Asztrotitkok

Fényszögek és Rák-Telihold - 2020.12.30.

2020. december 29. - Jurancsik Eszter

A december 30-án, szerdán aktiválódó kvadrát a Nyilas-Vénusz és a Halak-Neptunusz között felszínre hozhatja a kapcsolati problémákat. Mind a friss, mind a hosszabb ideje tartó kapcsolatokban felütheti fejét a bizonytalanság és a veszekedések, eluralkodhat rajtunk az év végi fáradtság is. Ha ezek megtörténnek, az előbbit higgadtan, de alaposan ajánlott átbeszélni, utóbbit pedig pihenéssel orvosolhatjuk.

Szintén e napon Rák-Telihold lesz, a jegy 8. fokán, 04:27-kor. A Rák jegy a Hold otthona, uralt jegye. A Telihold a lezárás fázisa, és ez az év utolsó Teliholdja. Bármilyen nehéz is volt ez az év, bármennyi veszteséget is hozott, van valami, amiért hálás lehetsz. Ha alaposabban magadba nézel, felfedezed, hogy miért. És noha nehéznek és talán szétesettnek érezzük magunkat, ez az egész, ami idén jött, valójában felszabadító erővel rendelkezik, és ezt majd 2021-ben érezni fogjuk. Minden áldozatod, amit meghoztál, nemsokára kifizetődik. 

Érdekes, hogy Rák-Teliholddal indult az év január 10-én, és most Rák-Teliholddal zárjuk az évet. A januári Telihold egy eklipsz is volt, tehát ereje jóval erősebben nyilvánult meg, most ez kicsit enyhébb lesz. Nézz a lelkedbe: igenis, vannak dolgok, amiért hálás lehetsz. Találd meg a választ. Plusz érdekesség: a Rák az állatöv 4. jele, és 2020 a numerológiában is 4-es év volt. A 4-es szám az otthont jelenti. A Rák jel pedig analóg az otthonnal, ahol mindenki sok időt töltött az idei évben. 2021-ben jön a kiszabadulás. 

telihold.jpeg

A Telihold kvadrátja a Kos jelben haladó Chironnal megmutatja: nem kell bizonyítanod senkinek, foglalkozz inkább azzal, hogy a régóta gyötrő rossz érzéseket konvertáld már át valami másba. Kezdj velük valamit, meditáció, jóga, ha kell, kérj segítséget szakembertől, de ne emészd már fel saját magad, ha nem muszáj. Nem kell az egész világ terhét a válladra venned. Ki a bánat mondta ezt? 

A Hold/Uránusz szextil jelzi, hogy az erőfeszítések megtérülnek, csak még egy kicsit bírd ki. Meg tudod csinálni. Az Uránusz a függetlenséget jelzi, többek között. A Teliholddal alkotott fényszöge felszólít azon dolgok elengedésére, amelyek már nem visznek Téged előre.

A Telihold együtt áll a halhatatlan iker, Pollux lábával, az Alhena csillaggal. Ez a hely olyan, mint az Achilles-ín: sérülékeny, de ahol összetörtél, később ott leszel erős. Gondolj bele: hány sebet kaptál, és mégis túlélted. Ez adjon erőt. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr1216362284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása