Asztrotitkok

Fényszögek - 2022.08.07.-08.

2022. augusztus 06. - Jurancsik Eszter

Könnyű energiákat hoz a 7-i Vénusz/Neptunusz trigon, amely alkalmas a romantikázásra, de a meditálásra és a spirituális dolgokkal való foglalkozásra, művészetek gyakorlására is. Minden kreatív projekt, ami eddig csak a lélekben érett, most meg is valósítható.

Nő az empátia, a beleérző-képesség is, ha teheted, segíts annak, akinek szüksége van a segítségre.Ez a te lelkedre is jó hatással lesz. Hatás: augusztus 12.

Ugyanakkor a Vénusz a Plútóval kerül szembe 8-án, amely olyan tulajdonságokat erősíthet fel, mint a féltékenység, a birtokvágy, a gyanakvás. Felbukkanhatnak a hatalmi játszmák, nemcsak a párkapcsolatokban, házasságokban, hanem az üzleti életben is. Mások leigázása helyett inkább a lélek működését próbáljuk megérteni. A Plútó kapcsolódik a pszichológiához, olvassunk ilyen témájú könyveket, írásokat, hallgassunk előadásokat. Hatás: augusztus 14.

pluto_conjunct_venus.jpg

A Nap és a karmikus sérüléseket jelző Chiron trigonja is e napon egzakt, amely segít az önbecsülési gondok felismerésében és felszámolásában, elhozva ezen sebek gyógyulását, felturbózva az erőtartalékokat. Többet kibírsz, mint hinnéd, még ha most azt is érzed, hogy vége mindennek. Többet kibírsz, mint eddig, és erősebb vagy, mint valaha.

A Hold 7-én a Nyilasban halad. Filozofikus énünk felerősödhet, tervezgessük távlati céljainkat. Érzékeny testrészek: máj, combok, csípő, funkcionálisan a test cukorháztartása.

7-én, hajnalban a Merkúr-kvadrát álmainkon keresztül rávilágíthat arra, hogy mely dolgokban kell meglátnunk a részleteket. Reggel a Jupiter-trigon jókedvet biztosít, este a Nap-trigon kellemes időtöltést ígér.

8-án reggel a Szaturnusz-szextil a lelket erősíti, majd egy kissé zavaros dolgokat produkáló Neptunusz-kvadrát után 12:29-kor üresjáratba kezd, amely 20:39-kor, a Hold Bakba lépésével ér véget.

Fényszögek és Szűz-Merkúr - 2022.08.04.-06.

A Merkúr belépett a Szűzbe, azaz egyik saját, uralt jegyébe. Míg az Oroszlán-Merkúrnál a kreatív gondolkodás jutott szerephez, addig a Szűz a gyakorlatban kívánja ezeket az ötleteket megvalósítani. A komolyabb döntések, az elmélyült és analitikus gondolkodás ideje ez. A gondolatok nagytakarításának is most érkezik el az ideje, éppúgy, mint életterünk, a gondolataink takarítása is fontos.

ceres_sextile_mercury.jpg

Különösen érvényes ez a horoszkópodban arra az életterületedre, amely a Szűzhöz kapcsolódik, tehát az ebben a jegyben kezdődő házad dolgaira. Változó jelként a Szűz változásoknak készíti elő a terepet, amely változások a fejben dőlnek majd el.

Aktív a Vénusz/Mars szextil, amely kiváló terepet ad a párkapcsolatok rendezésére, a kapcsolatok szintlépésére és a meghitt, közös programoknak.

A Vénusz/Utánusz szextil mindezt azzal színesíti, hogy segíthet kapcsolatunkat, házasságunkat, hogy egy magasabb szintről szemlélhetjük a történéseket, valamint egyedül élőknek ismertségeket hozhat, ám maradj fél lábbal a földön.

6-án egzakt a Mars és a Szaturnusz kvadrátja. Talán már az elmúlt napokban frusztráltnak, gátoltnak érezted Magad és úgy láttad, nem vezet semerre az eltervezett utad. 

A kvadrát egy tanító fényszög, és jelen esetben e fényszög azt próbálja megértetni, hogy olykor a legjobb harc a passzív harc, tehát ne nyomuljunk erővel, hanem várjunk ki. Fordítsunk figyelmet azokra a dolgokra, amelyeknek már birtokában vagyunk! Lehet, hogy éppen ezekben a dolgokban kutakodva találod meg azt a "fegyvert", ami ezen a holtponton átlendít téged. Maradj türelmes és célba érsz. Most nem a nyílt harc ideje van itt, inkább fényezd a kardod és élesítsd a pengédet, hogy amikor a fényszög kioldódik - ez augusztus 16-án történik meg - teljes erőbedobással ugorj a csatamezőre.

A Hold augusztus 6-ig a Skorpióban jár, az érzések rendkívül mélyek és intenzívek, sokkal inkább, mint máskor, kedvet kaphatunk az okkult dolgokkal való foglalkozásra. Érzékeny testrészek: orr, nemi szervek, húgyutak, vastag-és végbél.

5-én, délután a Nap-kvadrát hajlamosíthat az idegességre, este az Uránusz-szembenállás pedig az arra hajlamosaknál alvászavarokat idézhet elő, túlgondolást és feszültséget. 6-án reggel a Mars-szembenállás vitákat generálhat, a Szaturnusz-kvadrát pedig hajlamosíthat a dolgokat sötéten látni. Ám egy Vénusz-trigon segít meglátni a lehetőségeket, a Neptunusz-trigon pedig kiváló alkalmat ad a meditálásnak, amely nyugtatja a stresszes idegrendszert. 18:39-kor kezd üresjáratot a Hold, majd 7-én, 02:17-kor lép a Nyilasba.

süti beállítások módosítása