Asztrotitkok

Vénusz/Mars együttállás és Merkúr ismét a Vízöntőben

2022. február 12. - Jurancsik Eszter

venus-and-mars-astrology-2021.jpeg

13-án találkozik a Bakban járó Vénusz és Mars, amely kapcsolódás egészen április 8-ig aktív, mindeközben a két égitest majd a Vízöntőben is együtt halad, de erről később. A gyengéd, érzéki oldal (Vénusz) összeolvad a szexuális vonzerővel és vággyal (Mars), kisugárzásunk hihetetlen mértékben erősödik - nemcsak szexuális értelemben vonzhatjuk az embereket, noha tagadhatatlanul ez a leginkább ingerelt terület...

A Bakban ráadásul emelt helyzetében van a Mars, így hasonlóan uralmi jegyeihez, a Koshoz és a Skorpióhoz, itt is igen erőteljesen fejti ki hatását. A Bak jegy, amelyben talákozik a két bolygó, földies jellegének köszönhetően táptalajt ad a fejlődésnek. Személyes szinten céljaink felé vezető úton megkapjuk a támogatást, szerelmi életünk pedig szinte újjáéled, ahogyan azt az Anyatermészet is teszi tavasszal, ami már szinte itt is van, nem véletlenül nevezik februárt Jégbontó havának is. Anyatermészet és az érzések is megújulnak, itt a lehetőség a kapcsolatok felfrissítésére is. E hónapban a két égitesthez szextillel kapcsolódik a Jupiter és trigonnal az Uránusz, azaz a kapcsolatokra bőségszarut bontó Jupiter ajándékait használjuk okosan, valamint az Uránusz magasabb szintre emelheti a kapcsolatot és sok közös élménnyel ajándékoz meg minket. Akik egyedül vannak, ismerkedjenek bátran, ugyanis a most megismert emberekkel bármi lehetséges, ez kiforrja magát. Szextilt alkotnak ugyanígy a Neptunusszal - intimitás, bensőségesség és a szex magasabb szinten történő megélése. 

radix_1_4.png

Együtt áll a két égitest a Plútóval a hónap végén, ami megnöveli a veszekedések, nézeteltérések esélyét. Nem egy olyan történetről fogunk hallani -akár barátaink, ismerőseink körében, akár a celebek világában, aki követi az életüket- , hogy a legnagyobb szerelmek robbantak szét. A viták leghatékonyabb kezelési módja, ha őszintén, egyenesen kimondjuk, amit érzünk és nem vonulunk el duzzogni egy sarokba, mert az további bizonytalanságot szül. 

14-én, az esti órákban a Merkúr ismét a Vízöntőbe lép. Személyes szinten a Merkúr az Ikrek és a Szűz jegyekben kezdődő horoszkópházaid eseményeivel színezi a Vízöntő-házadat. Szikrázó ötletek, bravúros megoldások és a kommunikáció letisztulása - ezeket várhatjuk főleg. Képessé válunk a tiszta és objektív gondolkodásra, valamint egy magasabb szintről szemlélni életünk történéseit, egyúttal zseniális megoldásokat találni a problémáinkra. Ha nem tudod, hogy horoszkópházaid mely jegyekben kezdődnek, töltsd le a Regiomontanus ingyenes asztrológiai programot! 

 

Fényszögek - 2022.02.08.-2022.02.09.

A 8-án megszülető Mars/Uránusz trigon kedvez az új dolgok kipróbálásának, a projektek elindításának, különösen, ami a pénzügyi területet illeti. Szívesebben veszünk részt csapatmunkában. Megerősödik a személyes vonzerő is, különösen azoknál, akiknek horoszkópjában hangsúlyos a föld elem (Bika, Szűz, Bak), illetve a Mars vagy az Uránusz erős kozmikus helyzetben van. Aktivitás: február 14-ig.

9-én újra bepontosodik a Merkúr és a Plútó együttállása a Bakban. A Merkúr, amely nemrégiben retrográd mozgása következtében visszalépett a Bakba, lassan újra eléri a Vízöntőt, de előtte még egyszer átgondolhatjuk, merre akarunk tovább haladni.

mercury_conjunct_pluto.jpg

E tranzit sok intenzív és mély beszélgetést hoz, amelyek alapjaiban változtathatják meg gondolkodásodat, beleáshatod magad az okkult témákba, az asztrológiába vagy a pszichológiába. Az legintenzívebb önmegismerés egyik fényszöge ez, ugyanakkor mások viselkedését is könnyebben megértjük. Főként a Bak-és Rák jellegű emberek érezheti e hatást a legintenzívebben. Aktivitás: február 19-ig.

A Hold mozgása:

8-án a Bikában jár, kitartóbbá válhatunk, rendezzük pénzügyeinket. Érintett testrészek: nyak, tarkó, torok, gége, hangszálak. A fájós nyak legjobb gyógyszere a rozmaringos krém. Délután a Nappal alkotott kvadrát hatására korlátozva érezhetjük önmegvalósítási törekvéseinket - de szerencsére ez nem tart sokáig. Este a Neptunusz-szextil kedvez a minőségi pihenésnek, a spirituális irodalomnak, a zenének és a meditálásnak. Hajnalban a Merkúr-trigon világos álomkat hozhat, amelyben ott lehetnek a minket jelenleg foglalkoztató kérdésekre a válaszok is. Reggel 05:47-kor megkezdi üresjáratát, amely 11:26-kor ér véget, ekkor ugyanis a Hold belép az Ikrekbe, energiát adva a kommunikációnak, tanulásnak, ügyintézésnek, testvérekkel-közeli rokonsággal kapcsolatos dolgoknak. Érintett testrészek: vállak, karok, tüdő, hörgők, funkcionálisan a légzés, a mozgás. Nagyon jó a légúti megbetegedésekre a csipkebogyó- a bodzavirág és a fürtös menta. 

süti beállítások módosítása