Asztrotitkok

Fényszögek és Merkúr a Bakban - 2022.12.05.-06.

2022. december 04. - Jurancsik Eszter

Komolysággal és fókuszáltsággal érkezik a 6-i Merkúr/Jupiter kvadrát, amelynek hatására kissé akadályoztatva érezhetjük magunkat a célok felé vezető úton. Viszont egy átfogó képet kaphatunk az előttünk álló lehetőségekről, így a terveket is ezekhez igazíthatjuk. Csak rajtunk múlik, hogy földhöz verjük magunkat, amiért egy rövid ideig tartó piros lámpát fogtunk ki, vagy szépen átgondoljuk, merre is érdemes fordulni, ha zöld lámpát kapunk (december 12.) Mint mindig, most is Te választasz!

A felindultság, ami a lámpa zöldre váltását megelőzi, csak rossz döntésekhez vezet. Ne becsüljük túl magunkat, a képességeinket és ne tegyünk felelőtlen ígéreteket.

E nap legfontosabb eseménye a Merkúr jegyváltása - a Naphoz legközelebb keringő bolygó a földies Bakba lép.

light-in-the-blue-universe-53563-1920x1200.jpg 

A szaturnuszi uralom alá kerülő Merkúr legfőbb erényei a remek koncentrációs készség és a kitartás. A Nyilas-Merkúr idején, kezünkben a jupiteri lámpással megláttuk a célt, most pedig kitartásunk segít eljutnunk oda. Az út tele van buktatókkal, gödrökkel, rögökkel, kövekkel. Nem szégyen, ha utad során meg-megbotlasz és orra esel. De állj fel, akkor is, ha ezredszerre történik meg, kelj fel a porból ezeregyedik alkalommal is, porold le Magad és menj, menj tovább. Könnyeid az út porával keverednek, ugyanakkor Te is tudod, hogy ha most feladod, elvesztél. 

Ez lebegjen a szemed előtt, ha éppen rosszabb napod van és kínlódsz, mert ha nem fordulsz vissza a múltba, csak mert az már ismered, akkor felérsz a csúcsra, ahogyan az igazi bak is teszi. Szerencsére olyan dolgokat kapsz a tarsolyodba, mint a gyakorlatias gondolkodás és problémamegoldás, a megfontolt kommunikáció és a rendszerezés. Meglesz tehát a muníciód is. Csak tarts ki.

Jegyváltásának pillanatában két állócsillag is érintett a Merkúr által. Az egyik az Alnasl, amely a Nyilas csillagkép nyilának a hegye. A céloktól eltántorítani nemigen engedjük magunkat. A másik csillag a Spiculum, amely a Nyilas íja, és a szellem fáradhatatlanságát mutatja. Minden rendelkezésedre áll tehát, hogy elérd, amit szeretnél.

4bcda2ffbc0dcf50c463b9b6cf6e655e.jpg

Az indiai asztrológia szerint a Merkúr ekkor a Múla, jupiteri érintettségű holdházban tartózkodik, amely terület kapcsolódik azokhoz az ideológiákhoz, amelyeket otthonról hoztál, akár valamelyik nagyszülőd meggyőződései is visszaköszönhetnek, miközben küzdesz - a Múla jelentése ugyanis "gyökér" (nem röhög :D ). Ezek most harmonikus szintézist alkotnak a saját elveiddel, a kettő pedig már-már profetikus meglátásokat biztosít.

A Hold mozgása: 

December 5-én egész nap a Bikában halad. A gyakorlatiasság erősödik, valamint alaposan átgondolhatjuk az anyaghoz fűződő viszonyunkat. Érzékeny testrészek: nyak, tarkó, torok, gége, hangszálak. Este egy Uránusz-szextil remek ötleteket szülhet, amelyeket érdemes megjegyezni, felírni.

intuition-bauchgefuehl-was-ist-intuition.jpg

6-án hajnalban a Szaturnusz kvadrátja az akadályokkal szembesít minket álmainkban, ám egyúttal a megoldást is észrevehetjük bennük. Reggel a Neptunusz-szextil pont ennek kibogozásában lehet segítségünkre. Intuíciónk tűpontossá válik, művészi énünk is felélénkül. Délután a Plútó-trigon regenerációs készséget biztosít, valamint remek alkalom a mágia gyakorlására. 20:01-kor egy Jupiter-szextil jó hangulatot biztosít, ekkor kezdődik meg a Hold üresjárata is, amely 21:49-kor ér véget az Ikrekbe lépésekor.

Képek: saját (1), Pinterest (2,3)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr5317994624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása