Asztrotitkok

Fényszögek és Merkúr a Bakban - 2022.12.05.-06.

2022. december 04. - Jurancsik Eszter

Komolysággal és fókuszáltsággal érkezik a 6-i Merkúr/Jupiter kvadrát, amelynek hatására kissé akadályoztatva érezhetjük magunkat a célok felé vezető úton. Viszont egy átfogó képet kaphatunk az előttünk álló lehetőségekről, így a terveket is ezekhez igazíthatjuk. Csak rajtunk múlik, hogy földhöz verjük magunkat, amiért egy rövid ideig tartó piros lámpát fogtunk ki, vagy szépen átgondoljuk, merre is érdemes fordulni, ha zöld lámpát kapunk (december 12.) Mint mindig, most is Te választasz!

A felindultság, ami a lámpa zöldre váltását megelőzi, csak rossz döntésekhez vezet. Ne becsüljük túl magunkat, a képességeinket és ne tegyünk felelőtlen ígéreteket.

E nap legfontosabb eseménye a Merkúr jegyváltása - a Naphoz legközelebb keringő bolygó a földies Bakba lép.

light-in-the-blue-universe-53563-1920x1200.jpg 

A szaturnuszi uralom alá kerülő Merkúr legfőbb erényei a remek koncentrációs készség és a kitartás. A Nyilas-Merkúr idején, kezünkben a jupiteri lámpással megláttuk a célt, most pedig kitartásunk segít eljutnunk oda. Az út tele van buktatókkal, gödrökkel, rögökkel, kövekkel. Nem szégyen, ha utad során meg-megbotlasz és orra esel. De állj fel, akkor is, ha ezredszerre történik meg, kelj fel a porból ezeregyedik alkalommal is, porold le Magad és menj, menj tovább. Könnyeid az út porával keverednek, ugyanakkor Te is tudod, hogy ha most feladod, elvesztél. 

Ez lebegjen a szemed előtt, ha éppen rosszabb napod van és kínlódsz, mert ha nem fordulsz vissza a múltba, csak mert az már ismered, akkor felérsz a csúcsra, ahogyan az igazi bak is teszi. Szerencsére olyan dolgokat kapsz a tarsolyodba, mint a gyakorlatias gondolkodás és problémamegoldás, a megfontolt kommunikáció és a rendszerezés. Meglesz tehát a muníciód is. Csak tarts ki.

Jegyváltásának pillanatában két állócsillag is érintett a Merkúr által. Az egyik az Alnasl, amely a Nyilas csillagkép nyilának a hegye. A céloktól eltántorítani nemigen engedjük magunkat. A másik csillag a Spiculum, amely a Nyilas íja, és a szellem fáradhatatlanságát mutatja. Minden rendelkezésedre áll tehát, hogy elérd, amit szeretnél.

4bcda2ffbc0dcf50c463b9b6cf6e655e.jpg

Az indiai asztrológia szerint a Merkúr ekkor a Múla, jupiteri érintettségű holdházban tartózkodik, amely terület kapcsolódik azokhoz az ideológiákhoz, amelyeket otthonról hoztál, akár valamelyik nagyszülőd meggyőződései is visszaköszönhetnek, miközben küzdesz - a Múla jelentése ugyanis "gyökér" (nem röhög :D ). Ezek most harmonikus szintézist alkotnak a saját elveiddel, a kettő pedig már-már profetikus meglátásokat biztosít.

A Hold mozgása: 

December 5-én egész nap a Bikában halad. A gyakorlatiasság erősödik, valamint alaposan átgondolhatjuk az anyaghoz fűződő viszonyunkat. Érzékeny testrészek: nyak, tarkó, torok, gége, hangszálak. Este egy Uránusz-szextil remek ötleteket szülhet, amelyeket érdemes megjegyezni, felírni.

intuition-bauchgefuehl-was-ist-intuition.jpg

6-án hajnalban a Szaturnusz kvadrátja az akadályokkal szembesít minket álmainkban, ám egyúttal a megoldást is észrevehetjük bennük. Reggel a Neptunusz-szextil pont ennek kibogozásában lehet segítségünkre. Intuíciónk tűpontossá válik, művészi énünk is felélénkül. Délután a Plútó-trigon regenerációs készséget biztosít, valamint remek alkalom a mágia gyakorlására. 20:01-kor egy Jupiter-szextil jó hangulatot biztosít, ekkor kezdődik meg a Hold üresjárata is, amely 21:49-kor ér véget az Ikrekbe lépésekor.

Képek: saját (1), Pinterest (2,3)

 

 

Fényszögek és Neptunusz direkt - 2022.12.03.-04.

3-ával aktiválódik egy trigon a Nap és a Chiron között. Igen erős gyógyító energiákat birtokol ez az aspektus, amely két tüzes jegyet - Kos és Nyilas - kapcsol össze, így a tűzben elégethető minden olyan, korábbról származó sérülés, amely betegségek kialakulását eredményezte. Ezt az energiát kiterjeszthetjük másokra is. A Kos ennek a folyamatnak a születése, a Nyilas pedig a kiterjesztése. 

Most meggyógyulhatsz. Megtalálhatod azt a dolgot, ami energiával tölt fel. És végre annak kezded látni magad, akinek mindig is szeretted volna. Céljaid felé haladva már nem érzed, hogy útközben másoknak is meg kell felelned, és nincs szükséged a többi ember jóváhagyására. 

Tartsd meg ezt a tüzet magadban és őrizd a lángját, ugyanis a 4-ével egzakt Vénusz/Neptunusz kvadrát próbára tehet önbizalom és önszeretet tekintetében. Bármi, amit csúnyának látsz magadon, ezúttal ne önutálat tárgya legyen, hanem szeresd Magad! Így, szó szerint! Sminkelj, vegyél egy-két új ruhadarabot, kiegészítőt, fordulj a művészi éned felé. Írd meg vers formájában, énekeld el dalban az érzéseid. Mindjárt könnyebb lesz.

Szerelmi kérdésekben ismét a félreértések üthetik fel fejüket, ám ennek elejét vehetjük azzal, hogy csírájában elkapjuk a dolgot és mint egy rossz fogat, gyökerestől kitépjük. Ha egyedül vagy, ne idealizálj túl senkit, ha most ismerkedsz, randizol valakivel. Fél lábbal a földön, ahogy azt kell, így nem ér csalódás, nem záporoznak majd keserű könnyek. Kerülendő az alkohol és a tudatmódosítók. Hatás: december 9.

Szintén 4-én, a június 28-a óta retrográd Neptunusz elindul előre. Az elmúlt hónapok arró szóltak, hogy minél jobban elmerüljünk magunkban, kiélesedett intuíciónkat pedig kamatoztassuk. Most, hogy a kék bolygóóriás elindul előre, újabb terepet készít elő számunkra. 

ezgif_com-gif-maker_1_1.jpg

A Neptunusz a legtitokzatosabb a bolygók közül, hajlamos ködfátylát az ember szeme előtt lebegtetni. Ám ezt véletlenül sem rosszindulatból teszi! Próbál minket rávezetni arra, hogy használjuk a hatodik érzékünket, hiszen nem hiába kaptuk. Ahogyan a képzeletünket sem. Vizualizáld az általad vágyott életet. Nem számít, mikor és hol végzed ezt a gyakorlatot. Másik vonatkozása a művészetek. Mindenkiben ott lakozik a szunnyadó Művész. És itt nem feltétlenül arra kell gondolnod, hogy híres sztár vagy! Művészet lehet bármi, amiben kiteljesedve érzed Magad. Amit, ha csinálsz, azt mondod,

"Igen, ez nekem való!"

Énekelj, készíts házilag karácsonyfadíszeket, próbálj ki egy új süteményreceptet, varrj, hímezz, fess, rajzolj! Nem kell tehát világmegváltó dolgokra gondolni - először a saját világodat váltsd meg azzal, hogy hallgatsz a megérzéseidre, azzal, hogy teret adsz a művészi énednek, és tiszteled a belső hangodat.

A Hold mozgása:

Égi kísérőnk 3-án a Kosban halad. Határozottabbak, tettrekészebbek vagyunk. Érzékeny testrészek: fej, agy, arc, érzékszervek, izmok, epe. Hajnalban a Nap-trigon szimbolikus álmokat hozhat, délután a Mars-szextil fizikai-lelki erőt, este a Szaturnusz-szextil kitartásra ösztönöz. Szintén este a Vénusz-trigon kedvez a szerelemnek, szerelmeskedésnek, meghitt, romantikázós óráknak, de a barátokkal való közös programoknak, buliknak is.

4-én reggel a Merkúr-trigon szellemi frissességet biztosít, 06:46-kor egy Plútó-kvadrátot (feszültség jelentkezhet) követően a Hold üresjárata következik, ami 12:38-kor ér véget az égitest Bikába lépésekor.

 

 

Fényszögek - 2022.12.01.-02.

Szétszórtságra hajlamosíthat a december első napjával aktív Merkúr/Neptunusz kvadrát. Munkádban komolyabb odafigyelés szükséges, ha pedig jogi dolgokkal kell foglalkoznod, szerződést kell aláírnod, a szokásosnál jobban figyelj a részletekre.

Felütheti felét a bizonytalanság érzése is, amely főként a kommunikációt érinti. Elképzelhetőek a félreértések, amelyeknek azonban elejét lehet venni azzal, ha előbb gondolkodunk, mint beszélünk. 

Megtalálhatnak az energiavámpírok, a nem tiszta szándékú emberek is, vagy éppen akaratunkon kívül mi vezetünk meg másokat. A kommunikációs nehézségek esélye megnő. Az alkoholt ajánlatos kerülni, valamint ha nem muszáj, ne nagyon vegyünk be erős gyógyszert. Hatás: december 6.

A szintén elsején létrejövő Vénusz/Mars szembenállás hatására fokozódnak a szexuális energiák, akik egyedül vannak, könnyen találnak kalandot, ám ezekből nem biztos, hogy hosszabb távú dolgok lesznek. Ha nincs párod, nőként eluralkodhat rajtad az az érzés, hogy nem vagy elég jó, férfiként pedig azt érezheted, hogy nem vagy elég férfias. Ám mindez csak egy minta, amely valamilyen korábbi, talán megalázó élményből maradt vissza (retrográd Mars!). Az egyetlen út, ha ebbe belemész és "visszajátszod" a történetet. Csak így tudod feloldani és elengedni. 

r_2.jpg

Párkapcsolatokban felüthetik fejüket a parázs viták, amelyek rendszerint valamely apróságból robbanhatnak ki - a szavak ereje (Ikrek-Mars) és a jövőbeli tervek átbeszélése (Nyilas-Vénusz) segíthet ezek rendezésében. Hatás: december 5.

December első napjának harmadikként aktiválódó fényszöge a Vénusz/Szaturnusz szextil, amely segíthet a párkapcsolatot érintő döntések meghozatalában és véglegesítésében. Szeretnénk azt érezni, hogy a másik komolyan vesz minket, ehhez azonban nekünk kell elsősorban tenni! 

Üzleti tekintetben hosszútávú és gyümölcsözö együttműködések, projektek lehetnek kilátásban, főként idősebb és/vagy tapasztaltabb partnerekkel. Aktivitás: december 6.

A Hold elsején a Halakban jár. Spirituálisabb oldalunk kerül előtérbe. Érzékeny testrészek: nyirokrendszer, lábfej, talp, funkcionálisan az erjedési-szétetési folyamatok. Korán reggel az Uránusz-szextil remek ötletekkel állhat elő, később, a délelőtt folyamán a Mars-kvadrát türelmetlenségre hajlamosíthat. A Vénusz-kvadrát párkapcsolati összetűzéseket hozhat, ha nem tartjuk kordában a dolgokat. Délután szellemi feszültség ütheti fel fejét a Merkúr-kvadrát hatására. Később a Neptunusz-együttállás kicsit segít lecsendesíteni az elmét. Ha tehetjük, meditáljunk, pihenjünk, nézzünk filmet, hallgasunk zenét. Ha dolgozol, akkor is tarts egy kis szünetet. Késő este a Plútó-szextil biztosítja a regeneráló erőket.

2-án, hajnalban (03:44) a Jupiterrel áll együtt a Hold, amely érdekes álmokat hozhat, és ekkor kezdi meg égi kísérőnk üresjáratát, amely 05:41-kor ér véget, ekkor lép a Hold a Kosba.

Fényszögek - 2022.11.29.-30.

29-ével Merkúr/Mars szembenállás születik, amely a legváratlanabb pillanatokban robbanthat ki vitákat. Mivel a Mars retrográd, nem elképzelhetetlen a már rég elfeledettnek hitt dolgok körül kialakuló balhé, és ezt persze rendezni szükséges, ám nem mindegy, hogyan. Bármennyire nehéz, de a higgadtság most kulcsfontosságú ezek elkerülésében, vagy ha már belekeveredtünk, rendezésében. A szellemi energiát ahelyett, hogy értelmetlen vitákba toljuk, vezessük le testmozgásban, amelynek elkezdésére viszont nagyon is jó ez az időtartam (december 5.). Legyünk óvatosak az éles szerszámokkal, a közlekedésben és mozgassuk át magunkat minden reggel vagy este alaposan.

Ugyanezen a napon aktiválódik a Merkúr és a Szaturnusz szextilje, amely egy kicsit talán visszafogja a hevességet és az idegbajt, segít a dolgaink megszervezése és gyakorlatban történő kivitelezése felé irányítani. Üzleti tekintetben is megszilárdulnak az elképzelések, a kommunikációt pedig segít érthetőbbé tenni, enyhítve így egy kissé a marsikus, heves hatásokat.

1129.jpg

Hosszútávú befektetéseken érdemes most elgondolkodni, ingatlannal kapcsolatos ügyeket intézni. Nálad idősebb emberek szolgálhatnak hasznos tanácsokkal, vagy éppen te mentorálsz nálad fiatalabbakat. Hatás: december 3.

A Hold 29-én a Vízöntőben halad, jó alkalom a barátokkal való közös programokra, a szellemi munkára, a jövő tervezésére. Érzékeny testrészek: idegrendszer, gerincvelő, boka, lábszár. Hajnalban a Vénusz-szextil szerelmi kérdésekkel kapcsolatos álmokat hozhat, az Uránusz-kvadrát hatására pedig az arra hajlamosak felriadhatnak hajnali 2 óra tájban. Reggel a Merkúr-szextil összeszedettséget biztosít, a Mars-trigon pedig energiával ruház fel. 07:53-kor egy Szaturnusz-együttállás (koncentráció) után egy igen hosszú üresjárat következik, amely 30-án, 01:15-kor ér csak véget - ekkor lép égi kísérőnk a Halakba. A Halak-Hold remek intuíciót biztosít, kedvez a művészeteknek és a szertartásoknak. Érzékeny testrészek: nyirokrendszer, lábfej, talp, funkcionálisan az erjedési-szétesési folyamatok. Délután egy Hold/Nap-kvadrát hozhat feszültséget, amelyet meditációval, jógával enyhíthetünk - erre kiválóan alkalmas a Halak-Hold.

 

süti beállítások módosítása