészavarok (anorexia, bulimia, stb.), a depresszió, a kisebbségi érzések. Ezek elveszik az energiát a csakrához tartozó szervektől, amelyek a tápcsatorna felső traktusának szervei: a gyomor, a hasnyálmirigy, a máj, az, epehólyag és a vékonybelek. Ennek következtében puffadás, étel-intoleranciák, hányinger, hányás, székelési panaszok, inzulinrezisztencia, vércukorproblémák. alakulhatnak ki. Utóbbi a szeretet áramoltatásával kapcsolatos gondokat mutatja, tehát a túl magas vércukorszint, az inzulinrezisztencia felbukkanása legfőképpen a magunkkal szembeni szeretetlenség jelzője.

 

E kártyalappal Chamuel arkangyal -aki a nevetés angyala is- azt üzeni: legyél őszinte Magaddal és élvezd az élet apró örömeit is. Szeresd a testedet, étkezz egészségesen és rendszeresen, próbálj meg legalább egy kicsit sportolni, és hagyd ragyogni a belső szépségedet. A Napfonat-csakra megtisztításával, harmonizálásával a saját, horoszkópodban lévő, esetleg eddig rosszul megélt Napodat is erősíted. 

Solfeggio-frekvenciája: 432 Hz


Zenei hang: MI

Mantra: RAM


+ Tipp: keresd meg Magadban a szépet, a szerethetőt. Ne másoktól függjön az önértékelésed! Egyél minél kevesebb feldolgozott élelmiszert és állati eredetű ételt, és sportolj hetente minimum 3 alkalommal.

Áldás!

Képek: Pinterest (1), saját (2 - Energy Oracle Cards)

2020.05.29. - péntek

Péntek reggelre a Hold megérkezik az Oroszlán szívéhez, a Regulus csillaghoz. A feltétel nélküli szeretet gyakorlására kiváló nap a mai, a Hold ezt közvetíti felénk. Az igazi szeretet soha nem kötődhet feltételekhez! Most könnyen ráláthatunk, hogyan állunk e témával, hiszen a Hold alatt a Szextáns, a Lélek Fény-mérő eszköze ebben segít minket. 

sextans.jpg

Délelőtt a Hold-Jupiter kvinkunx rámutat: belső feszültségeinket ne evésen-ivásban vezessük le, mert ez beteggé tehet minket - a szokásosnál jobban, hiszen e kapcsolat mutatja a gyomor és a máj érzékenységét. Ha gyomrunkat terheljük ahelyett, hogy megpróbálnánk megoldani a problémát szeretettel (Oroszlán, Regulus), bölcsességgel (Jupiter), akkor könnyen hányás, hasmenés lehet a dologból, lévén, hogy az Uránusszal is fényszögbe kerül a Hold délután-kora este, az Uránusz pedig testi szinten nemcsak az idegeket uralja, hanem azokat a folyamatokat is irányítja, amelyek hirtelen távoznak a testből - hányás, hasmenés, de még a pattanás is. Tehát, ha szeretnéd elkerülni a gyomor bajait vagy a hirtelen bezabálásból eredő pattanásokat, inkább emelkedj felül a gondokon. 

Továbrra is tart az Ikrek-Nap/Halak-Mars kvadrát, ne legyünk ellenségesek se másokkal, se önmagunkkal szemben, tegyünk féket indulatainkra és a nyelvünkre is. Szintén aktív az Ikrek-Vénusz/Halak-Neptunusz kvadrát is, amely a szerelmi ügyekben az őszinteséget szorgalmazza. 

Délután a Hold már a Szűz jelet rója, égboltilag pedig még mindig az Oroszlán csillagképben látható, felébresztve ezzel cselekvő és kreatív energiánkat, amely most főleg a letisztult dolgokra fókuszálódik. Testi, lelki és környezeti értelemben is ideális a nagytakarítás elkezdéséhez a péntek. A Hold alatt délután feltűnik a Serleg, amelyben elégethető minden fénytelen dolog, ugyanakkor azok helyén új minőségek is születnek. 

Áldás!

Kép: Pinterest.

 

A belső templom megtalálása: Merkúr a Rákban - 2020.05.28.

Csütörtökön este, 20:09-kor a Merkúr a Tejúton ragyogva belép a Rák Zodiákusba. A gondolatok keverednek az érzésekkel, minden információ egy emocionális szűrőn át jut el hozzánk. A “honnan jöttem-hová tartok” - témakör igen erőteljesen foglalkoztathat minket, ráadásul a bolygó június végén retrográdba fordul, visszahozva a múlt dolgait (erről majd később lesz írás).

6a0133f538e9e4970b01901cc6d50f970b-800wi.jpg

Ugyanakkor a Rák jel a belső otthon, a belső templom is, ahová bármikor visszavonulhatsz gondolkodni, meditálni! Ez a Te menedéked, de semmiképpen nem a világtól való elrejtőzés. A családi minták terítékre kerülése is esélyes, azok átvizsgálása és elengedése is napirendre kerül ekkor. 

 

Mivel a Tejúton halad a Merkúr, rengeteg bölcsességet, magasabb szintű energiát áraszt onnan, amelyek gondolatokon keresztül érkeznek meg hozzánk, igen gyorsan, köszönhetően annak, hogy a Nap körül keringő planéták közül a Merkúr a leggyorsabb.

 

Egyéb hatások:

 

Reggel a Hold még mindig a tüzes Oroszlánban halad, az égbolton pedig a Rák elengedést szimbolizáló ollóinál láthatjuk. Az elengedő szeretet nem azt jelenti, hogy többé képtelenek vagyunk szeretni, hanem azt, hogy hagyni kell mindenkit megélni választott sorsát, és nem erőszakkal beleavatkozni. Nekünk is ideje megszabadulni kötöttségeinktől, függőségeinktől, különösen érzelmi tekintetben. 

rakoroszlan.jpg

Kora délután égi szomszédunk már az Oroszlán csillagkép fej-részénél jár, vagyis tiszta fejjel ráláthatunk a múltra - a csillagkép feje ugyanis a múltat (is) szimbolizáló Rákra néz. Alatta pedig a Lélek Fény-mérő eszköze, a Szextáns ragyog, mutatva lelkünk jelenlegi állapotát.

 

Délután a Hold-Vénusz szextil a kreativitásra, a partnerkapcsolatokra van hatással, engedjük hát szabadjára fantáziánkat, éljük meg művészi oldalunkat, beszélgessünk párunkkal, de barátainkkal is, akiket esetleg az elmúlt hetekben nem tudtunk meglátogatni. Édesanyánkkal is rendezhetőek a félreértések, ha vannak.

3c7821a7dead6d6c2672e5955e846d76.jpg

Az Ikrek-Nap/Halak-Mars kvadrátja az elhamarkodott cselekvéstől int óva minket, inkább mérjük fel a lehetőségeket újra, mielőtt belerohanunk valamibe, amit aztán később megbánhatunk.

 

Áldás!

 

Képek: Bill Attride (1), Pinterest (3), saját (2).

2020.05.27. - szerda

A Hold szerdán hajnalban még mindig a Rákban jár, csillagképileg is a Rákhoz közelít. Poláris fényszöge a Bak-Jupiterrel és Plútóval megmutatja azon dolgokat, amelyek segíthetnek vagy éppen hátráltathatnak minket céljaink elérésében.

Reggelre égi kísérőnk eléri a Rák befogadó ágát. Itt látható az Al Tarf csillag, amely a tekintet csillaga. Merre nézek? Csak a szememmel látunk, vagy a szívünkkel is képesek vagyunk látni? Be tudom fogadni azon energiákat, minőségeket, amelyek segíthetnek minket új minőségeket világra hozni?

e2b2fa53130cd2f0f0e6eb33893c4901.jpg

08:33-kor a Hold már az Oroszlánba lép. Akkor válsz életed Királyává/Királynőjévé, ha belül, Magadon uralkodsz és nem másokon próbálsz uralkodni! Ennek fel-és beismerésében segít a Rák csillagkép érintettsége is. Este a Hold szextilt alkot az Ikrek-Nappal, amely könnyebbé teszi a kommunikációt és a másokkal való együttműködést is. Főként családi szinten éreztetheti energiáit az aspektus. A Nap felett a Szekeres csillagkép Hasseleh csillaga látható; e csillag az öröm átélését jelképezi. Adjuk át bátran magunkat a meg-és átéléseknek!

Mindeközben az Ikrek-Vénusz, amely retrográdban halad és a Halak-Neptunusz kvadrátja továbbra is figyelmeztet a pénzügyi tranzakciókban való óvatosságra és a szerelmi kérdésekben a félreértések tisztázására. A Vénusz égbolti értelemben a Bika északi szarvánál, az El Nath csillaga alatt jár most. A csillag találkozása a szerelmet jelképező Vénusszal a helyzetek szerencsés alakulását jelzi, tehát bátran kezdeményezzünk tisztázó beszélgetéseket Társunkkal. 

A retrográd Vénusz kapcsán kell megemlítenem, hogy nem véletlen, hogy bolygószomszédunk a Tejútra lépés előtt "fordult vissza." Szerelmi kérdésekben eljött a magunkba nézés, a tisztázások ideje. A retrográd időszak június 25-ig tart, kiváló időszak arra, hogy az eddig szőnyeg alá söpört dolgok előkerüljenek és megoldjuk őket. A retrográd állapot mindig egy-egy visszatérő személyt, helyzetet mutat, amellyel dolgunk van, ugyanakkor ez a mozgás a Világtengelyekével megegyező, tehát minden dolog, amely ez idő alatt történik, sorsfordító lehet.

Áldás!

 

Képek: Pinterest.

2020.05.26. - kedd

Kedden a Hold saját jelében, a Rákban halad, az égbolton most ereszkedik alá a Tejútról, a halhatatlan Iker, Pollux csillagaiban járva. A Tejútról érkező sugallatok megmutatják halhatatlan, igaz, való minőségeinket, amelyek erősítése magasabb szintre emel minket. És ezt a Tudás Tudásával tudjuk mi is. Ismerjük fel hát őket! Hajnalban érkező álmaink is ezt mutathatják meg. Főként őseinktől hozott tudásunk kerülhet felszínre, 03:20-04:00 között ugyanis a IV. ház csúcsánál bukkan fel égi szomszédunk figyelmeztetve arra, hogy hívjuk elő a felmenőinktől hozott Tudást.

spirit-animals-1-min.jpg

A délelőtt folyamán a Hold trigonja a Halak-Neptunusszal fokozott érzékenységet biztosít a látható világon túli dolgokra, a művészetekre és arra, hogy átéljük és áramoltassuk a magsabb szintű szeretetet. Ez maga az Univerzum Szeretete, amely a legerősebb gyógyító erővel bír. Alkalmas tehát a nap gyógyító szertartásokra, imákra is. 

A Merkúr továbbra is ott ragyog a Tejúton, gondolatainknak új lendületet adva, amelyet minden életterületen kiválóan alkalmazhatunk.

A Nap az Ikrekben, a Bika csillagképben továbbra is a gondolatok anyagba való öntését jelképezi, alatta pedig a sorsfordulatokat jelképező Eridanus folyó kanyarulata. Amit teszel, azzal később megalapozod jövődet.

Áldás!

Kép: Pinterest.

süti beállítások módosítása