Asztrotitkok

A bölcsességgé érlelt tudás: Merkúr az Ikrekben - 2020.05.11.

2020. május 10. - Jurancsik Eszter

Hétfőn, 23:58-kor a Merkúr a Zodiákusban az egyik saját jegyébe, az Ikrekbe lép, égbolti értelemben a Bika csillagképben, az Eridanus folyó felett és a Perzeusz alatt.

Az Ikrek kettős jel, tehát megjelenik a kiegészülni vágyás elve. A polaritások, az ellentétek megismerése, a testvériség, a kommunikáció. Változó minőségű, tehát változásokat készít elő, különsen, ami a kapcsolatokat (nemcsak párkapcsolatokat!), híreket, utazásokat illeti. És mivel a planéta az Eridanus folyó egyik kanyarulata felett jár ekkor, sorsfordító változások történhetnek-történnek.

6a0133f538e9e4970b017eeb2c5944970d-800wi.jpg

Míg a Bika stációban a Merkúr a stabil döntéseket segített meghozni, most az ezek kivitelezése van soron, illetve az információk, amelyek ehhez szükségesek, összegyűjtése. A Perzeusz csillagkép érintettsége segít a magasabb világokkal kapcsolatot teremteni, hogy onnan is kapjunk ötleteket. A Merkúr a Fiastyúkot (Plejádokat) is érinti, azaz a gondolatok termékenyebbé válnak, mint valaha. 

Az Ikrek/Nyilas-tengely a Tudás tengelye, vagyis a megszerzett ismeretekből megszületik a bölcsesség - ennek birtokában már magabiztosabban haladhatunk tovább az úton. 

Áldás!

Kép: Bill Attride

2020.05.09.-10./szombat, vasárnap

Hétvégi előrejelzés!

Szombaton délelőtt a Nyilas-Hold/Ikrek-Vénusz polaritása a párkapcsolati, illetve anyával való konfliktusok tisztázására késztethet minket, ugyanakkor óva int a túl sok cukor és alkohol fogyasztásától is. Se étel, se ital tekintetében ne essünk túlzásokba. A Hold-Neptunusz kvadrát mindezt megerősíti, plusz utalás arra is, hogy érzelmeinket hiszti és nyavalygás nélkül mutassuk ki. A félreértéseket bölcsességgel és őszinteséggel oldjuk meg. Holdunk délelőtt égbolti értelemben a Skorpió csillagkép szíve, az Antarész csillag felett halad el, a Kígyótartóban, amely a szeretet gyógyító erejét hivatott szimbolizálni és felerősíteni. Meditáljunk, imádkozzunk tehát a testi-lelki gyógyulásért tiszta szívvel, szer-etettel!

d5fd92985c4336d799d1a98a83ae13be.jpg

A Bika-Merkúr eközben trigont alkot a Bak jelben található Jupiterrel és Plútóval; a praktikus gondolkodás és az Univerzum végtelen bölcsessége tökéletesen kiegészítik egymást, fizikai síkra hozhatók az eddig elméletben létező dolgok - minden. Jól vigyázzunk tehát, mit kívánunk, mert teljesül. Emellé hozzáadódik a Plútó regenerációs képessége, azaz a gyógyítás fokozottan működik.

E napon 22:49-kor kezdődik a 18. holdnap, szimbóluma a tükör.

Nagyon jó napnak számít. Ezen a napon az ember képes önmagát felismerni a saját tükrében, látja hol tart a fejlődésben. Megfigyelhetjük mit is mutat nekünk ez a tükör, láthatjuk mennyire éles a kép, nagyított vagy éppen kicsinyített, mennyire torz stb.
71zeodjlgnl_ac_sx522.jpg
Mindaz, ami a 18. holdnapon velünk történik nem más, mint a lényegünk visszatükröződése. Személyiségünket tükrözi az ahogyan reagálunk ezen a napon az eseményekre. Az életünk olyan, ahogyan azt érzékeljük és ahogyan arra reagálunk. Nagyon fontos tehát, hogy mit teszünk, hogyan gondolkodunk ezen a napon. Nemcsak önmagunkkal kell foglalkoznunk, hanem segítenünk kell másoknak is, mert a tükörkép kölcsönös!
A 18. holdnapon nem tanácsos sokat aludni, célszerű minél kevesebb ételt fogyasztani, illetve a szervezetünk tisztításával foglalkozni. Bőrünk tisztítása, a szauna, a masszázs ilyenkor különösen hasznosnak bizonyul. A húsevés, az alkoholfogyasztás és a dohányzás ezen a napon kerülendő, a magvak és a növényi olaj fogyasztása viszont ajánlott.
Vasárnap hajnalban a Hold a Nyilas csillagkép Alnasl csillaga felett halad el, amely a Nyilas csillagkép nyílvesszőjének hegye. Álmaink megmutatják, merre tartunk céljaink vezető felé utunkon, illetve hogy mit szükséges tennünk. Reggelre szextillel kapcsolódik a Vízöntő-Marshoz, amely óriási energiákat szabadít fel, érdemes ezt fizikai munkavégzésbe, sportba invesztálni. Ha tehetjük, legalább telefonon beszéljünk barátainkkal, sokat segíthet most, ha megosztjuk egymással érzéseinket, gondolatainkat. 
A Nap trigonja a Bak-Jupiterrel és Plútóval megadja a lehetőséget tudásunk újra-felfedezésére és a regenerálódásra, használjuk tehát ezeket az energiákat. Napunk szextilje a Neptunusszal kedvez a művészeti, spirituális dolgok gyakorlásának, különösen a kora délutáni órákban.
5964a767ad102637d71d986881df378b.jpg
A Hold ekkor átlép a Bakba, amely céljainkat helyezi ismét előtérbe, gondoljuk végig, merre tartunk és mit kell esetlegesen módosítani e tekintetben. Együttállása a Leszálló Holdcsomóval pedig megmutatja, milyen minőségeket kell magunk mögött hagynunk. 
Ez a nap a 19. holdnap, szimbóluma a pók, és 23:56-kor veszi kezdetét.
A lélek tisztulásának napja egyben, amikor célszerű végig gondolni tetteinket, megbánva bűneinket, megszabadulva a bennünket fölöslegesen terhelő büszkeségtől.
A spirituális fejlődésükkel foglalkozó emberek ezen a napon lehetőséget kapnak arra, hogy saját gondolataikat megkülönböztessék az idegen gondolatoktól. Gyakran kerülünk olyan helyzetbe, hogy más emberek gondolataival egyben azok problémáit is befogadjuk. A 19. napon erősíthetjük az “ő problémája, nem az enyém” elvet.
photo-1544717455-4cf7ad978978.jpg
A lakás, a családi ház energetikája szoros kapcsolatban áll a bentlakókkal, ezért a 19. holdnapon célszerű ezt a környezetet is megtisztítani. Szűk családi körben asztalhoz ülve, gyújtsunk mécsest vagy gyertyát, és békés gondolatainkkal segítsük az idegen energiák távozását. Eközben mi magunk is szabaduljunk meg a bennünk megbúvó haragtól és rossz gondolatoktól. Ezen a napon semmiképpen se káromkodjunk és lehetőleg ne kerüljünk szoros kapcsolatba idegen emberekkel. Ne adjunk és ne vegyünk fel kölcsönt ezen a napon.
Áldás!
Képek: Pinterest.

2020.05.08. - péntek

Pénteken, 9:15-kor a Hold belép a tüzes Nyilas jelbe, égbolti értelemben a Mérleg csillagképben halad, felette a Kígyótartó. Égi kísérőnk szextilje a Vízöntő-Szaturnusszal segítségnyújtásra sarkallhat minket, ez a mostani helyzetben a lehető leghasznosabb lehet. A Hold ekkor halad el a Yed Posterior csillag alatt, amely a Kígyótartó vénuszi/szaturnikus csillaga - a most meghozott döntések segítenek begyógyítani minden olyan sebet, amely valamely veszteség-érzéshez kapcsolódnak. Ismét felbukkanhatnak emlékek, képek, érzések akár a gyermekkorodból is, amelyeket most elengedhetsz, s így kívül-belül gyógyulsz. 

 

spiritual-healinng-session.jpeg

A Szaturnusz eközben stacionerré válik, azaz látszólag semerre nem mozdul az égbolton, a Bak csillagkép erőterében, annak Dabih csillaga alatt. A Dabih a Bak feje. Minden a fejben dől el! Ez most különösen érvényes, mert az Idő Ura visszalép a Bak jegyébe júlisban, és addig összegezned kell, milyen volt, amit a Vízöntő-Szaturnusz ízelítőként adott. Erről később írok bővebben.

A Bika-Merkúr az ugyanezen csillagképben látható Fiastyúk (Plejádok) csillaghalmaz alatt tartózkodik most, gondolataink termékenyebbé válnak, ötletekben nem szenvedünk hiányt, és ezek az ötletek nagyon is életképesek lehetnek! Jegyezzük meg vagy írjuk fel őket, később, alkalmasint megvalósíthatóvá válnak, hosszabb távra sikert hozva. A Nap ugyanitt halad, vagyis egész lényünkben felizzik a kreatív, teremtő erő, amelyet vétek lenne nem kihasználni. Kiváló alkalom gyógyítást, teremtést megcélzó meditációkra, szertartásokra. 

E nap a 17. holdnap, amelynek szimbóluma a szőlőfürt. 21:33-kor veszi kezdetét.

A női energiák napja, amikor minden ember megtapasztalhatja a belső szabadságot. A párkapcsolatok napja. Ünnepségek rendezésére és házasságkötésre kifejezetten kedvező ez a nap. Minden, amihez kedvet érzünk, megtehetjük, mert ez is hozzájárul a nap jó hangulatához. Nevessünk bátran, ne fogjuk vissza magunkat.
A 17. holdnapon kerüljük a bonyolult dolgokat, a nehéz feladatokat és a megterhelő fizikai munkát. Tartsuk tiszteletben a belső szabadságunkat és ne kötelezzük el magunkat semmilyen módon. Kerüljük a konfliktusokat és ne káromkodjunk. Keressük a kellemes társaságot, beszélgessünk az emberekkel, és egy pohárka vörösbor is jót tehet. Ha tehetjük minél több időt szenteljünk a párkapcsolatunkra, beleértve az intim együttlétet is.
vine-grape-8-grow-your-own-red-wine-by-plants-from-seed.jpg
Ezen a napon a nő és a férfi egyaránt jó energiákkal töltődik fel, mely energiát a nemi együttléttel a lehető leghasznosabban használnak fel kölcsönösen. Ez hozzájárul a belső szabadság kiteljesedéséhez. Ne feledjük, a fel nem használt energia erőszakossághoz és kontrollálhatatlan cselekedetekhez vezethet.
Áldás!
Képek: Pinterest.

 

Transzformáció: Telihold a Skorpióban - 2020.05.07.

Csütörtökön, 12:45-kor egzakt a Bika-Nap és a Skorpió-Hold poláris fényszöge, azaz Teliholdunk lesz - a két jegy 17. foka érintett. Égbolti értelemben a Hold ekkor a Mérlegben jár, felette a Kígyó feje látható.

A Bika-Nap sugarai megvilágítják lelkünk összes kis zugát, és arra kényszerülünk, hogy bevalljuk magunknak azt, amit valóban érzünk. Minden más meghal. A Skorpióval szemben lévő jel, a Bika az anyag, a Skorpió pedig ennek a halála. Az anyag illúziója szétesik, a szellem pedig felemelkedik. Fel kell ismernünk, amire nincs szükségünk, s így uralhatóvá válik a Halál. És így már nem kell félnünk tőle! A felesleges dolgok levágásával következik be a transzformáció, amely egy teljesen új minőségben szül újjá minket. Mint amikor a skorpió levedli páncélzatát, hogy Főnixmadárként emelkedjen fel a földről, Így szimbolizálván az anyag feletti hatalmat és a halál legyőzését.

april-full-moon-astrology.jpg

Ez a legerősebb mágia, ami csak létezik! Ezt mutatja az is, hogy a Telihold felett a Kígyó feje ragyog, amely a kézzelfogható varázslatok és a szellem felé emelt ösztönerők mutatója! Itt a változások a Skorpióban már minőségileg mennek végbe, ahogyan uralkodója, a Plútó is teszi. Valamit el kell veszítenünk. Ám nem maradunk muníció nélkül: ami az elveszített dolgok helyébe érkezik, sokkal magasabb szintű lesz, és szolgálni fogja fejlődésünekt - ezért itt nincs helye a fél-elemnek. Hiszen csak azt veszítheted el, ami soha nem is volt a Tiéd, csak az anyag illúziója miatt ragaszkodtál hozzá. 

_-.jpg

Az indiai rendszer szerint a Telihold a Visakha, jupiteri jellegű holdházban látható. Törekednünk kell arra, hogy amit csinálunk, ne csak fél szívvel csináljuk, hanem teljes erőbedobással. Ha elhatároztuk magunkat valami mellett, ne hagyjuk veszni. A jupiteri jelleg egyrészt ezt felnagyítja, másrészt szerencsét biztosít, ha nem adjuk fel. E terület istensége Indra, a vihar, az éltető eső ereje, valamint Agni, az őstűz. A tisztító vihar után születhet meg a tűz, mint teremtő erő.

E napon pont azon tulajdonságokon kell úrrá lennünk, amelyek visszaesést okozhatnak fejlődésünkben: az irigységen és az agresszión. 

Áldás!

Képek: Pinterest.

 

 

2020.05.06. - szerda

Reggel Holdunk a Szűz csillagkép lábánál halad, a Mérleg jelben. Minden egyes lépés egy lehetőség egy szebb jövő irányába, a Mérleg pedig továbbra is a kiegyensúlyozást segíti. 

A Hold alatt ott a Kentaur, amely arra hívja fel figyelmünket, hogy ösztöneinket rendszerezzük (Szűz=rendszerezés!), így megbölcsülvén, nagyobb tudás birtokában haladhatunk tovább az úton.

wallpaper-1277444.jpg

Égi kísérőnk kvadrátja a Vízöntő-Szaturnusszal lehetőséget ad édesanyánkkal való kapcsolatunk javítására. Ha már nincs az élők sorában édesanyád, ez esetben is érdemes végiggondolnod, milyen mintákat hoztál tőle, és amelyek esetleg gátlóan hatnak Rád, most el tudod engedni. A kisebbségi komplexusok, gátlások, szexuális problémák hátterében sokszor a tőle hozott minták állnak, különösképpen, ha nő vagy. Itt az idő felszámolni ezeket!

A Hold 09:05-kor a vizes Skorpióba lép, amely a figyelmet immár befelé irányítja. Szembenállása a Bika-Uránusszal segíthet kiegyensúlyozni az esetleges lelki instabilitást, hiszen a szembenállásokban ott a kiegyensúlyozás lehetősége is. Ezért sem nevezhető rossz, ártó fényszögkapcsolatnak! Emellett saját magunk ostorozása helyett inkább rejtett tehetségeink felfedezésére invitál az aspektus. 

Este hűséges kísérőnk a Mérleg csillagkép két serpenyőjét tartó rúd legfényesebb csillaga, a Zubenelgenubi felett jár. Ha döntéshelyzet előtt állsz, de nem tudod, merre indulj, érdemes elalvás előtt meditatív állapotban megkérni a felettes énedet, hogy álmodban mutasson jeleket, hogy segítsék a döntéshozatalt. 

E nap a 15. holdnap, amely 18:49-kor kezdődik el, és amelynek szimbóluma a kígyó.

Ezen a napon mindenféle csábítással, a rossz befolyásának veszélyével kell szembenéznünk, miközben viselkedésünket nehezen tudjuk kézben tartani, és az ösztönök elemi erővel törnek elő (utóbbi kapcsán emlékezz a Hold-Uránusz szembenállásra!).

rtxla3f-e1551362816993.jpg

Ügyeljünk arra, hogy feldobott hangulatunk, jókedvünk ne csapjon át erőszakosságba vagy mértéktelen alkoholfogyasztásba. Ne együnk ezen a napon káposztát, fokhagymát és almát, fogyasszunk viszont hüvelyeseket, árpafélét és piros paprikát. Azon két holdnap egyike, amikor képesnek kell lennünk felülkerekedni a nemi gerjedelmen, tehát tartózkodni ajánlott a szexuális élettől.

Áldás!

Képek: Pinterest.

2020.05.05. - kedd

A Hold kedden még mindig a Mérlegben jár, a Szűz csillagkép szíve, a Minelauva csillag alatt, amelyből a Szűz ölelésre tárt karja is kiindul. Öleljük át mi is szeretettel a másikat, a világot, az Életet! Ezt erősíti égi szomszédunk trigonja az Ikrek-Vénusszal, amely fényszög még a művészeteket is támogatja. Mindemellett a Vénusz most lép a Tejútra, és bár néhány nap múlva retrográd mozgásba kezd (ez egy másik téma lesz), ízelítőt ad abból, mi lesz az eredmény, ha gyűlölködés helyett a szeretet mellett döntünk. Ne hervasszuk el magunkat az utálkozással!

A Bika jegyében pontos Nap-Merkúr együttállás jön létre a jel 15. fokán. Ez a Bika-területeken (a matéria, a pénz, belső értékek) komoly felismeréseket hozhat, figyeljünk oda gondolatainkra! De e két égitest szextilt alkot a Halak-Neptunusszal, amely az egyébként is intenzív megérzéseket, intuíciókat hihetetlen mértékben felerősíti. A Merkúrral 10-ig, a Nappal 16-ig lesz aktív ez a fényszög, tehát az elkövetkeő napokban figyeljünk oda fokozottan megérzéseinkre. Kedvez ez az időszak a gyógyításnak-gyógyulásnak is, mind lelki és fizikai szinten.

05635b9556082caffed5c862633c71b4.jpg

A Mars eléri a Vízöntő csillagképet, és délután annak Ancha csillaga alatt látható. A Mars a szeretet tüze és vére, és ezt most mások felé is áramoltatnunk kell, de az önlegyőzés is fontos szerephez jut; tegyél meg valamit, amit már régóta halogatsz. Az Ancha csillag merkúri-szaturnuszi jellege ebben is segítségedre lesz, mint nekiindulás (Merkúr) és valaminek a befejezése (Szaturnusz).

Késő délután egy igen érdekes formáció, egy királytrigon jön létre: a Mérleg-Hold, az Ikrek-Vénusz és a Vízöntő-Mars között: a szellemi energiák korlátlanul rendelkezésünkre állnak, ezt pedig mások segítésére és saját, belső békénk megteremtésére is sikerrel használhatjuk. Ez a hármas kapcsolódás egészen 6-án, reggel 4 óráig tart, tehát hajrá!

17:27-kor kezdődik el a 14. holdnap, amelynek szimbóluma a kürt.

A különböző információforrások megnyílásának napja, aminek folyamán megnyílhat az ún. harmadik szem is. Az új dolgok elkezdésének napja.

mt203lkcim.jpg

Ezen a napon figyeljünk oda mindenre, ami kihívást, esetleg provokációt jelent. Ezeket úgy kezeljük, mint számunkra szükséges információforrást. Figyeljünk oda a máskor jelentéktelen apróságokra, mert azok ezen a napon fontos sorsüzeneteket hordozhatnak. Hosszabb ideig tartó, nagyobb horderejű dolgok elkezdésére kiváló nap, mivel amit ilyenkor elkezdünk, azt végigkíséri a teljes megvalósuláshoz szükséges információ. Ez az információ segít az esetleges fennakadások leküzdésében. Nagyon édeset és nagyon keresűt, valamint sok folyadékot ne fogyasszunk. Együnk mandulát, az nagyon hasznos ilyenkor. Egész alakos tükörbe ezen a napon lehetőleg ne nézzünk és mágikus dolgokat se gyakoroljunk. Fizikai munkavégzésre nagyon jó nap, különösen akkor, ha bánatosak és szomorúak vagyunk.

Áldás!

Képek: Pinterest.

süti beállítások módosítása