Asztrotitkok

Fényszögek - 2022.06.27.

2022. június 25. - Jurancsik Eszter

Utoljára 2020 nyarának végén találkozott a két cseppet sem higgadt természetű bolygó, a Mars és az Erisz. Sokan inkább vissza sem emlékeznénk arra, mi is volt akkoriban. Nekem annyi, hogy akkortájt esett meg az a sztori, hogy négyen támadtak rám az Etele téren, mert nem tetszett nekik a ruházatom, és állítólag csúnyán néztem rájuk. Négy férfi, egy nőre. Mivel gyorsabb voltam, nem történt baj. Rendőr sehol...

Június 27-én, a Kos 24. fokán találkozik a Mars és az Erisz

Egy kis mitológia: Erisz a görög mitológiában a viszály és veszekedés istennője, Nüx istennő apa nélkül született leánya. Árész, azaz Mars leghűségesebb kísérője volt, a hadisten kérésére pedig szinte bárhol háborúig tudta fokozni a haragot és viszálykodást. Aranyalmáját mindenhová magával vitte. Ha barátok közé gurította, azok garantáltan összevesztek. Ha ellenségek közé, akkor ott elkerülhetetlen volt a vérontás. Azonban nem csak a háborúzás vezérelte, az egészséges versengést is támogatta. Római megfelelője Discordia.

fotojet_3_1.jpg

Ha az elmúlt napokban úgy érezted, majd' felrobbansz, még a másik ember puszta jelenléte is idegesített, ne lepődj meg. Különösen, ha Kos/Skorpió típusú ember vagy, azaz hangsúlyos benned ez a két jegy, de még az igen béketűrő Bika/Mérleg-típusokat is kihozta a sodrából a közeledő fényszög - én legalábbis így láttam...

Tehát idegbetegen csapkodunk, káromkodunk, mindenkit elküldünk oda, ahonnan a világra pottyant. Mindazonáltal ezt a hihetetlenül heves energiát betolhatod olyan dolgokba is, amelyek konstruktív módon hatnak rád: ilyen az edzés, a fizikai munka például. Persze az igazad megvédését nem tilthatja meg senki! Ha úgy érzed, igazságtalanul bántottak, bármiféle atrocitás vagy alaptalan vád ér, ki kell állnod magadért. Csupán ne tüzelj azonnal csípőből, ha nem kell, de ha igen, akkor védd meg magad.

A Mars szextilje a Szaturnusszal, amely szintén e napon jön létre, megadja ehhez a kellő bölcsességet, és segít szabályozni ezt a féktelen, sokszor zabolátlan energiát, amelyet mostanában elég nehéz kezelni. Segít abban is, hogy ezt az energiát olyan dolgokra fordíthassuk, amelyeknek hosszú távú eredménye van.

A Merkúr és a Chiron szextilje szintén 27-én esedékes, amely kissé rendhagyó, de hatásos kommunikációt biztosít, valamint a bennünk lévő karmikus vagy csak hosszabb ideje fennálló sérülésekről is könnyebben beszélünk, előremozdítva ezzel a gyógyulást. 

A Hold e napon az Ikrekben halad, kommunikatívabbá, érdeklődőbbé válhatunk. Alkalmas nap az információgyűjtésre. Testrészek: tüdő, karok, vállak, funkcionálisan a légzés és a mozgás. Délelőtt a Merkúr-együttállás remek alkalmat biztosít tárgyalásokra, üzleti ügyekre. 

 

Vénusz az Ikrekben - 2022.06.23.

Ma hajnalban a Vénusz a levegős Ikrek jegyébe lépett és július 17-ig tartózkodik itt. Ez a tranzit társaságkedvelővé, kíváncsivá tehet minket - főként azoknak kedvez, akik egyedül vannak. Ha most keresed a párod, járj el minél többet otthonról, szórakozz, légy nyitott, nem tudhatod, hol találkozol valakivel, akivel lángra lobban a szívetek egymás iránt. Az Ikrek-Vénusz ideje alatt létrejvő kapcsolatokban mindig a változatosságé a főszerep, unatkozni biztosan nem fogtok.

img_2699.jpg

Házasságokban, párkapcsolatokban is igény lehet a változatosságra, szervezzetek minél több közös programot. Ám vigyázzatok a szeszélyességgel, ami az Ikrek-Vénusz negatív aspektusa, és szócsaták is könnyebben üthetik fel a fejüket. Az esetlegesen előforduló vitákat kezeljétek kellő bölcsességgel, ne játsszatok sértődőset. 

Az Ikrekbe lépett Vénusz a Prima Hyadum (gamma Taruri) csillaggal áll együtt, amely merkúri-szaturnuszi típusú, és a Bika csillagképben látható. Erős szenvedélyt biztosít, azonban ezt a szenvedélyt ne a vitagenerálásba fektessük, hanem másba, például a szexbe. Felerősíti a írói-művészi képességeket is, így ha ilyen irányú ambícióid vannak, most bátran megélheted őket. Kezdj el naplót, blogot írni, vesd papírra gondolataidat, érzéseidet versek formájában, fess, rajzolj, zenélj.

Személyes szinten a Vénusz az Ikrekben, a Mérlegben és a Bikában kezdődő házaid témáit összefonhatja.

Az indiai rendszer szerint a Vénusz jegyváltása a Krittika nevű, Nap-jellegű holdházat érinti. A Krittika elnevezés pengét jelent, ez is utalás a lehetséges konfliktusokra. Azonban lehetőséget ad a mélyebb önismeretre és arra, hogy hagyományainkat ápoljuk, de az apától származó szellemi örökség kamatoztatására is.

süti beállítások módosítása