Asztrotitkok

Fényszögek - 2022.08.21.-22.

2022. augusztus 20. - Jurancsik Eszter

A 21-i Merkúr/Neptunusz szembenállás összezavarhat minket, ám az "előszelét" már napokkal ezelőtt lehetett érezni. Rengeteg információ áramlik felénk nap mint nap, ám ebből rengeteg a fals információ. Nehezünkre eshet megkülönböztetni a kettőt, zavarodottnak érezhetjük magunkat. 

Ha szerződést kell aláírnunk, olvassuk el alaposan a legapróbb betűkig, ha kell, kérjük szakember segítségét, a nagyobb tárgyalásoknál pedig legyen minden letisztázva. Személyes kapcsolatainkban is felbukkanhatnak a félreértések, igyekezzünk mindig a lehető legtisztábban beszélni, írni.

pluto_square_mercury.jpg

A legjobb, ha a fényszög ideje alatt (augusztus 27.) belemerülünk a spirituális irodalomba, a művészetekbe, az írásba. Olvassunk, írjunk az érzéseinkről, hallgassunk zenét, vagy mi magunk alkossunk valamit: ez lehet kimondottan neptuni művészet (éneklés, zene), vagy bármilyen más művészet, amelyben örömünket leljük.

Némileg ellensúlyozza a fenti, olykor kissé kellemetlen hatásokat a 22-i Merkúr/Plútó trigon, amely segít kiszűrni az információk valóságtartalmát, megkülönböztetni az igazságot a félrevezető dolgoktól. Ez az aspektus segíti a mélyebb megértést, a titkok feltárását, használjuk tehát erre. Aktivitás: augusztus 28.

A Hold 21-én az Ikrekben jár, jó alkalom az ügyintézésre, ismeretek szerzésére, tanulásra, mozgásra. Érzékeny testrészek: karok, vállak, tüdő, funkcionálisan a légzés. 

Fényszögek 21-én: 09:03 - Hold/Szaturnusz trigon (komolyan venni a feladatokat), 15:46 - Hold/Neptunusz kvadrát (hangulatingadozások), 16:28 - Hold/Merkúr kvadrát (ingerlékenységre való hajlam).

22-én, 00:06-kor egy Hold/Nap szextil (tudatos álmodásra lehetőség) után üresjáratot kezd égi kísérőnk, amely  02:29-kor, a Hold Rákba lépésekor ér véget. A 18:09-kor létrejövő Hold/Jupiter kvadrát óva int a nagy evés-ivástól, ennek ugyanis rosszullét lehet a vége - a Hold a gyomrot, a Jupiter a májat uralja. Kerüljük az alkoholt, a túl sok cukrot és a nehéz ételeket.

Fényszögek és Ikrek-Mars - 2022.08.19.-20.

Jókedvvel és optimizmussal ruház fel a Vénusz és a Jupiter trigonja, emellett bensőségesebbé teszi a kapcsolatokat is. A szerelmeseknek meghitt napokat ígér, akik pedig most ismerkednek, simán találkozhatnak valakivel, akivel az érdeklődés kölcsönös egymás iránt. Üzleti tekintetben előnyös együttműködésekre és szerződésekre van kilátás, tartsuk nyitva a szemünket. Pénz is érkezhet. A fényszög időtartama: augusztus 23.

20-án a Mars belép az Ikrek jegyébe.

maxresdefault_2.jpg

Az elmúlt hetekben úgy érezhettük, kissé megrekedtünk, ám a Bika-Mars mindig felkínálja a "lassan, de biztosan"-elvet. Céljaink lendületet kapnak, mint egy friss szellő, jönnek az ötletek és a tettvágy - hiszen az Ikrek levegős jegy. Fontos azonban, hogy energiánkat ne forgácsoljuk szét, maradjunk fókuszáltak, egyszerre csak egy dologra koncentráljunk. Személyes szinten a Kos és a Skorpió jegyekben kezdődő házaid eseményeivel színezi az Ikrek-házadat. 

A Hold 19-én, azaz pénteken a Bikában jár, amely kitartást kölcsönöz. Érzékeny testrészek: nyak, torok, tarkó, gége, hangszálak, mandulák. Hajnalban a Neptunusz-szextil hozhat szimbólumokkal teli álmokat, reggel a Nap-kvadrát kissé feszültté tehet, azonban a Plútó-trigon hatalmas erőt ad ahhoz, hogy a feszültséget hasznos dolgokba fordítsuk. 13:05-kor egy Mars-együttállást (lelki erő) követően üresjáratot kezd égi szomszédunk, amely 14:06-kor ér véget - ekkor lép az Ikrekbe. 

Fényszögek - 2022.08.16.-17.

Aktív a Mars és a Plútó trigonja, amelynek energiáját érdemes kihasználni, például az eddig halogatott dolgok elintézésére, azon ügyek végrehajtására, amelyeket annyira nem szeretünk. Úgy valósíthatók meg az álmok, hogy közben mások érdekei sem sérülnek. Lehetséges, hogy olyan feladatokkal kell megbírkóznod, amelyekben eddig kevés tapasztalatot szereztél, ám ezt is sikerre viszed. 

mars_square_uranus.jpg

Ez egy rendkívül szenvedélyes fényszög, amely kiterjed a titkok kutatására és a szexualitásra is. A titkok kutatása kapcsán képbe kerülhet az okkultizmus, a mély meditáció, a túlvilággal való témák.

Az Északi Holdcsomó és a Merkúr trigonja késztetést adhat arra, hogy írj, olvass, használd az agyad. A téma pedig, amivel kapcsolatba kerülsz, majdnem biztos, hogy kapcsolódik a sorsfeladatodhoz, a megfelelő időben minden olyan információt megkapsz, amelyekre szükséged van. Esetleg Te segítesz valakinek, aki tanácsra szorul. 

16-án a Merkúr és az Uránusz trigonja is aktiválódik, amely kapcsolódás fokozza a Merkúr/Északi Holdcsomó fényszögének hatását. Az intellektus az új információk beérkeézése által frissül fel, komoly és praktikus ötleteket szülve. A kommunikáció is könnyedebbé válik, alkalmas napok ezek a félreértések tisztázására, a békülésre, az üzletkötésre. Nyitottabbá válunk az alternatív megközelítésekre, az újításokra, minden tekintetben.

uranus_conjunct_mars.jpg

A Hold 16-án a Kosban halad, az érzelmi reakciók gyorsak és hevesek lehetnek. Érzékeny testrészek: fej, arc, agy, érzékszervek, izomzat, epe. 16-án, délután a Szaturnusz-szextil biztosítja a munkához a lelki erőt, a Nap-trigon pedig a lehetőségeket önmagad fejlesztésére. Este, 22:17-kor egy kissé idegességre hajlamosító Plútó-trigont követően üresjáratot kezd a Hold, amely 17-én, 04:23-kor ér véget - ekkor lép a Bikába. Délután egy Hold/Vénusz kvadrát hajlamosíthat a féltékenységre, szerelmi drámákra.

süti beállítások módosítása